HCW A-Jongens (donderdag)

Spelen op een doordeweekse dag is meestal niet zo gunstig voor ons, maar we startten met frisse moed aan de wedstrijd tegen de koploper. De tegenstander was al met veel kabaal binnengekomen en lieten zich ook direct in de wedstrijd gelden. Met hard en fysiek spel brachten ze ons uit evenwicht en daar hadden we niet direct een goed antwoord op. We bleven wel redelijk bij, maar keken in de rust tegen een 12-17 achterstand aan. De 2e helft begonnen we goed, maar tegen 4 man kregen we meerdere doelpunten tegen, waardoor we de aansluiting verloren. Ondanks een zeer sterk keepende Jur van de C-jongens!! wisten we deze achterstand niet meer goed te maken. De laatste 10 minuten ging het gelijk op, maar was de achterstand te groot geworden. De eindstand was dan ook terecht 21-30 voor de koploper. Zondag mogen we direct weer op bezoek bij deze tegenstander…hopelijk blijft het onreglementaire fysieke spel dan wel binnen de perken, zodat we een prettige wedstrijd kunnen spelen en het niet af en toe op rugby gaat lijken.

HCW E-Jeugd

Zondag 3 april en we vertrekken met sneeuw en hagel. Nu de brandstofprijzen weer iets gezakt zijn, besluit de coach een toeristische route uit te kiezen en we komen kort voor de start van de wedstrijd aan. Dus snel omkleden, warmlopen en ingooien. De verdediging van Blauw Wit staat veel aan de cirkel en er is dus lastig om te passeren. Tijd om goed samen te spelen, want als we op tempo doorspelen komt er ruimte en weet Willem de eerste goal te maken. Blauw Wit weet de bal in de aanval goed te onderscheppen, maar ook HCW houd de verdediging dicht en ballen die doorkomen weet Joaquim goed uit het goed te houden.

De stand kruipt langzaam omhoog en we gaan de tweede helft in met 2-4 op voorsprong. Met mooie doorspelen ballen van Thijn naar Joaquim die ze achter elkaar in het net weet te gooien. We lopen mooi uit tot een 5-9, maar daarna verslappen we wat in de verdediging en weet de tegenstander weer dichterbij te komen. Met goed samenspelen winnen we de wedstrijd met 8-10, daar mogen we trots op zijn.

HCW D-Jeugd

Vandaag moesten we vroeg uit de veren. We moesten om 7.45 bij de sporthal zijn om richting Arnhem te gaan voor onze wedstrijd tegen Udi 1896.
De eerste helft ging de aanval ging goed we wisten een mooie voorsprong op te bouwen voor de rust. De ruststand was 3-12 in het voordeel van HCW.
Na de rust gingen we op de zelfde voet verder en bleef het doelpunten regenen voor ons. De eindstand was 8-23. We staan nog steeds bovenaan.

Groetjes Teun Samberg

HCW C-Jongens

Zaterdag moest de C-Jongens naar Zwolle om tegen Travelbags te spelen. De eerste 2 doelpunten waren in het voordeel van Zwolle, maar daarna waren ze wakker geworden en stroomden er een paar doelpunten binnen. Toen ging het gelijk op maar elke keer 2 doelpunten voor op Travelbags Zwollen. Kevin (coach) kon er helaas niet bij zijn maar we hadden geluk dat Cindy beschikbaar was. Noah schoot een paar ballen helemaal naar Tokio, maar voor de rest was het een rustige wedstrijd. Bij Travelbags kreeg iemand 1 keer 2 minuten. Het was een spannende wedstrijd. HCW heeft met 13-17 gewonnen.

HCW B-Meiden

Vandaag speelden de B-Meiden tegen Quintus in Hengelo Gelderland. Begin van de wedstrijd ging het heel gelijk op, en de meiden hebben zelfs een tijdje voorgestaan. Maar door een tekort aan wissels, werd het conditioneel te zwaar waardoor we veel tegenpunten kregen. Voor de rest hebben de meiden zich sterk gehouden en kwamen ze uiteindelijk uit op een eindstand van 14-8 voor Quintus.

HCW A-Jongens

Hcw A-jongens speelde zondag 3 april de wedstrijd tegen Minerva. De wedstrijd is kortgezegd hectisch, vele overtredingen die tegen Hcw en voor Minerva waren. Hcw speelde in het begin sterk en kwam daardoor ook op een voorsprong. Doorgaande de wedstrijd werd de wedstrijd steeds grimmiger, door de partijdig fluiten van de scheidsrechter. De rust stand was 12-7 in het voordeel van Minerva. De tweede helft werd het meer een slachtveld dan een wedstrijd. De vele malen in de rug geduwd of in de lucht werd Hcw teveel en kreeg daardoor veel brakes tegen. Als iemand van Hcw erdoor was en kreeg de zoveelste overtreding niet mee, krijg je ook nog van de scheidsrechter te horen “dan moet je er maar niet langs gaan”. Hcw speelde tegen 8 man en daar is niemand tegen opgewassen. De eindstand is 31-14 in het voordeel van Minerva

HCW Dames 2

Na een lastige beginfase vd wedstrijd en een 4-0 achterstand , wisten we toch de grip op de tegenstander te krijgen en kwamen we op een stand van 4-4.
Daarna lukte het om goede aanvallen mooi uit te spelen en ook mooie doelpunten te scoren . En ook Gwenn stond super te keepen.
Het was een wedstrijd die behoorlijk gelijk op ging en ook na de rust bleef het voor ons een taak om aangehaakt te blijven . Het verschil was steeds 1/2 doelpunten maar helaas bleef de eindstand in het voordeel van Minerva
Van 19-17!
Mede dankzij spelers vd midweek hebben we een leuke wedstrijd gespeeld !

HCW Dames 1

Vandaag stond onze handbal wedstrijd gepland in Nijmegen tegen Ha-STU. We begonnen met volle moed en gingen gelijk op. De tussenstand was 4-6 in het voordeel van Ha-STU. In de tweede helft ging het er erg ruig aan toe. Helaas lukte het ons niet om ook door te blijven scoren. De eindstand is 13-7 in het voordeel van Ha-STU.

HCW Heren 1

Vanochtend konden we nog schaatsen, maar om 13:30 schijnt het zonnetje als we vertrekken. Op naar net Noorden, naar Borne om te spelen tegen Handbal Twente HS2. In de zaal is het warm, het gas is hier vast goedkoper, na warm gelopen gaan we van start zonder Giel die in gedachten bij ons is op Utrecht Centraal. In de wedstrijd komen we er snel achter dat de tegenstander beter op elkaar ingespeeld als ons, met wat snelle ballen tussen de verdediging weten we toch te scoren, maar het zit niet mee. Maarten sloot mooi af, maar werd niet geteld. We eindigen de eerste helft met 19-9. De tweede helft gaan we voor de 6 0 verdediging en dat werkt beter, we lopen iets in, maar door balverlies krijgt Rudy het niet makkelijk, maar hij weet er een paar prachtig uit te houden. Wat een keeper is die man. We gaan naar huis waar een donkere wolk hangt met een stand van 34-15.

Onze sponsoren: