Walking Handball, een nieuwe handbalvorm bij HCW

Achter de schermen zijn wij momenteel druk bezig met de voorbereidingen van het opzetten van een nieuwe handbalvorm binnen HCW, namelijk het Oldstars walking handball. Een vorm van handbal gericht op de leeftijd 55+. Deze aangepaste spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. In principe kan en mag iedereen mee doen, maar de spelvorm richt zich op de leeftijdsgroep 55+.

HCW heeft samen met het Nationaal Ouderenfonds, Achterhoek in Beweging en de Gemeente Winterswijk gekeken naar de mogelijkheden om het walking handball ook in Winterswijk op te zetten. Naast dat alle betrokken partijen bewegen erg belangrijk vinden, leggen zij de nadruk ook op de sociale aspecten van de ouderenvriendelijke sport. Opgenomen worden in een team en betrokken zijn bij een vereniging zijn belangrijke uitgangspunten.

De wens van HCW is om de wekelijkse training van het walking handbal op zaterdagochtend te organiseren in de sporthal de Spoorzone, met een duur van circa 45 minuten. Na afloop van de training is er de mogelijkheid om samen met de groep een kop koffie te drinken in de kantine, zodat er een echt teamgevoel ontstaat. Wij hopen uiteraard dat er tegen die tijd een nieuwe uitbater is gevonden. Zo niet, dan gaan we hier uiteraard een andere oplossing voor zoeken.

Een aanvraag voor de zaalhuur op iedere zaterdagochtend van 9.00 uur tot 10.30 uur is reeds ingediend bij de gemeente Winterswijk. Wij zijn nog in afwachting van een reactie.