HCW D1-Jeugd

Op zondag 10 maart om 09.00 uur moest de HCW D1 spelen tegen OBW D1. De teams waren behoorlijk aan elkaar gewaagd. Er werd fanatiek gespeeld. De stand ging wat gelijk op, maar net in het voordeel van HCW. De tussenstand werd 8-7 in het voordeel van HCW. Er werd fanatiek verdedigd. Er werden kansen gepakt en mooie doelpunten gescoord. Gelukkig kon onze keeper tegelijkertijd meerdere ballen van de tegenstander buiten ons goal houden. Er waren ook mooie momenten dat de bal afgepakt werd van de tegenstander. Op het einde van de wedstrijd haalde de tegenstanders ons bijna in. Iedereen heeft heel goed hun best gedaan. Het was een spannende wedstrijd met als eindstand 11-10 voor HCW.

HCW B-Jongens

De HCW B-Jongens speelde zondag tegen Quintus B. Het was een zware wedstrijd waarin Quintus de leiding had, want hoewel HCW hun best deden was Quintus toch beter, ook al had Quintus ook een paar spelers uit de A die een stuk groter waren. De eindstand werd 18 – 36 voor Quintus.

HCW B-Meiden

De B-meiden van HCW speelden zondag een wedstrijd tegen HCL. Ze wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Toch hebben de meiden gestreden om het verschil zo min mogelijk te maken. Ze hebben een goede en pittige wedstrijd laten zien. De tussenstand was 7-9 voordeel HCL. In de tweede helft raakte de meiden van HCW vermoeid en zakten ze iets in. De eindstand is 10-19.

HCW Dames 2

Vandaag speelde de dames 2 van HCW thuis tegen dames 3 van Ha Stu. De eerste helft speelde beide damesteams erg aan elkaar gewaagd wat het erg leuk maakte om naar te kijken. We speelde goed ons eigen spel en hielden dit de hele wedstrijd vast. De tweede helft was wederom erg spannend en aan elkaar gewaagd en tot op de laatste minuut spannend. De tussenstand was 6-7 in het voordeel van Ha Stu en de eindstand was een gelijke stand van 14-14.

HCW Dames 1

Een thuiswedstrijd tegen de dames van Erix1. Konden wij onszelf, en natuurlijk het publiek, vandaag wel belonen met een overwinning en dus de eerste punten in dit seizoen? Erix staat 2 plekken boven ons, dus het was zeker mogelijk. We beginnen de eerste helft sterk en staat op een gegeven moment met 8-5 voor! Ook in de rust staan we nog voor met 11-9. In de tweede helft moesten we fel blijven maar helaas ging het de in het eerste gedeelte van de tweede helft mis. Wij kwamen met 11-15 achter te staan. Gelukkig konden we de knop weer opzetten en maakte tessa de aansluitingstreffer. 16-17, alles was nog mogelijk. Echter wisten wij niet gelijk te komen en dus ook geen winst voor HCW. Wel hebben we gevochten en was het een goede wedstrijd. Eindstand was 20-22 in het voordeel van Erix1.

HCW Heren 1

Met als verassing niet 1 maar 2 scheidsrechters, starten de heren de thuiswedstrijd tegen Quintus. Met Noah op de bank met een geblesseerde enkel, maar ook met Mike als nieuw spelend lid. Toch genoeg wissels. Het duurt niet lang of Michiel weet 2x kort achter elkaar te scoren vanuit de linkerhoek. Het spel van de HCW heren is snel en de aanvallen worden goed uitgespeeld wat ze op een mooie voorsprong zet. Verdedigend kunnen we beter, maar het is genoeg. De wedstrijd verloopt sportief, en we gaan de rust in met 14-8.
De tweede helft verloopt echter niet zo best, Quintus zet alles op alles en HCW weet de aanvallen niet meer uit te spelen en Quintus loopt weer in. Als Rutger vanuit de hoek een penalty mee krijgt, schiet Mike die mooi in de linker onderhoek. HCW houdt de voorsprong. In de laatste 10 minuten spelen we slordig en Quintus komt erg dichtbij. Door de spanning lopen de gemoederen wat meer op, HCW moet rust houden in het spel, maar toch verliezen ze de bal in de laatste seconden, waarin Quintus de gelijkmaker kan maken. Gelukkig trekt Wesley een sprint en weet de bal net weg te tikken. Quintus krijgt vrij bal, wat ze een te milde straf vinden, na de zoemer praten ze bij met de scheidsrechters, maar leggen zich sportief neer bij het besluit. De heren HCW pakken de winst met een nipte overwinning met 17-16.

Onze sponsoren: