Het bloemencorso 2014 is weer voorbij… Wat hebben we allemaal hard gewerkt om onze prachtige wagen op de Winterswijkse straten te krijgen. Dit alles is vrijdagavond beloont met de 5e plaats in de B-categorie. Een prestatie waar we natuurlijk ontzettend trots op zijn. Als nieuwkomer direct in de top 5!

Daarnaast zijn we verrast met de aanmoedingsprijs. Een beker dat ieder jaar naar een corsogroep gaat welke aangemoedigd wordt door te blijven gaan op deze voet. Ook daar zijn we als vereniging enorm trots op.

We hebben ons in Winterswijk zeker weer op de kaart gezet. Iedereen weet nu wel wie HCW is en dat handbal super leuk is om te doen. Lees hieronder het verslag.

 

Dinsdag 26 augustus:
De laatste avond voor het plakken. Met een man of 10 waren we aanwezig in de hal om alle puntjes op de i te zetten. De shirts waren binnen en konden deze avond afgehaald worden. Daarnaast hebben we met een aantal mensen de wagen voorgelijmd. Dit om de bloemen straks beter te laten plakken.

De tafels en banken, gesponsord door Vleesboerderij de Stegge, worden op de plek gezet.

Aan het einde van de avond krijgt Stephan bericht dat de eerste lading bloemen al zijn aangekomen. Deze worden dan ook direct opgehaald en alvast te droge gelegd in de hal.

Woensdag 27 augustus:
De eerste plakdag voor HCW. De bloemen hebben een nacht goed kunnen drogen en gelijk is er begonnen met het konten van de bloemen. Het is eerst nog maar een deel van de bloemen, maar alles wat gekont is, is af. Ook is er een begin gemaakt met het plakken. Zo zijn alle moeilijke plekken op de wagen al zo goed als beplakt. Het is dan om 22:00 uur tijd om te gaan stoppen. We gaan al best hard. S’middags is er door een aantal mensen bij JanFleur nog gewerkt aan het bloemstuk dat voorop de tractor van Rudy komt.

Donderdag 28 augustus:
De plakdag en nacht van Winterswijk. Vandaag moet het allemaal gebeuren en af zijn. Al vroeg in de ochtend worden de overige bloemen opgehaald in de Rova hal op het industrieterrein. Opnieuw veel kont-werk en redelijke kwaliteit bloemen. Omdat dit het eerste jaar is, is het hopen op veel mensen die willen helpen. Na een paar uurtjes blijkt dat dat wel goed zit. De tafels zijn al snel vol en moeten plekken bij gezet worden. Steeds meer mensen lopen in om te komen helpen en Rudy komt al snel aan het rennen om iedereen van bloemen te voorzien. Op een gegeven moment riep iedereen Ruuudddyyyyyyy…….

De catering was uitstekend verzocht door Sharon, Romy en Maarten. Ook een lekker broodje bal tussendoor van Sanne zorgde ervoor dat we geen honger kregen.
De wagen schiet al zo hard op dat er werd voorgesteld om uitgebreid van de barbeque te genieten, waarvan het vlees gesponsord was door Rademaker Vlees en de broodjes van Bakker ter Weme en Brood en Banket Nijman.

Rond een uurtje of 1 was het dan bijna zover, de laatste bloemen gaan de wagen op en bij de laatste bloem was er dan ook een hoop gejuich. We hebben het gehaald!!!
De koelkast was gevuld met bier en we proosten dan ook een goede afloop van deze plaknacht. Door het regenachtige weer en onze buren Wivoc, werd er besloten de wagen pas vrijdagochtend naar buiten te rijden en de arm met bal er op te zetten. Iedereen kon nog even genieten van een beetje nachtrust.

Vrijdag 29 augustus:
Al vroeg ging de wekker voor sommige weer om op tijd bij de hal te zijn. Rond 8:00 uur moesten we opstellen bij de Lidl. De wagen werd vakkundig naar buiten gereden en met hulp van Wivoc is de arm en bal geplaatst. De laatste bloemen erop en klaar om te gaan. Eline was bereid om deze dag in het pak van Lenny te gaan, dit om voor een stukje extra aandacht te krijgen voor de wagen. Helaas konden de voeten, die de dag ervoor door Shero/Heino van een extra leer-laag is voorzien, niet gedragen worden. Dan maar op de gympen. Om 10:00 uur stipt werd het sein gegeven en startte de corso. Als nummer B40 liepen we bijna achteraan in de rij. Voor bij het nieuwe gemeentehuis werd dan nog een verhaal vertelt over onze vereniging en de wagen. Op vele plekken waar we langskwamen werd er geklapt. Dat dit ons natuurlijk erg goed… de wagen valt goed in de smaak bij de mensen en Lenny bij de kinderen. Bij de Singelweg hadden we een wissel voor de lopers. Deze ging voorttreffelijk en de tweede groep jeugd liep met de wagen mee tot het eindpunt. Het eindpunt, de jury beoordeling. In spanning wachten we af of we beoordeeld waren en mochten gaan. Na een klein kwartiertje wachten, mochten we gaan.

De wagen werd deze dag neer gezet bij Hewigo. Daar was genoeg plek en de tractor van Rudy kon veilig binnen staan. Lenny kon uitrusten voor de volgende dag.

Vrijdagavond – Prijsuitreiking:
Wat een spanning…. de T-Shirtjes vielen goed op de tent en overal waar je kwam wisten ze wie je was. Erg bijzonder. En dan… de B-Categorie. Alle wagens (11 stuks) komen aan bod, ze begonnen onderaan. Steeds weer een andere wagen en telkens waren we nog niet genoemd… zouden we dan in de top 5 staan? En ja hoor… bij nummer 5 werden we omgeroepen. Handbal Combinatie Winterswijk heeft de 5e plaats in het bloemencorso! Wat een gejuich en bij sommige tranen van geluk. De tent heeft geweten dat we er waren. Maar dat was nog niet alles. Op het einde volgde nog een verrassing. Een speciale prijs voor groepen om ze te stimuleren door te gaan waar ze mee bezig zijn: De aanmoedigingsprijs 2014. Deze is door ons gewonnen. Opnieuw een hoop gejuich…. Dit hadden we niet durven dromen… GEWELDIG! Het feest heeft dan ook nog enorm lang geduurd. Voor sommige net iets te lang 😉

Zaterdag 30 augustus:
Dag 2 van het bloemencorso. De lange route met daarbij de beker op de knie van Lenny. Wederom vroeg aan de start staan en wederom Eline die zich  in het pak wil hijsen van Lenny. Geweldig. Nog meer geklap langs de route en de glimlach van iedereen was nog iets breder. We hebben het goed gedaan en ver geschopt. TOP! Deze dag was de wissel bij het Pelkhuisje en vanaf daar liep groep 2 mee tot aan de Tricot. Daar wordt de wagen neergezet en kan deze nog twee dagen bekeken worden. Beetje jammer van de regen op het laatst, maar we hebben de wagen toch nog even met champagne gedoopt en getoast met elkaar op de goede afloop.

Maandag 1 september:
Het volksfeest is voorbij… voor de meeste een enorme domper. Het was zo leuk… nu moeten we weer een heel jaar wachten. Maar er was ook werk aan de winkel. De wagen moest opgehaald worden bij de Tricot en terug naar de hal. Daar staan al containers klaar om alles in te gooien. Het was nu taak om zo snel mogelijk alles weer van de wagen af te halen. Met pijn in ons hart hebben we het afgebroken en is het onderstel naar de oud-ijzer handel gegaan. De hal is aangeveegd, de tafels weer opgeruimd en zijn we klaar voor het nieuwe seizoen.

Eerst tijd om uit te rusten en dan langzaam aan eens nadenken over wat we volgend jaar willen….

Bij deze willen we dan ook iedereen bedanken die ons geholpen heeft met het bloemencorso. Of dit nu met stemmen is geweest, konten, plakken enz… iedereen die ook maar iets heeft gedaan BEDANKT!!

Daarnaast willen we uiteraard onze sponsoren bedanken, zonder hen was het allemaal niet zo ver gekomen:
Hewigo
Eggink verpakkingen
Bakkerij ter Weme
Richard Beernink Tegelzetbedrijf
Beernink Schilderwerken
R-Creations
vd Berghe Koffie
Shero
Bouwbedrijf Hengeveld
Dekalu
Henk te Winkel Installatiebedrijf
Vleesboerderij de Stegge
Brood en Banket Nijman
Rademaker Vleesgroothandel
JanFleur

Als laatste willen we onze speciale dank geven aan onze corso-coaches: Jan te Selle en Dick Rengelink
Zonder hen hadden we nooit kunnen beginnen. Vanaf het begin aan stimuleerde ze ons om dit te gaan doen. Hielpen met het ontwerp en begeleidde ons tijdens de bouw en plakdag/nacht. Fantastisch gewoon!

We hopen volgend jaar dit jaar te gaan overtreffen natuurlijk en hopen wederom op zoveel steun!

Tot volgend jaar!

{phocagallery view=category|categoryid=26|limitstart=0|limitcount=0}