HCW E2-Jeugd

Vandaag speelde HCW de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar 2020. Nieuw jaar, nieuwe tegenstander. UGHV E2 en Udi 1896 E2 zijn uit onze poule gehaald en hiervoor zijn Minerva E2 en DFS Artemis E3 in de plaats gekomen.
HCW speelt vandaag tegen Minerva E2. Hier heeft HCW nog niet tegen gespeeld, dus weten we ook niet hoe ze spelen. Na de warming up beginnen we aan de wedstrijd. Al snel blijkt dat Minerva een heel nieuw team is dat nog niet zo goed op elkaar is ingespeeld. HCW kan hierdoor vaak de bal onderscheppen en al tippend snel naar voren lopen, en doelpunten maken. Op sommige momenten wordt ook de vrijstaande speler/sters gevonden, die dan op het doel kan schieten. De eerste helft heeft Isis gekeept, en de ballen die zij op het doel heeft gehad heeft ze gestopt. Prima. Door doelpunten van Stef, Vienne, Ivan, Tess en Fabïenne (zij scoorde haar eerste doelpunt van dit seizoen), stond het met rust 13 – 0.
In de rust besloot Annette om de 2e helft i.p.v. met 5 verdedigers, met 4 verdedigers te gaan spelen, hierdoor zou Minerva meer ruimte krijgen waardoor het samenspelen voor hun makkelijker wordt. HCW moest hier even aan wennen, maar uiteindelijk vond Annette dat het best goed ging. Het spel van Minerva werd beter en zij hadden ook daadwerkelijk mogelijkheden om op doel te schieten. De schoten op doel werden door Fabiënne goed gestopt. HCW ging aanvallend op dezelfde manier door als in de eerste helft, HCW scoorde nog 9x, waarbij Silke ook een doelpunt maakte, Minerva scoorde 1x. Hierdoor werd de eindstand bepaald op 22 – 1.
Het was wel jammer dat er in de aanval te weinig gekeken werd naar de spelers/sters die vrij stonden. Iets om bij de volgende wedstrijden op te letten. Toch mooi de eerste winst in het nieuwe jaar. HCW E2 ga zo door.

HCW E1-Jeugd

Zondag 5 januari, de eerste wedstrijddag van de E1 in 2020! We vertrokken vroeg naar Gendt voor een wedstrijd tegen HV Angeren E1. We hadden lange tijd geen training gehad, dus moesten even wennen aan een handbal. Gelukkig hadden we lange tijd voor de warming-up om lekker in te spelen en nog even wat tips te geven. Dan om 10:00 uur start de wedstrijd. We beginnen gelijk goed met een openingsschot van Eloise. We lopen al snel uit naar 0-6. Dit doordat we goed de gaten wisten te vinden in de verdediging van Angeren en tijdens het verdedigen goed uit te stappen en contact te maken. Daarna wist Angeren 2 keer te scoren op doel bij Lieke. We zagen een goed samenspel en vele vrije spelers op de cirkel. Daardoor wisten we de eerste helft af te sluiten met 2-13.
In de rust waren er weinig tips, het spel vast houden wat we speelde en goed opletten in de verdediging. De tweede helft verliep dan ook niet anders dan de eerste. Yoeri was goed op dreef, mede door tips welke hij tijdens de warming up kreeg en deze goed uitvoerde in de wedstrijd. Al met al hebben we goed samen gespeeld en allemaal kansen op goal gehad. Eindstand van de wedstrijd 6-27 en gingen de 2 punten mee naar Winterswijk.
Jongens, meiden super gespeeld, we zijn trots op jullie! Een goed begin van het nieuwe jaar!

