Donderdag 27 december stond de sporthal weer vol met scholen die meededen aan de 57e editie van het Kerst scholen handbaltoernooi van handbalvereniging HCW.

Om 11:00 uur startte ze met een warming- up waarnaar de eerste wedstrijd van de poule gemengde teams van start gingen. 78 wedstrijden moesten er gespeeld worden in 3 poules. Gemengde teams, meisjes teams en jongens teams. Uit deze wedstrijden werden de finalisten bekend.

Tijdens het toernooi was er naast de wedstrijden ook een verloting en oliebollenverkoop voor het toegestroomde publiek. Met de verloting waren mooie prijzen te winnen, gesponsord door de Winterswijkse winkeliers en de overheerlijke oliebollen waren vers gebakken van De Heer IJs & Snacks.

De finale start traditiegetrouw om 18:00 uur en de sporthal begint dan ook al lekker vol te lopen met publiek. Dan gaan de lampen uit in de sporthal en worden de finalisten één voor één naar als echte topsporters naar voren geroepen en werden gevolgd door een volgspot. De finale wedstrijden werden op een geheel veld gespeeld. Bij enkele wedstijden was de 15 minuten reguliere speeltijd niet voldoende om tot een winnaar te komen en moesten ze soms verlengen en Shoot-outs gooien. Zenuwslopend, maar de winnaars zijn dan uiteindelijk bekend en volgt er een prijsuitreiking.

Tijdens het toernooi hebben de vrijwilligers van HCW extra goed opgelet omdat er ieder jaar ook een prijs is voor beste Speler, beste Speelster, beste keep(st)er en mooiste spandoek.

De uitslagen van deze 57e editie zijn als volgt:

Mooiste spandoek:        De Bargerpaske meisjes
Beste Keepster:                Manouk Taken (School ’t Waliën)
Beste Speelster:              Brit Koldewey (School ’t Kempken)
Beste Speler:                     Tjebbe Knippers (School ’t Waliën)

POULE GEMENGD

1e plaats:             de Stegemanschool
2e plaats:             de Bataaf 3
3e plaats:             Julianaschool
4e plaats:             St Jozefschool

POULE MEISJES

1e plaats:             ’t Waliën
2e plaats:             OBS Kotten
3e plaats:             ’t Kempken
4e plaats:             Julianaschool

POULE JONGENS

1e plaats:             Bargerpaske 2
2e plaats:             Julianaschool
3e plaats:             Bargerpaske 1
4e plaats:             ’t Waliën

De organisatie kijkt terug op een mooie 57e editie van het Kerst Scholen handbaltoernooi welke ze met veel zorg en liefde hebben georganiseerd en mogelijk hebben kunnen maken door de inzet van vele vrijwilligers en scheidsrechters. HCW wil dan ook alle vrijwilligers, scholen en sponsoren bedanken voor hun hulp en wenst een ieder een fijne jaarwisseling en een gezond en sportief 2019!

Foto’s/video’s van dit evenement zijn te vinden op:

Facebook pagina HCW
Winterswijk.org