EDITIE 2022

Wat zijn we blij dat wij uw school na 2 jaar weer kunnen uitnodigen voor het kersthandbaltoernooi van handbalvereniging HCW. De 59e editie van het toernooi vindt dit jaar plaats op donderdag 29 december in sporthal de Spoorzone aan de parallelweg 9.

Een jarenlange traditie voor de groepen 7 en 8 van alle basisscholen in Winterswijk.

Praktische informatie

Het kersthandbaltoernooi wordt net als de voorgaande jaren in tijdsblokken gespeeld, verspreid over de dag (afhankelijk van het aantal aanmeldingen). Aan het einde van de dag vinden de sensationele finales plaats, waarbij het gaat om de 1e,2e,3e en 4e plek.

Voor de indeling van de tijdsblokken wordt onderscheid gemaakt tussen 3 categorieën: gemengd, meisjes en jongens. We starten in de ochtend met de gemengde teams, daarna volgen de meisjes en we eindigen met de jongens. Voor de finales wordt dezelfde volgorde aangehouden.

Het toernooi wordt gespeeld op basis van onze E-jeugd speelwijze, met 6 spelers in het veld (1 keeper en 5 spelers). Een gemengd team van 6 spelers moet met minimaal 3 meisjes in het veld staan, de keeper wordt hierbij ook meegerekend.

De verschillende categorieën spelen nooit tegelijk een wedstrijd. Het is dus mogelijk om een gemengd team op te geven die bestaat uit spelers die ook meespelen bij een meisjes- of jongensteam. Deze spelers doen dan mee in verschillende categorieën.

Aanmelden

Team(s) aanmelden voor het toernooi kan eenvoudig via onderstaand formulier.

Het inschrijfgeld bedraagt €10,- per team en dient vooraf betaald te worden via rekeningnummer: NL34RABO0142057495 onder vermelding van Kersthandbaltoernooi en de naam van uw school.

Wij verzoeken u vriendelijk het inschrijfgeld tijdig over te maken. Mocht de betaling niet binnen zijn, kan de school/het team helaas niet deelnemen aan het toernooi. Betalen op de dag zelf contant is dan ook niet mogelijk.

Het aanmelden van een team kan uiterlijk t/m donderdag 1 december.

Geen coach beschikbaar?

Staat uw klas te springen om mee te doen aan het toernooi, maar krijgt u het niet voor elkaar om een coach te regelen? Geen probleem! De vrijwilligers van HCW staan te trappelen om hun handbal-ervaring over te brengen aan deze fanatieke kids en nemen de rol van coach graag op zich. Laat het ons dan a.u.b. weten via handbalzakenjeugd@hcw.nl.

Let op! Het is verplicht dat minimaal 1 docent van uw school aanwezig is in de sporthal op de momenten dat het team speelt, voor het geval er een incident plaatsvindt.

Een goede voorbereiding is het halve werk!

De teams die zich hebben aangemeld voor het toernooi, bieden wij graag de mogelijkheid aan om zich op de juiste manier voor te bereiden. Wij stellen hiervoor een aantal trainingsuren beschikbaar, namelijk op maandag 21 november, 12 december en 19 december van 16.30 tot 17.30 uur in sporthal de Vlier aan de Vlierstraat 7.

Een team aanmelden voor een training (of trainingen) kan via handbalzakenjeugd@hcw.nl. De handbaltrainingen zijn uiteraard gratis.

Verkiezing mooiste spandoek

Op het toernooi zijn er veel prijzen te winnen op sportief gebied, maar uiteraard hebben wij ook gedacht aan de creatieve leerlingen in de klas. Want ook het mooiste spandoek valt dit jaar in de prijzen! Zowel de sportieve als de creatieve leerlingen kunnen zich van hun beste kant laten zien dit toernooi.

Tot 29 december!

Wij zien uw aanmelding met enthousiasme tegemoet en kijken uit naar een gezellig en sportief kersthandbaltoernooi. Voor vragen kunt u terecht bij Cindy Bollen via handbalzaken@hcw.nl.

Team Kerstscholenhandbal toernooi en het bestuur