Een nieuwe handbalvorm bij HCW

Het heeft even mogen duren, maar langzamerhand kunnen steeds meer van onze leden de draad van het handballen weer oppakken. De buitentrainingen zijn weer volop aan de gang en met het mooie weer in aankomst is dat zeker geen straf.

Achter de schermen zijn wij momenteel druk bezig met de voorbereidingen van het opzetten van een nieuwe handbalvorm binnen HCW, namelijk het Oldstars walking handball. Een vorm van handbal gericht op de leeftijd 55+. Deze aangepaste spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. In principe kan en mag iedereen mee doen, maar de spelvorm richt zich op de leeftijdsgroep 55+.

HCW heeft samen met het Nationaal Ouderenfonds, Achterhoek in Beweging en de Gemeente Winterswijk gekeken naar de mogelijkheden om het walking handball ook in Winterswijk op te zetten. Naast dat alle betrokken partijen bewegen erg belangrijk vinden, leggen zij de nadruk ook op de sociale aspecten van de ouderenvriendelijke sport. Opgenomen worden in een team en betrokken zijn bij een vereniging zijn belangrijke uitgangspunten.

De wens van HCW is om de wekelijkse training van het walking handbal op zaterdagochtend te organiseren in de sporthal de Spoorzone, met een duur van circa 45 minuten. Na afloop van de training is er de mogelijkheid om samen met de groep een kop koffie te drinken in de kantine, zodat er een echt teamgevoel ontstaat. Wij hopen uiteraard dat er tegen die tijd een nieuwe uitbater is gevonden. Zo niet, dan gaan we hier uiteraard een andere oplossing voor zoeken.

Een aanvraag voor de zaalhuur op iedere zaterdagochtend van 9.00 uur tot 10.30 uur is reeds ingediend bij de gemeente Winterswijk. Wij zijn nog in afwachting van een reactie.

Oproep trainer(s) Oldstars walking handball  

Het opzetten van een nieuwe vorm van handbal en een daar bijbehorend team, vraagt natuurlijk ook om nieuwe enthousiaste trainers. Trainers die het leuk vinden om met deze oudere doelgroep te trainen en zich ervan bewust zijn dat het een aangepaste vorm van handbal is, die een stuk rustiger is. Een trainers certificaat is bij walking handball dan ook niet vereist. Wel wordt een gratis cursus aangeboden vanuit het Nationaal Ouderenfonds, die zeker wordt aangeraden om het beste uit de trainingen te halen.

Naast de cursus zullen de eerste trainingen worden begeleid door iemand van het Nationaal Ouderenfonds.

Lijkt het jou een leuke uitdaging, maar heb jij geen behoefte om iedere zaterdagochtend in de sporthal te staan? Dan is het ook een optie om met meerdere trainers te rouleren. Dat op die manier niet iedere week dezelfde trainer voor de groep staat, is bij het walking handball minder erg dan bij een team dat in de competitie speelt. Het doel van walking handball is immers lekker bewegen en plezier hebben met elkaar.

Heb jij interesse in een rol als trainer? Of heb je behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op met Tessa Beusink via ledenzaken@hcw.nl