Op dinsdagavond 2 november heeft het kabinet kenbaar gemaakt dat er passende maatregelen nodig zijn vanwege het oplopende aantal besmettingen. Daarbij wil het kabinet de samenleving zo veel mogelijk en zo veilig mogelijk open houden. De handbalcompetities kunnen binnen de huidige maatregelen doorgang vinden.

Wat de nieuwe maatregelen voor ons gaan inhouden tref je hieronder:

Wedstrijden en trainingen met coronatoegangsbewijs

Vanaf 6 november geldt het coronatoegangsbewijs op meer plekken. De inzet van een coronatoegangsbewijs verkleint de kans dat het virus hier kan rondgaan. Voor georganiseerde sportbeoefening binnen vanaf 18 jaar dien je in het bezit te zijn van een coronatoegangsbewijs. Voor de handbalsport betekent dit dat zowel bij trainingen als wedstrijden iedereen een QR-code dient te tonen. Zowel bij professionele als amateurwedstrijden is het coronatoegangsbewijs ook verplicht voor het publiek vanaf 18 jaar. Het NHV geeft echter het dringende advies aan verenigingen om van iedereen die de locatie bezoekt een coronatoegangsbewijs te vragen.

Voor de jeugdleden tot 18 jaar zijn er geen aanvullende maatregelen. Zij kunnen onder dezelfde condities wedstrijden en trainingen bijwonen.

Publiek

Zowel bij professionele – als amateurwedstrijden is het coronatoegangsbewijs verplicht voor het publiek. Bij publiek van amateurwedstrijden is jeugd tot 18 jaar uitgezonderd.

Per 6 november gaat de mondkapjesplicht weer gelden op meer locaties. Mondkapjes zijn opnieuw verplicht op alle publieke locaties binnen waar geen coronatoegangsbewijzen gebruikt worden. Binnen de sporthallen dient men in het bezit te zijn van een coronatoegangsbewijs en is een mondkapje dus niet verplicht.

Handige informatie

Klik hier voor de veel gestelde vragen over Corona en competitie.
Klik hier voor het landelijk protocol verantwoord sporten.
Klik hier voor de FAQ van NOC*NSF.

Voor alles geldt:

  • Gebruik je gezond verstand. Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen;
  • Probeer 1,5 m afstand te houden (niet meer verplicht);
  • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan die kunnen duiden op een Corona-besmetting;
  • Trainers en coaches houden toezicht op de afspraken bij en rondom trainingen en wedstrijden;
  • Heb je klachten? Meld je dan bij je trainer/coach, of Cindy Bollen (06-27 29 25 48).

Bovenstaande afspraken zijn recent en volgens de laatste berichtgeving. Mochten er wijzigingen of toevoegingen bekend worden gemaakt door RIVM of NOC NSF, dan wordt die update gedaan op de website en in de handbalnl app. Deze afspraken en toekomstige wijzigingen/toevoegingen zijn en blijven leidend.

Meer informatie over de coronaregels vanuit het NHV vind je hier: https://www.handbal.nl/update_coronavirus_en_handbal/

Laten we met ons allen deze afspraken, maar ook elkaar respecteren in deze vreemde situatie. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat we deze mooie sport kunnen blijven doen.