Yes, we gaan naast het reguliere zaal-handbal nu ook beach-handbal aanbieden.

Het college van B&W van gemeente Winterswijk heeft besloten medewerking te verlenen aan de realisatie van een beachcourt op Sportpark Jaspers. Ze kennen een eenmalige bijdrage toe te van

maximaal € 15.000 op voorwaarde van cofinanciering van de provincie Gelderland.

Na een uitvoerige zoektocht is een voor alle betrokken partijen een passende locatie gevonden op sportpark Jaspers bij WMHC Avanti en Korfbalvereniging WIKO.

Het te realiseren beachcourt voor 3 volleybalvelden, 2 handbalvelden en 3 korfbalvelden wordt dusdanig ingericht dat het multidisciplinair bespeelbaar is voor korbalvereniging WIKO, handbalvereniging HCW en volleybalvereniging WIVOC.
Beachsport is in Nederland een snel groeiende buitensport.

Beachhandbal is een snelle, zomerse handbalvorm die wordt gespeeld op een zandondergrond. Beachhandbal is geschikt voor alle leeftijden en alle niveaus! We spelen beachhandbal met een rubberen bal welke qua formaat verschilt per doelgroep.

Beachhandbal wordt gespeeld met drie veldspelers en 1 doelverdediger. Een team kan bestaan uit alleen jongens/mannen of alleen meisejs/dames, maar ook gemengd. Er mogen maximaal 4 wisselspelers aan de zijkant staan.

Het grote verschil met het reguliere handbal is de puntentelling. Deze maakt het spel nog spectaculairder want bij een gewoon doelpunt scoor je 1 punt, maar bij een spectaculair doelpunt (bijvoorbeeld een ‘vliegertje, pirouette of doelpunt van de doelverdediger scoor je 2 punten.

De speeltijd bij beachhandbal is korter en duurt 2x 10 minuten.

We hopen dan ook vele leden te ontvangen die naast regulier handbal ook beachhandbal willen spelen.

De aanlegkosten van het beachcourt bedragen in totaal € 50.000. WIVOC kan van de provincie een financiële bijdrage van 50% is € 25.000 verkrijgen. De verenigingen WIVOC, HCW en WIKO dragen zelf € 10.000 bij. De gemeente draagt het ontbrekende deel ad € 15.000 bij.

De bedoeling is dat het beachcourt in het voorjaar van 2016 wordt gerealiseerd.

Onderstaand is een filmpje gemaakt ter introductie van de toen nog twee verenigingen om samen een beachveld te beginnen. Je ziet de spectaculaire sprongen!