HCW E1-Jeugd

Zondag 24 maart, Super Sunday. Voor een aantal teams de laatste wedstrijd, maar voor de E nog niet. Met de muziek aan beginnen de meiden met een goed humeur aan de warming up. De vorige keer tegen Duiven hadden ze gewonnen, en met de winst van vorige week nog in achterhoofd hebben de jonge meiden er zin in. De wedstrijd start en Roos weet al snel met een mooi schot het eerste doelpunt te maken. Duiven zet de tegen aanval in, maar weet niet te scoren. Roos herhaalt het schot en nog een keer en zo staat het 3-0. HCW speelt goed samen en weet de verdediging dicht te houden, waardoor Duiven slecht tot scoren komt. Iedereen weet op doel te schieten en Felicia weet na een paar pogingen, zo 2x achter elkaar te scoren. Duiven weet wel een puntje te pakken, maar na de eerste 2x 10 minuten staat het 9-3 in het voordeel van HCW. Coach Rutger is tevreden en dat bij ieder doelpunt de muziek klinkt, drijft de meiden verder aan om door te pakken. Met samenspelen, druk zetten weet HCW het tot 15-2 te brengen. Om het spel leuk voor iedereen te houden, gaan we met 1 minder verdediging zodat ook Duiven met plezier kan blijven handballen. Toch houdt HCW het scoren erin en we sluiten met een mooie eindstand van 20-5 de wedstrijd af. Is dat niet even een mooie start van de Super Sunday?!

HCW D1-Jeugd

Vandaag stond er een wedstrijd tegen Angeren op de planning. Dit team kwam het 2de helft van het seizoen binnenstromen in onze poule en aan de uitslagen te zien van hun beloofde dit een zeer moeilijke wedstrijd te worden.
We begonnen de wedstrijd sterk en stond goed te verdedigen. We pakten hun aan en lieten ook zeker zien dat wij stonden als een huis. Helaas in de aanval gooiden we vaak op de keeper waardoor we met de stand 4-5 in voordeel van Angeren de rust ingingen. In de 2de helft gingen we weer sterk door. Paar hele mooie breaks gelopen en 1 penalty gescoord! Helaas ook paar keer balverlies en 2 penalty’s gemist. We hebben de hele wedstrijd gevochten en stonden uiteindelijk ook 8-8 helaas scoorden de tegenstander nog in de laatste 1 minuut. Dit hebben we helaas niet meer kunnen dichtmaken en de wedstrijd verloren met 8-9.
Na de wedstrijd hebben we de wedstrijd toch goed afgesloten, we hadden kunnen winnen maar zag er helaas niet in. Alsnog was de coach heel trots op ons aangezien we zo goed hadden gevochten en maar met 1 punt verschil hadden verloren. Nu gaan we met frisse moed over 2 weken de thuiswedstrijd in!

HCW B-Meiden

Op Zondag 24 maart, hadden de meiden van HCW hun laatste wedstrijd tegen HV Grol B1. De meiden gingen vol zelfvertrouwen de wedstrijd in. Al snel kwamen ze er achter dat de tegenstander erg sterk was. Ondanks de sterke tegenstander, stonden de meiden zelfverzekerd ik het veld. De meiden gingen de rust in met een stand van 6-9 in het voordeel van HV Grol.

In de 2de helft werd het steeds uitdagender, maar met het teamwork van de meiden en de support van het publiek. Bleven de meiden er voor vechten. Met een eindstand van 14-18 in het voordeel van HV Grol b1, hebben de meiden er deze laatste wedstrijd echt voor gevochten.

HCW B-Jongens

Zondag 24 maart moesten we tegen U G.H.V. spelen het was een spannende wedstrijd het ging de hele wedstrijd gelijk op. De tussenstand was 10-14 in het voordeel van H.C.W. maar helaas konden we het voordeel niet behouden en hebben we verloren met 25-24 dat was erg teleurstellend maar het was toch een goede pot.

HCW Dames 2

Vandaag (24-03-2024) was de laatste wedstrijd voor dames 2 van HCW tegen de dames van grol. Toevallig was het deze dag ook super sunday dus de tribune zat goed vol. Iedereen zat vol energie en had zin in de wedstrijd. In het begin van de wedstrijd moesten de dames even op stoom komen. Ze kwamen al vrij snel op achterstand. Maar met goede moed en energie kwamen de dames gelijk en vervolgens op voorsprong. Zo eindigde de rust met een stand van 6-5 in het voordeel van HCW. Na een goede positieve bespreking in de rust gingen ze weer met nieuwe positieve energie de tweede helft in. De dames van grol hadden meer snelheid dan in de eerste helft en ze hadden mooi samenspel waardoor de dames van grol weer iets terugkwamen. Het spel ging gelijk op. De Dames van HCW hadden snel door hoe ze de snelheid eruit moesten halen bij grol waardoor ze steeds meer konden scoren en de voorsprong groter werd. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd werd de wedstrijd stopgezet om de gouden fluit uit te reiken aan de scheidsrechter die 40 jaar in het vak zit. Gefeliciteerd Hans Udo! De wedstrijd werd hervat na het uitreiken van een bloemetje en de dames moesten weer even in de concentratie komen. Uiteindelijk hebben ze een sterke tweede helft gespeeld en eindigde de wedstrijd in 15-10 in het voordeel van HCW. Iedereen bedankt voor dit mooie en gezellige seizoen!

HCW Dames 1

Vandaag hadden we de wedstrijd tegen de koploper op de planning. Het beloofde een spannende pot te worden zonder verwachtingen, aangezien we vorige wedstrijd niet met het volledig team speelde en werden aangevuld met de dames van het 2de en de midweek wat toen is geëindigd in 20-9 voor esca.

We begonnen de wedstrijd met goede moed en gingen er hard voor. We maakten het esca zeker moeilijk en door wat goede reddingen van onze keepster gingen we de rust in met 10-2 voor esca. Na de rust gingen we weer met frisse moed de wedstrijd in, helaas kreeg een speelster van ons rood, waardoor we nog maar 1 wissel hadden. Hierdoor kikte de vermoeidheid nog meer in en begonnen we afspeelfouten te maken waardoor de tegenstander veel de bal kon afpakken en door veel afronding op de keeper hebben we helaas de wedstrijd met 18-6 in voordeel van esca afgesloten.

Teleurgesteld met de eindstand maar zeker niet onze slechtste wedstrijd gaan we weer met volle moed naar onze volgende thuiswedstrijd over 2 weken tegen Ughv!

HCW Heren 1

Op zondag 24 maart 2024 kwamen handbalfans samen in grote getalen om getuige te zijn van een epische strijd tussen HCW en Langeveen. De wedstrijd beloofde vanaf het begin een spannende te worden, met beide teams vastberaden om de overwinning binnen te halen. En ze stelden niet teleur.

Het publiek werd getrakteerd op een intens gevecht vanaf het eerste fluitsignaal. Beide teams gingen vol gas, elke aanval en elke verdediging met ongekende vastberadenheid. De spanning was voelbaar in de lucht terwijl de eerste helft voortduurde. Langeveen en HCW wisselden kansen af, maar geen van beiden leek een duidelijk voordeel te hebben. De eerste helft eindigde met een gelijkspel van 11-11, wat de competitieve aard van de wedstrijd alleen maar benadrukte.

Timo, de keeper van HCW, had aanvankelijk wat moeite met de scherpe ballen die vanuit de hoek kwamen, maar hij stond als een muur in de tweede helft. Zijn indrukwekkende optreden achterin gaf HCW de broodnodige stabiliteit en vertrouwen.

Mike, die slechts zijn tweede wedstrijd in jaren speelde, stond als een rots in de verdediging. Zijn vastberadenheid en focus waren bewonderenswaardig en droegen bij aan de solide verdediging van HCW gedurende de hele wedstrijd.

Na de rust bleven de teams vastbesloten om elkaar geen centimeter ruimte te geven. De intensiteit van het spel bereikte een hoogtepunt toen elke aanval en verdediging cruciaal bleek te zijn. Het publiek werd op het puntje van hun stoel gehouden, wetende dat elke beslissing het verschil kon maken tussen winst en verlies.

Met nog maar enkele minuten op de klok leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen. Maar toen gebeurde het onverwachte. Maarten van HCW greep de bal vast en met een indrukwekkende display van vaardigheid en vastberadenheid slaagde hij erin om de winnende goal te scoren. Het publiek barstte uit in een oorverdovend gejuich terwijl HCW de leiding nam met een score van 22-21.

Langeveen probeerde nog wanhopig om terug te vechten, maar de tijd werkte niet meer in hun voordeel. Met slechts seconden op de klok, slaagde HCW erin hun voorsprong vast te houden en de wedstrijd te eindigen met een nipte overwinning van 22-21.

Na het laatste fluitsignaal bedankten beide teams elkaar voor de sportieve wedstrijd. Langeveen toonde hun respect voor HCW, terwijl HCW hun tegenstanders erkende voor hun vastberadenheid en competitieve geest.

Het was een wedstrijd die handbalfans nog lang zullen herinneren, vol met opwinding, vastberadenheid en een vleugje heroïek. HCW vierde hun overwinning terwijl Langeveen met opgeheven hoofd het veld verliet, wetende dat ze alles hadden gegeven. Maar deze dag behoorde toe aan HCW, met Maarten als de held van de dag, wiens winnende goal hun triomf bezegelde.

Onze sponsoren: