HCW E-Jeugd

Zondagmiddag, mooi weer. De perfecte dag om een uurtje in de zaal te ballen. Voor onze wedstrijd moest de D een belangrijke wedstrijd tegen de D spelen, na de eerste helft van D zag de stand er goed voor HCW uit en konden we gerust omkleden. Nadat de D de wedstrijd met winst afgesloten heeft, tijd om warm te lopen, in de gooien en de keeper in te gooien. De tegenstander waar de vorige week flink van gewonnen hadden, had dit keer 2 spelers uit een hoger E team mee. De eerste helft ging gelijk op en dit keer had HCW meer tegenstand als de week ervoor. Joep stond mooi goed aan de cirkel, trok alle verdediging mee waardoor Jelle en Milou de ruimte kregen om te scoren. Spannend was het zeker, want we gingen de rust in met 3-3. In de twee helft staat de sterke aanvaller van de tegenstander in de goal, waardoor de kleine HCW-ertjes meer kans krijgen. Senna, Joep en Thijn weten de ballen mooi in het goal te krijgen en we lopen mooi uit. Vanuit de coach krijgen ze de opdracht mee om beter te kijken met het overspelen in de aanval. Dit gebeurd goed en winnen de wedstrijd met 10-4.

HCW D-Jeugd

Vandaag stond de wedstrijd tegen Angeren op het programma. Gelukkig hoefden we pas om 14 uur te beginnen dus waren we goed uitgeslapen. Dat moest ook wel, want Angeren staat op de 2e plek. En na het verlies vorige week, wouden we deze week de punten in Winterswijk houden.
We begonnen sterk in de aanval en ook de verdediging stond prima. Al snel gingen de eerste doelpunten er in. De ruststand was 8-3 in ons voordeel.
In de eerste 10 minuten van de 2e helft speelde Angeren een stuk sterker dan in de 1e helft. Daardoor kwamen we er achter dat we een tandje bij moesten zetten. We lieten nog iets te veel ruimte in de verdediging en er moest meer tempo in de aanval. We herpakken ons en speelden de laatste tien minuten veel beter. De eindstand is 15-8 geworden en we blijven koploper in onze poule!
Groetjes Loïs Lensink

HCW B-Meiden

De HCW B-Meiden speelde tegen HV Angeren. Nog (geen) verslag ontvangen. De wedstrijd is met 16-10 verloren.

HCW Dames Mid-Week

Afgelopen dinsdagavond mochten we weer spelen. Dit keer tegen Reflex.
Iedereen heeft er zin in want het is een fijn team om tegen te spelen. We kwamen wat dames te kort en Luna, Manon, Lena en Tessa wilden wel meespelen. Super bedankt meiden!
Eenmaal aangekomen in de kleedkamer zagen we de eerste fanatisme van de avond. Onze nieuwste speelster pakte “zomaar” een shirt uit de tas maar hoeveel ze ook al van Claar geleerd heeft, de verdeling van de shirts behoeft nog wat uitleg. Bepaalde nummers zijn ”verdiend”, brengen geluk of hebben een andere nostalgische waarde. Je positie bepalen gebeurt dus zowel in het veld als in de kleedkamer 😉
Gelukkig hebben we een flinke tas vol dus er is altijd wel een mooi cijfer beschikbaar.

De eerste helft wordt er fijn gespeeld. HCW staat een hele tijd voor, valt vaak aan en heeft de verdediging goed dicht zitten. De wedstrijdklok heeft flinke kuren en hierdoor ligt de wedstrijd soms even stil. De dames van de wedstrijdtafel hebben ten einde raad de wedstrijd getimed op hun telefoon. Ondanks goed samenspel gingen we helaas met een kleine achterstand de rust in (6-5) maar het publiek zet nog volop kansen.

De tweede helft lijkt goed te beginnen. De klok doet het weer maar helaas had de inval-scheidsrechter tijdens de rust gewisseld van “bril”. De spelregels voor Reflex waren anders dan voor de dames van HCW en dit zorgt ervoor dat speelsters gefrustreerd raken en het publiek er ook niet meer van begrijpt. Er wordt minder gepraat met elkaar en er vallen gaten in de verdediging. Met name “nummer 17” profiteert hiervan en scoort menigmaal en eerlijk is eerlijk, vaak prachtige goals.

Na afloop heerst er een on-midweekse stemming. De irritatie en teleurstelling overheersen bij enkele speelsters. Gelukkig is dit bij bijna iedereen van korte duur en wordt er alweer vooruitgeblikt op de volgende wedstrijd, namelijk die van volgende week tegen Grol.

Onze sponsoren: