HCW E1-Jeugd

We konden eindelijk naar 2 maanden lekker uitslapen, want de wedstrijd begon pas om 14.00 uur. De wedstrijd stand aan het eind is geëindigd met 22-11 voor HCW tegen Huissen. De eerste tien minuten hebben we 9-1 in ons voordeel gemaakt, omdat wij veel beweging hadden in de aanval. Maar er werden ook veel ballen uit de handen geslagen door Huissen wat wij niet fijn vonden, daarom deden we dat ook terug en we beukte en duwden soms. Dus er werd agressief gespeeld, maar dat stopte ons niet. We hebben toch met het dubbele gewonnen.

HCW E2-Jeugd

Ik wil niet opstaan was vanochtend de meest gehoorde zij onder de ouders van de E2. Met een vertrektijd van 7:30 is het ook wel heel vroeg. Wel één voordeel, het is lekker rustig op de weg. Na omgekleed en warm gelopen te hebben, stellen de E teams op en begroeten elkaar. Met de tips van de coach gaan de jongens en meiden enthousiast aan de slag, onderscheppen en verstoren van de tegenstander gaat goed. We weten goed de bal te onderscheppen en zelf of samen naar voren te gaan. We gunnen elkaar de kans en lopen in de eerste helft flink uit met een 3-11. De tweede helft is het doel om de jongere spelers in het team meer kansen te geven en te coachen in het spel. Dat lukt er goed, DFS weet af en toe door te breken, maar zijn overrompeld door ons onderscheppen de verdediging op onze eigen helft. Het was weer een leuke pot en tevreden gaan we naar huis met een eindstand van 6-17.

HCW C-Jongens

De eerste helft had HCW een beetje moeite met goals maken in de wedstrijd tegen AHV Achilles. Pas na 10 minuten maakte achilles de eerste goal. In de rust hebben we een peptalk gehad in de verdediging ging het goed maar in de aanval hadden we een beetje moeite Eindstand 8-10 in het voordeel van Achilles.

HCW C-Meiden

We begonnen sterk en gingen in de eerste helft heel erg gelijk op. Er werd goed ingestart en gingen er vaak langs als we de bal hadden, want de meiden van Artemis kwamen ver uit. We verdedigden goed. Soms werden er nog kleine foutjes gemaakt met het verdedigen van de cirkel en we kregen zelfs een gele kaart. De ruststand was 10-11 voor Artemis. In de tweede helft ging het ook gelijk op, tot in de laatste minuten bleef het erg spannend. Een paar mooie doelpunten vanuit HCW. En een paar mooie saves door de keeper, complimenten daarvoor Fabiënne! We startten iets minder goed in en Artemis bleef op voorsprong. De uitslag van de wedstrijd is 15-17 voor Artemis.

HCW Dames 2

Vandaag 19-03-2023 speelden we onze een na laatste wedstrijd tegen vios. Iedereen was goed gezind vandaag en iedereen had er zin in. We begonnen de wedstrijd sterk, de verdediging stond sterk en in de aanval zat er veel beweging in. We waren ook allemaal positief en daardoor gingen we de rust in met een stand van 11-6.

De tweede helft kwam iets moeilijker op gang. We lieten wat meer gaten vallen in de verdediging waardoor vios kon scoren. Maar ondanks dat lieten we ons niet kennen. We stonden weer sterk in de aanval en daardoor konden we mooi scoren. Ondanks dat sommige iets te veel gedronken hadden gister waren we ijzersterk. Dit heeft ons beloond met een eindstand van 22-15. Als nou volgende keer iedereen iets teveel drinkt de avond voor de wedstrijd dan spelen we helemaal de sterren van de hemel. De twee punten zijn in de pocket!

HCW Dames 1

Op zaterdagavond was het weer tijd voor de dames 1 om op pad te gaan naar Gendt voor onze uitwedstrijd tegen Angeren. Na de winst van vorige week gingen we met een goed gevoel de wedstrijd in. Toen de wedstrijd begon leek onze zelfvertrouwen van de winst van vorige week direct te verdwijnen. We stonden direct al achter met 6-1. Hierbij herpakte we ons langzaam maar we bleven ook oprecht langzaam in de aanval, want we hadden weinig balsnelheid. Na de rust besloten we om 4-2 te gaan spelen, hierdoor speelde we met veel meer speling en gebeurde ermee en kwamen hier ook paar mooie aanvallen uit. Na een paar mooie penalty’s die we hebben gemaakt bleef Angeren ons toch voor en bleven we nog net te slordig. Hierdoor was de eindstand 21-12 in voordeel van Angeren dames 2.
Aanstaande donderdag gaan we er weer voor bij onze thuiswedstrijd tegen Minerva.

HCW Heren 1

Zondag middag 19 maart. HCW HS1 maakt zich klaar voor een fysieke frustrerende pot mede door tegenstander (UGHV) mede door scheidsrechter. Het begint goed, stevige fysieke frontale verdediging vanuit HCW. Vrij snel grijpt de Scheidsrechter naar de gele kaart en ja hoor, de 1-0 is nog niet gevallen en de eerste twee minuten is uitgedeeld aan HCW. Onterecht. De motivatie en de rust blijft goed na een goed verdedigende opstart staat HCW na 10 minuten 2-0 voor. Het blijkt een fanatieke maar sportieve pot, ondanks dat blijven de twee minuten stromen. HCW staat zelfs op een gegeven moment met 4 man in het veld. Maarten speelt dit goed, maakt tactische aanvallen zodat de tijd gerekt wordt met overtredingen er valt zelfs nog een goal. De 1e helft blijft HCW rustig en berekend, ze gaan de rust in met 9-2. De Scheidsrechter heeft de toon gezet, in de 2e helft verliest HCW iets meer de rust en UGHV loopt in, 16-9. Weer staat HCW met 4 man in het veld, terecht en onterecht. De rust word herpakt HCW wint met 20-11 en 7x 2 minuten. UGHV bedankt voor de Sportiviteit.

Onze sponsoren: