HCW E-Jeugd

Vandaag weer de eigen coach een een vroege thuiswedstrijd tegen Minerva E3. Met de eerste echte wedstrijd voor Willem. De eerste minuten is het even zoeken, maar daarna weet Lucas te scoren. Ondanks het matige verdedigen, weet de tegenstander in de aanval geen echte dreiging te maken en gaan de rust in met 7-1 voorsprong. Minerva E3 heeft duidelijk wat minder veld ervaring. Dus in tweede helft kan er meer op techniek gespeeld worden. Jolijn weet samen met Joep in de aanval mooi en snel door te spelen wat resulteert in een prachtige goal. Bijna iedereen heeft gescoord en het was een leuke pot. We winnen met 15-1. Tot volgende week Minerva E3, dan mogen we nog een keer.

HCW D-Jeugd

De wedstrijddag begon zoals alle andere wedstrijden. De starttijd was om 10.25 uur. We kwamen aan, pakten de tenues en kleedden ons om. Toen we allemaal omgekleed waren keken we samen even terug naar de voorgaande wedstrijd en gingen daarna samen warmlopen. Tijdens het warmlopen gaf Fabienne aan dat ze niet kon keepen dus viel ik in. Keepen doe ik graag!

De wedstrijd begon aanvallend goed. In de eerste paar minuten stonden we al 2-0 voor. Voor de rest van de eerste helft ging de stand redelijk gelijk op. In de tweede helft ging het aanvallend een beetje minder omdat we allemaal een beetje vermoeid waren.
Verdedigend ging het de eerste- en tweede helft niet goed er ontstonden steeds meer gaten. De tegenpartij stond veel vrij. Hier reageerden we niet altijd goed op. Voor de keeper lastig om de bal als enige dan tegen te houden. Door het slechte verdedigen in de tweede helft kwamen we gelijk te staan en 2 minuten voor het einde stonden we achter. Een grote teleurstelling!

Wat ik vind dat beter kon: de verdediging. We dekten de tegenpartij niet goed. Daardoor vielen er gaten. Ook werd de hoek niet goed gehouden waardoor er veel ballen vanuit die hoek werden gegooid.
En wat betreft de aanval: het tempo mocht iets hoger. En we mogen gerust iets meer de kansen benutten.
De eindstand was 13-14. Helaas de eerste keer in deze poule dat we hebben verloren.
Groetjes, Hidde Hamer

HCW A-Jongens

Vandaag kwam Achilles uit Apeldoorn naar Winterswijk. Meestal zijn we aardig aan elkaar gewaagd, dus moesten we aardig aan de bak. We gingen goed van start en bouwden direct een kleine voorsprong op door snel en gevarieerd spel. Verdedigend stonden we ons mannetje en met de rust was het 13-10 voor ons. Na de rust werd de tegenstander iets harder en kregen we fysiek aardig wat van langs. Daardoor kwamen ze terug op 1 doelpunt tot 22-21. Maar toen zetten we even de turbo aan en liepen we uit naar 26-21. Dit was ook de eindstand. We hebben gewonnen omdat we als team bleven spelen en netjes zijn blijven handballen en niet in het fysieke spel van de tegenstander zijn meegegaan. Topprestatie!

HCW Dames 2

Op zaterdagavond stond de wedstrijd HCL op de planning. Deze speelde wij om 19.50 thuis.
Het was meteen duidelijk dat we aan de bak moesten. We konden nog niet meteen het goal vinden. Maar naar een paar minuten wist Manon de bal vanuit de hoek erin te krijgen. De verdediging lukte steeds beter. De ruststand was 6-9 in het voordeel van HCL. In de rust kregen we te horen dat we nog feller op de verdediging moesten zijn. En snel terug naar de cirkel wanneer er gegooid was. Dit ging het eerste gedeelte van de tweede helft heel goed. Dit zorgde ervoor dat het een kwartier voor tijd 10-10 stond. Heel lang wisten we het heel spannend te houden en liepen we gelijkt op. We stonden zelfs nog heel even voor. Helaas kregen we de laatste paar minuten een paar breaks om de oren en hadden we de kracht niet meer, om dit tegen te houden. Wat resulteerde in een eindstand van 11-15. Jammer dames! Gelukkig ging de 3de helft een stuk beter 😉

HCW Heren 1

De HCW Heren 1 speelde een wedstrijd tegen Swift’64. Helaas (nog) geen verslag ingeleverd. De wedstrijd is geëindigd in een eindstand: 17-38 in het voordeel van Swift ’64.

Onze sponsoren: