Beach Handbal is oorspronkelijk ontstaan in Nederland! In 1992 en 1993 werden er door het Nederlands Handbal Verbond (NHV) zomerkampen georganiseerd, waarbij er werd geëxperimenteerd met het spelen van handbal op het strand. Eerst op een groter veld dan nu het geval is en met de cirkel, zoals we die bij zaal- en veldhandbal kennen.

Ook landen als Italië, Spanje en Duitsland begonnen Beach Handbal steeds meer te zien als een interessant alternatief dat als verlenging van de zaal- en veld competitie goed ingezet kon worden voor de zomerperiode. Daardoor is Beach Handbal de afgelopen 10 jaar ook uitgegroeid tot een populaire handbalvorm, waarbij naast het handballen ook muziek en ‘fun’ een hele belangrijke rol spelen.

Het spelletje Beach Handbal is vooral dynamisch en snel en vraagt veel tactisch inzicht en techniek. Bijzondere regels maken het mogelijk meer punten te scoren per doelpunt en zorgen voor een spectaculair scoreverloop, bv. Het legendarische vliegertje, dat bekendheid heeft gekregen door Het nationaal damesteam tijdens het EK, levert bij Beach Handbal 2 i.p.v. 1 punt op, en daarmee kan het publiek genieten van deze “fungame”.

Het Beach Handbal is steeds meer upcoming in Nederland en daarbuiten! Voor het eerst is Beach Handbal een demo-sport tijdens de Olympische spelen 2016 in Rio, iets waar handbal minded Nederland heel erg trots op is!

Op het Beach veld in Winterswijk zal Handbal Combinatie Winterswijk (HCW) elke dinsdagavond trainen om Beach Handbal onder de knie te krijgen. Het is immers anders handballen dan in de zaal of op het veld. Een mooie uitdaging waar wij dan ook erg enthousiast over zijn. Naast dat de vereniging gebruik maakt van de Beach faciliteiten zijn ook omliggende verenigingen, bedrijven, familie-/vrienden groepen van harte welkom om gebruik te maken van het Beach veld.