HCW C-Jongens

De eerste wedstrijd in 2020 speelden de C jongens van HCW tegen Zwolle. Zij moesten al vroeg vertrekken om tegen ons te spelen. Daardoor begonnen ze ook beter aan de wedstrijd. Ze scoorden snel en het duurde even voor HCW daar een goed antwoord op had. De meeste jongens waren nog in vakantiestemming en hadden moeite om het tempo van Zwolle bij te benen. Met de rust stond het 7 -9. Na de rust ging het de eerste minuten prima en kwamen ze bijna gelijk. Helaas vergat HCW daarbij soms te scoren, waardoor dat niet lukte. Toen maakte Zwolle door fout afspelen van HCW meerdere doelpunten achter elkaar door snelle break-outs. Ze sloten de wedstrijd af met een prachtige goal van de eigen helft, maar die achterstand konden ze niet meer inhalen. HCW verloor de wedstrijd met 18-25. Op naar de volgende wedstrijd en iedereen een mooi, gezond en sportief 2020 gewenst.

HCW C-Meiden

De eerste wedstrijd van 2020 speelden wij tegen Erix in Lichtenvoorde. We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden omdat ze in de top 3 staan, maar we gingen vol goede moed naar Lichtenvoorde. Het eerste kwartier lieten we mooi handbal zien, verdedigend stonden we goed en werd er zelfs gescoord. Daarna raakten we het een beetje kwijt en konden we goed merken dat de feestdagen niet erg positief hebben bijgedragen aan onze conditie. In de 2e helft hebben we ons weer goed herpakt en mooie dingen laten zien. Helaas hebben wij verloren vandaag met 24-4, maar we hebben gestreden tot de laatste minuut!

HCW B-Jongens

Achilles uit Apeldoorn was de eerste tegenstander van de B-jongens in 2020. HCW kwam prima uit de startblokken en liep snel uit naar een mooie voorsprong. Ze hielden het hoofd koel en gingen niet in op het provocerende gedrag van de tegenstander. Er werden prachtige doelpunten gescoord door iedereen! Met de rust stond het dan ook 14-6. Na de rust gingen de jongens op dezelfde manier verder en scoorden het ene naar het andere mooie doelpunt. Ze veroverden vaak de bal door goed te verdedigen, waardoor ze met snelle aanvallen wisten te scoren. Topprestatie, zeker met maar 1 wissel! De eindstand was dan ook 33-18 voor HCW. Mooie wedstrijd en op naar de volgende, namens het hele team een gelukkig en gezond 2020 gewenst!

HCW B-Meiden

Na vroeg opstaan en een pittoreske rit door het Achterhoekse landschap kwamen de B meiden in Hengelo aan. De dames begonnen goed en hadden een goede scheidsrechter. Na een domme actie van onze verdediger kreeg ze 2 minuten. En na 2 penalty’s voor in de eerste helft kwamen ze op een ruime voorsprong. Ruststand: 4-8 voor HCW.
In de tweede helft stond de verdediging goed waardoor Quintus maar één keer kon scoren. Er werd een penalty gegooid door de benen van de keeper door HCW en hij zat. De punten zijn gepakt met een eindstand van 5-15. Hiermee blijven de HCW B-meiden op de eerste plaats staan.

HCW Dames 1

De eerste wedstrijd in 2020 stond op het programma op zaterdag 4 januari voor de dames van HCW en wel tegen De Lutte. De vorige wedstrijd hadden de dames verloren met 12-18 dus de dames wisten dat ze het niet cadeau zouden krijgen. De dames begonnen de wedstrijd goed. Zowel verdedigend als aanvallend konden er wat dingen beter maar de dames bleven vechten. Daardoor ging de eerste helft gelijk op en was de ruststand 10-10. Met goede aanwijzingen van de trainer gingen de dames de tweede helft in. De verdediging stond beter in de tweede helft. Het bleef gelijk op gaan, totdat in de laatste seconden met een stand van 18-17 in het voordeel van De Lutte, de dames van HCW een penalty kregen. Deze ging erin waardoor de eindstand 18-18 op het scorebord stond. Super gedaan dames

HCW Heren 1

De heren van HCW speelde zondag uit tegen HV Havana/Ha-Stu. Ze hebben de wedstrijd gewonnen met 13-19. Helaas geen verslag ingeleverd.

Onze sponsoren: