Woensdag 30 december 2015
Het jaarlijkse kerst scholen handbaltoernooi stond weer op het programma. Na de herfstvakantie hebben alle scholen een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan het toernooi. Hier is flink gehoor aan gegeven. Dit jaar deden er maar liefst 41 teams mee in 8 poules en werden er maar liefst 106 wedstrijden gespeeld. Al met al een hele organisatie waar meer dan 25 vrijwilligers zich voor inzetten.

Zoals altijd starten we de dag vroeg, om 08:30 uur, met een warming up. De eerste poule, gemengde teams, was hierdoor klaar om op 09:00 uur de eerste wedstrijd te starten. Rond 11:00 uur werden dan de kruis-finales gespeeld en werd er bekend welke teams er door mochten naar de finales die avond.

Na de gemengde teams was het aan de meisjesteams om hun handbal talenten te laten zien. Er werd flink gestreden, want wie de finale wint, mag ook door naar de Gelderse Kampioenschappen in het voorjaar van 2016. Rond 14:30 was dan ook bekend welke scholen in de finale staan.

Dan als laatste de poule van de jongens. Fanatieke spelers speelde veel op snelheid hun spel. Het ging er soms hard aan toe, maar dat hoort ook wel bij handbal. Aan het einde van de middag waren dan de laatste wedstrijden op een half veld gespeeeld. Het schema voor de finales waren bekend en men maakte zich op om op een compleet handbalveld te gaan spelen.

Tussen de wedstrijden door was er van alles te doen voor de scholen, maar ook voor de toeschouwers. Ook dit jaar was er weer de mogelijkheid om met je team een teamfoto te maken met Lenny de Leeuw. Dit gebeurde in Lenny’s Place waar voor de kinderen vanalles te doen was. Spelletjes, schminken en een raad-pot waarin M&M’s zaten. De winnaar werd later die avond bekend gemaakt.

In de hal richting de tribune stonden onze vrijwilligers met een tafel met oliebollen en kniepertjes. Het bleek een succes, want halverwege die ochtend bleek alle oliebollen al op te zijn en hebben we snel nog wat bij moeten bestellen. Ook onze tafel met de verloting stond in de hal. Een tafel vol met prijzen die beschikbaar zijn gesteld door vele bedrijven. De prijzen varieerde van mooie bloemstukken, tot waardebonnen, flessen wijn of een espresso apparaat. Aan het einde van de middag waren dan ook alle prijzen opgehaald.

Ook dit jaar waren er weer enorm veel toeschouwers. Erg leuk om te zien hoe enthousiast het publiek is voor hun teams en de handbalsport.

Voordat de finales begonnen, hadden we nog een speciaal optreden van onze E-Jeugd leden. Ze hebben de Winterswijkse Mini Playbackshow gewonnen met het vliegerlied en vermaakte het publiek alvast dat voor de finales was komen kijken.

Om 18:00 uur was het dan zover, de lichten in de zaal gingen geheel uit en een zoeklicht was het enige licht wat er was. Raimon Bollen presenteerde deze avond de finales. In de finales werd er gestreden om de 4e, 3e, 2e en uiteraard 1e plaats. De teams werden stuk voor stuk aangekondigd door iedere naam van de speler te benoemen. Een super opkomst! Na de aankondiging begon iedere wedstrijd en speelde ze een wedstrijd van een kwartier. Bij de gemengde teams moest een verlenging aan te pas komen van 5 minuten om te beslissen welk team er 1e of 2e eindigden. Bij de meisjes teams waren de 15 minuten voldoende om te beslissen wie er gewonnen had, maar bij jongens voor de 3e en 4e plaats moesten zelf penalty’s genomen worden. Ook 5 penalty’s konden geen uitslag bieden en werd er lang doorgegaan met penalty’s. De teams waren dan ook erg aan elkaar gewaagd en waren tot op het laatst sterk. Uiteindelijk was dan toch het laatste schot bekend en konden we verder met de laatste wedstrijd.

Nadat alle finales gespeeld waren, volgde de prijsuitreiking. De voorzitter, Richard Beernink, nam als eerste het woord en dankte iedereen die zich ingezet had voor dit evenement. De organisatie werd naaar voren geroepen en ontvingen een bloemetje. Hij noemde het wederom een geslaagd evenement met vele bezoekers.

Dan het spannende moment, de prijzen! De bekers kwamen naar voren en de teams wisten al welke beker ze in ontvangst zouden nemen, maar er was meer. Ook de Siegfried Egbers beker, voor beste keep(st)er en de Rob Puturuhu beker, voor leukste mascotte, moesten worden uitgereikt. En dan natuurlijk nog de beste speler en de beste speelster van de dag. En we hadden nog een winnaar van de Raad-pot met M&M’s.

De prijzen zijn gewonnen door:
Beste speler: Joey Visser (School Miste/Corle)
Beste speelster: Floor Damhuis (School Kolibrie)
Beste Keeper: Sam Kirkenir (Stegemanschool) – Siegfried Egbers beker

Leukste Mascotte: Mr. Bean van AZC School – Rob Puturuhu beker

Raad-pot: Jaylee (Kolibrie)

Dan de finale plaatsen zijn als volgt verdeeld:

GEMENGDE TEAMS:
1e: CBS de Bataaf 2
2e: Miste/Corle
3e: Julianaschool 3
4e: Julianaschool 2

MEISJES TEAMS:
1e: Bargerpaske 2
2e: Stegemanschool 1
3e: De Kolibrie 2
4e: de Kolibrie 1

JONGENS TEAMS:
1e: Bargerpaske 1
2e: De Schakel
3e: Stegemanschool 1
4e: St. Jozefschool

Al met al een zeer geslaagd toernooi met vele vele goede reacties. De foto’s en video’s zijn terug te vinden op onze website en Facebook pagina.
Wij danken nogmaals iedereen die heeft meegeholpen aan het toernooi voor hun hulp en al onze sponsors die mede door hen het toernooi mogelijk hebben gemaakt.

Tot de volgende keer bij de Leukste vereniging van Winterswijk!