Eind oktober 2018 kwam er een bericht van Het Nederlands Handbal Verbond dat er een pilot was gestart om te inventariseren of er een beachhandbal competitie kon worden opgezet in de regio’s. Hiervoor heeft HCW zich ook aangemeld.

Eind november kwam dan eindelijk het bericht van de bond met de mededeling dat er voldoende aanmeldingen binnengekomen waren regionaal en dat de beachhandbal competitie door zou gaan!!!

De teams die het meest geïnventariseerd en opgegeven zijn in onze regio zijn de Dames Senioren, C-jeugd Meisjes, en D-jeugd Gemengd. Deze teams van HCW gaan dan ook deelnemen aan de competitie die zal beginnen op 18/19 mei 2019, 1/2 juni 2019, 15/16 juni 2019 en 29/30 juni 2019.

We hebben natuurlijk een prachtige accommodatie tot onze beschikking dus deze gaan we dan ook zeker gebruiken. De wedstrijden zullen op de genoemde data gespeeld worden. Wanneer de wedstrijden in Winterswijk zullen zijn dat wordt spoedig bekend gemaakt als de poule indeling bij de bond bekend is. Een mooi initiatief van de bond waar goed op gereageerd is door alle verenigingen in de regio’s.

Hierdoor wordt het beachhandbal op de kaart gezet. Hopelijk wordt het een succes, zodat volgend jaar echt alle teams kunnen worden ingeschreven. Nu hopen op mooi en zonnig weer op de genoemde data dan wordt het een hele gezellige competitie!!