60e editie – Kerst scholen handbal toernooi

Donderdag 28 december 2023

Het is met groot genoegen dat wij uw groepen 7 en 8 uitnodigen om deel te nemen aan de 60e editie van het Kerst Scholen Handbal Toernooi. Deze vindt dit jaar plaats op donderdag 28 december in sporthal de Spoorzone aan de parallelweg 9. Het belooft weer een geweldig evenement te worden waar in tijdsblokken teams met elkaar de strijd aan gaan. Deze wedstrijden zullen leiden tot een spannende finale waarbij het gaat om de 1e, 2e, 3e of 4e plek.

Voor de indeling van de tijdsblokken wordt onderscheid gemaakt tussen 3 categorieën: gemengd, meisjes en jongens. We starten in de dag met de gemengde teams, daarna volgen de meisjes en we eindigen met de jongens. Voor de finales wordt dezelfde volgorde aangehouden. Dit jaar zullen we de aanvangstijden van de finales ook aangeven in het schema.

Aankondigingsposter

Om deze 60e editie extra onder de aandacht te brengen, zijn we op zoek naar een aankondigingsposter. Wij dagen jullie school uit om de creativiteit erop los te laten en een aankondigingsposter te maken. De winnende poster wordt ook daadwerkelijk verspreid door Winterswijk en wint de Rob Puturuhu beker.

Welke informatie moet erin staan?

Datum:            Donderdag 28 december
Titel:                60e editie Kerst Scholen handbaltoernooi
Locatie:           Sport- en Turnhal Winterswijk

Lever je ontwerp in voor Vrijdag 1 december!

De commissie zal uit de inzendingen de mooiste poster kiezen.

Een goede voorbereiding is het halve werk!

Het toernooi wordt gespeeld op basis van onze E-jeugd speelwijze (zie bijlage), met 6 spelers in het veld (1 keeper en 5 spelers). Een gemengd team van 6 spelers moet met minimaal 3 meisjes in het veld staan, de keeper wordt hierbij ook meegerekend.

 De verschillende categorieën spelen nooit tegelijk een wedstrijd. Het is dus mogelijk om een gemengd team op te geven die bestaat uit spelers die ook meespelen bij een meisjes- of jongensteam. Deze spelers doen dan mee in verschillende categorieën.

De teams die zich hebben aangemeld voor het toernooi, bieden wij graag de mogelijkheid aan om zich op de juiste manier voor te bereiden. Wij stellen hiervoor een aantal trainingsuren beschikbaar, namelijk op maandag 13 november, 20 november, 27 november, 4 december, 11 december en 18 december van 16.45 tot 17.30 uur in sporthal de Vlier aan de Vlierstraat 7.

Een team aanmelden voor een training (of trainingen) kan via handbalzakenjeugd@hcw.nl. Maximaal 2 groepen per avond. De handbaltrainingen zijn uiteraard gratis.

Geen coach beschikbaar?

Staat uw klas te springen om mee te doen aan het toernooi, maar krijgt u het niet voor elkaar om een docent of ouder als coach te regelen? Geen probleem! De vrijwilligers van HCW staan te trappelen om hun handbal-ervaring over te brengen aan deze fanatieke kids en nemen de rol van coach graag op zich. Laat het ons dan a.u.b. weten via handbalzakenjeugd@hcw.nl.

Aanmelden

U kunt uw team(s) aanmelden voor het toernooi eenvoudig via onderstaand formulier.

Het inschrijfgeld bedraagt €10,- per team en dient vooraf betaald te worden via rekeningnummer: NL34RABO0142057495 onder vermelding van Kersthandbaltoernooi en de naam van uw school.
Wij verzoeken u vriendelijk het inschrijfgeld tijdig over te maken. Mocht de betaling niet binnen zijn, kan de school/het team helaas niet deelnemen aan het toernooi. Betalen op de dag zelf contant is dan ook niet mogelijk.

Het aanmelden van een team kan uiterlijk t/m vrijdag 1 december