HCW E2-Jeugd

Vandaag speelde HCW hun return wedstrijd tegen Minerva E2, de vorige werd met groot overwicht gewonnen 22 – 1. Eerst maar eens afwachten wat het vandaag gaat worden. Omdat Stef ziek was heeft Lucas van de F-jeugd bij de E2 meegespeeld. Hi deel het erg goed, heeft zelf 2x gescoord.

Zoals de laatste weken altijd het geval is, keept Isis de eerste helft en Fabiënne de tweede. Ook vandaag stonden beide keepsters weer goed en geconcentreerd in het doel. Zij hebben veel ballen op het doel tegengehouden. HCW ging vaak snel naar voren en zocht dan de vrije speler/ster aan de cirkel. Hier had Minerva geen antwoord op waardoor het binnen korte tijd 6 – 0 was. Door onoplettendheid in de verdediging kon Minerva iets terug doen, zij scoorden in de eerste helft 1x. Terwijl HCW met hun eigen spel verder speelden, werden er veel kansen gecreëerd, hierdoor scoorde Mathijs ook zijn eerste doelpunt. Goed gedaan. HCW liep steeds verder uit, Minerva kon HCW niet bijbenen. Ruststand 1 – 15.

In de rust werd ook in deze wedstrijd weer besloten om met 4 spelers/sters te gaan spelen i.p.v. met 5, waardoor Minerva meer aan het spelen kon komen. Aangezien dit team nog moet groeien, moet je hun het spelplezier niet bederven. Daar kun je als tegenstander zelf op inspelen en dat heeft HCW ook gedaan. Voor HCW was het eerst weer lastig omdat je eigenlijk 1 iemand mist, maar na een aantal aanvallen lukt het aardig. Aanpassen is eerst lastig waardoor Minerva gelijk 2x kon scoren. HCW had in de tweede helft iets meer moeite om het doel te raken, kansen waren er wel maar de keepster stond iedere keer goed opgesteld in het doel, daarnaast werd er slecht op het doel geschoten. Het was een leuke en vermakelijke wedstrijd, waarbij de eindstand 6 – 22 was.

Ik wil Lucas nog bedankt voor het meespelen. Je hebt het er goed gedaan en bent een aanwinst voor de toekomt van HCW.

HCW E1-Jeugd

Zondag, de laatste uit wedstrijd van dit seizoen ging naar Huissen. Daar speelde we om 10:05 een wedstrijd tegen HV Huissen E1. De vorige wedstrijd hadden we gewonnen, dus de spelers dachten dat dit wel moest lukken. De wedstrijd startte ook goed. Direct scoorde HCW 3x achter elkaar en daarna volgde Huissen met enkele doelpunten. Het ging gelijk op, maar in het tweede deel van de eerste helft kwam Huissen op stoom. HCW verdedigde niet goed en Huissen kon zo door. Huissen liet zich ook niet makkelijk tegenhouden en daarin was HCW te lief. De ruststand was 8-8.

Even flink toespreken van de coaches. Uitkomen en aanpakken in de verdediging was de opdracht en bij de aanval goed kijken, vaak stonden we vrij op de cirkel, maar werd het niet gezien. Huissen bleef HCW kort op de hielen zitten. HCW herpakte zich, vocht terug en begon verdedigend beter te staan. Ook door goed keeper werk loopt HCW dan toch wat verder uit en eindigt de wedstrijd in 13-18 voor HCW. Zo zie je maar dat je nooit uit mag gaan van een makkelijke wedstrijd. HV Huissen was een leuke gewaagde tegenstander. Nu even wat weekendjes rust en op naar de laatste wedstrijd.

HCW C-Jongens

Vandaag mochten we al in alle vroegte vertrekken naar Zwolle. Door blessures hadden we helaas maar beschikking over 1 wissel. We begonnen de wedstrijd goed en namen zelfs een voorsprong in het begin, maar helaas raakte 1 van onze spelers geblesseerd en moesten we een periode zonder wissels spelen. De tegenstander kwam daardoor terug en we gingen met 13-13 rusten. Na de rust begonnen we wat slordig en hadden we balverlies en dat strafte de tegenstander direct af met break-outs . We konden dat niet meer herstellen, ook al speelden we best mooie aanvallen uit. We vergaten soms ook om goed in de hoeken af te sluiten, waardoor we helaas niet genoeg scoorden.
We verloren uiteindelijk met 22-18, maar wel een mooie pot gespeeld.

HCW B-Jongens

Vandaag moesten we uit tegen Ahv Achilles in Apeldoorn. In de 1e helft hebben we het zelf verspeeld door slecht de bal te spelen en niet wakker te zijn in de verdediging. Met de rust was het 12-9 voor onze tegenstander. De 2e helft hebben we ons weer herpakt en we hebben de schade beperkt tot een verlies van 25- 23. De periodes dat we er als team goed stonden kwamen we ook goed terug in de wedstrijd. Daarop moeten we verder bouwen! Op naar de volgende wedstrijd. Eerst maar eens allemaal goed herstellen van het harde fysieke spel van de tegenstander.

HCW B-Meiden

Vandaag speelden de HCW B meiden tegen Minerva in Gaanderen. In het begin ging het goed we moesten even inkomen maar speelden wel sterk. De verdediging stond sterk en de aanval van de meiden werd met tempo gespeeld, hierdoor kwamen er gaten in de verdediging van Minerva en werden de eerste doelpunten al snel gemaakt door HCW. De rust stand was 4-10 voor HCW. In de 2e helft was de verdediging in het begin minder sterk en maakte Minerva een paar doelpunten. Na een paar minuten pakten de meiden het weer op en stond de verdediging weer sterk. In de aanval werden er weer veel doelpunten gemaakt. De eindstand van deze wedstrijd is 10-19 voor HCW. En dit betekend dat zondag 22 maart de meiden hun kampioenswedstrijd hebben tegen HCL/Loo-Groessen in Duiven.

HCW Dames 1 (donderdag)

De wedstrijd van donderdag 5 maart was voor de hcw dames een spannende wedstrijd. De uit wedstrijd hebben de dames gewonnen met 1 punt verschil. In de verdediging stonden de dames best sterk waardoor ze best gelijk opgingen. In de aanval liep het wat stroever omdat dynamiek veel gebruik maakte van 321 verdedigen. Toen de dames 4,2 gingen spelen ging het een stuk beter maar helaas was het niet genoeg. Met een eindstand van 16-20 was het helaas niet genoeg om met weer een mooie overwinning naar huis te gaan.

HCW Dames 1 (zaterdag)

Zaterdag 7 maart speelde dames 1 uit tegen cabezota. We begonnen slecht en kwamen al snel een paar punten achter en met de rust stonden we 17-12 achter. Na de rust begonnen we sterk en kwamen we op 20-20 gelijk en ging nog even gelijk op en uit eindelijk won cabezota met 30-27.

HCW Heren 1

HCW Heren 1 speelde zondag UIT tegen Erica, Nog geen verslag, wedstrijd is verloren met 26-19.

Onze sponsoren: