Dinsdag 30 december 2014
Het jaarlijkse kerst scholen handbaltoernooi stond weer op het programma. Dit jaar later dan voorgaande jaren door een volle bezetting in de sporthal. Gelukkig heeft Volleybal vereniging Wivoc ons de ruimte gegeven om toch het toernooi te kunnen spelen.
Voorafgaand aan het toernooi hebben alle scholen een uitnodiging ontvangen en hebben zich in totaal 37 teams ingeschreven, deze waren ingedeeld in 8 poules en er zijn in totaal 88 wedstrijden gespeeld. Er waren drie categorieën. Gemengd team, meisjes team en jongens team.
De dag begon vroeg met de meisjes als eerste.

Rond 09:30 werd er door Luna, Amber en Laura van de HCW B-jeugd een warming-up gehouden. De spieren werden warm gemaakt voor de eerste wedstrijd welke om 10:00 uur zou beginnen. Iedere wedstrijd duurde 10 minuten. Na het eindsignaal begon direct de volgende wedstrijd. Uit deze wedstrijden kwamen dan de 4 beste teams van de categorie. Deze zijn doorgegaan naar de finales later op de avond.

Tussen de wedstrijden door was er van alles te doen. Ieder team kreeg de mogelijkheid om met de mascotte van HCW Winterswijk, Lenny de Leeuw, op de foto te gaan. Hierdoor ontstonden leuke team-foto’s welke bewaard kunnen worden in het plakboek. Ook was er weer een ruimte ingericht als speelhoek. De spelers, maar ook de broertjes en zusjes konden daar een film kijken, schminken, spelletjes spelen en een raadsel doen. Wanneer men naar boven naar de tribune liep, kwam je langs de verkoop van lootjes, oliebollen en kniepertjes. Deze kniepertjes waren ambachtelijk gebakken door leden van de vereniging. Samen met een bus slagroom een heerlijke afwisseling voor oudjaarsdag. De lotenverkoop ging super en rond het middaguur waren alle prijzen en lootjes dan ook al weg. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door vele bedrijven waarvoor we ze uiteraard erg dankbaar zijn.

De tribune heeft de gehele dag goed vol gezeten, erg leuk om te zien dat er zoveel publiek naar ons evenement komt kijken. Lenny de Leeuw zorgde voor de nodige entertainment bij de wedstrijden, maar ook bij het publiek.

Rond 17:30 uur was de laatste reguliere wedstrijd gespeeld en werd de zaal gereed gemaakt voor de spetterende finale. De finale werd op een officieel handbalveld gespeeld en daarvoor is de gehele zaal nodig.

Om 18:00 uur was het dan zover, de lichten in de zaal gingen geheel uit en een zoeklicht was het enige licht wat er was. Raimon Bollen presenteerde deze avond de finales. In de finales werd er gestreden om de 4e, 3e, 2e en uiteraard 1e plaats. De teams werden stuk voor stuk aangekondigd door iedere naam van de speler te benoemen. Een super opkomst! Na de aankondiging begon iedere wedstrijd en speelde ze wederom een kwartier. Daarna was bekend welke plaats je had. De jongens en meisjes teams welke als 1e uit de finales kwamen, mogen zelfs door naar het Gelderse kampioenschappen in mei 2015! Tussen de finale wedstrijden door zorgde Toontje Ongeregeld voor een stukje muzikaal vermaak. Dit zorgde voor nog meer sfeer en spanning tijdens de finale wedstrijden.
Nadat alle finales gespeeld waren, volgde de prijsuitreiking. De voorzitter, Richard Beernink, nam als eerste het woord en dankte iedereen die zich ingezet had voor dit evenement. Hij noemde het wederom een geslaagd evenement.

Dan het spannende moment, de prijzen! De bekers kwamen naar voren en de teams wisten al welke beker ze in ontvangst zouden nemen, maar er was meer. Ook de Siegfried Egbers beker, voor beste keep(st)er en de Rob Puturuhu beker, voor sportiefste team, moesten worden uitgereikt. En dan natuurlijk nog de beste speler/speelster van de dag.

De prijzen zijn gewonnen door:
Beste speler: Bart van Rijn
Beste Keeper: Sabah Khudayda – Siegfried Egbers beker
Sportiefste team: De Korenburg gemengd – Rob Puturuhu beker

Dan de finale plaatsen zijn als volgt verdeeld:

GEMENGDE TEAMS:
1e: OBS Woold 2
2e: De Schakel
3e: Wilhelminaschool
4e: Julianaschool 3

MEISJES TEAMS:
1e: ‘t Waliën
2e: Bargerpaske 3
3e: Bargerpaske 1
4e: PWA

JONGENS TEAMS:
1e: Stegeman 1
2e: Kolibrie 1
3e: St. Jozef
4e: ‘t Kempken

Al met al een zeer geslaagd toernooi met vele vele goede reacties. De foto’s en video’s zijn terug te vinden op onze website en Facebook pagina.
Wij danken nogmaals iedereen die heeft meegeholpen aan het toernooi voor hun hulp en al onze sponsors die mede door hen het toernooi mogelijk hebben gemaakt.

Tot de volgende keer bij de Leukste vereniging van Winterswijk!