Het is ondertussen alweer februari dat de eerste update voor de bloemencorso verschijnt. Zoals gepresenteerd zal dit jaar een oud-Grieks schip over de weg varen.

De bouw van de corsowagen voor 2016 is al in volle gang. Om de week zijn er twee enthousiaste bouwers aanwezig in de hal. Maar twee bouwers is eigenlijk te weinig om de wagen in elkaar te zetten, want er moet veel gebeuren. Daarom

is de corso-commissie op zoek naar enthousiaste bouwers. Je hoeft niet perse te kunnen lassen. Het willen leren van dit mooie vak wordt gewaardeerd. En altijd aanwezig zijn is niet verplicht. Maar vele handen maken licht werk.

Naast het lassen van de constructie zullen er ook een aantal onderdelen worden gemaakt in de werkplaats van Shero. Hiervoor is de corso-commissie opzoek naar enthousiaste houtbewerkers. Het gaat hier om precisiewerk, maar ook om afwerken, zoals glad schuren van het hout. Hierover volgt snel meer informatie.

Dan is het ook tijd voor de langverwachte presentatie van de C-wagen, oftewel de jeugdwagen. De maquette is zondag 6 maart gepresenteerd in de sporthal en zal ook nog te bewonderen zijn in de corsohal aan de paralelweg. De bouw van de C-wagen zal rond juni beginnen. Ook over deze bouw zal snel meer informatie volgen.

De bouw bestaat natuurlijk niet alleen maar uit lassen. Want de wagen moet nog beplakt worden met bloemen. En dat kan niet zonder dat de wagen eerst wordt bedekt met een mooie 7 a 10 laags papier-maché. Het “aankleden” van de wagen verwachten wij ook rond juni mee te beginnen. Dit is een globale schatting.

Kun je niet wachten tot juni, maar wil je niet perse lassen? Kom dan gerust even langs in de corsohal om de voortgang van de wagen te bekijken. De corso-commissie stelt dat zeer op prijs.

Met regelmaat zal er een update van de bouw op de website te vinden zijn. Ook een globale planning met taken (lassen, houtbewerking, papier-maché, etc) zal snel volgen.