HCW E1-Jeugd

Alweer de laatste wedstrijd van dit seizoen. We zijn met een volle bezetting richting Arnhem gereisd. Het was even wennen om de eerste helft zo te spelen. Direct 20 min aan 1 stuk. Het gaat redelijk gelijk op na 7 min 2-2. Na wat wissels hebben we een klein voorsprongetje gecreëerd 7-4 in ons voordeel. Mooi samenspel en duidelijke communicatie vanaf de kant. Eerste helft is voorbij 8-5 in ons voordeel. Nu wel volgens de regels 3e helft 10 min. 11-6 tussenstand. De derde helft was wat rommelig van beide kanten eindstand 3e helft 12-8. De 4e helft begint weer. Het is nog best spannend. Gelukkig beetje lucht gecreëerd 15-11 in ons voordeel. Gelukkig einde wedstrijd. Laatste helft was rommelig. Onnodig balverlies. Eindstand 16-12 in ons voordeel. Leuke wedstrijd verders.

HCW E2-Jeugd

De laatste wedstrijd van het seizoen, we spelen uit tegen HCL. Al kort na de start geeft de scheidsrechter aan dat we anders moeten spelen, met 3 achter en 2 voor is het even schakelen. Met snelheid en doorspelen weten we uit te lopen. Het is fysiek spel wat een aantal frustreert, met wat aandacht van de coach en de tip om het hoofd koel te houden, gaat het beter. Met een aantal snelle acties, vrij lopen en goed de bal onderscheppen houden we de voorsprong. We houden ons eigen spel, verdedigen goed en de keepers hebben een aantal mooie ballen uit het goal gehouden. We gaan tevreden met de winst van 6-14 naar huis.

HCW C-Jongens

Vandaag hadden we onze laatste wedstrijd, het was een makkelijk wedstrijd. Het team waar tegen we moesten was Artemis hun hadden geen wissels dus moesten we per helft 2 spelers uitlenen dat zorgde voor een erg leuk aspect van de wedstrijd maar voor de rest was het een eenzijdige wedstrijd met als einduitslag 29-12 we hebben het seizoen afgesloten met een tweede plek dus dat is erg goed en fijn.

HCW C-Meiden

Vandaag kon iedereen uitslapen want we hadden pas wedstrijd om 15.00. We begonnen sterk en er werd goed uitgestapt in de verdediging. Er kwamen wat mooie bewegingen tevoorschijn in de aanval. De rust stand was 4-5 in voordeel van HCW.
Helaas zakten we in de tweede helft in door het gebrek aan wissels. OBW kwam er snel doorheen en wist een paar doelpunten te bemachtigen. Toch hebben we sterk doorgespeeld met het aantal dat we hadden. En met paar mooi tegengehouden penalty’s door Fabiënne sluiten wij ons seizoen trots af. De eindstand was 10-20 in voordeel van OBW

HCW Dames Mid-week

30 maart 2023 HCW DMW – Erix DMW
Vanavond stond alweer de laatste wedstrijd van de competitie op de planning. We zaten ruim in de speelsters en moesten sommige dames verzoeken de wedstrijd vanaf de tribune te bekijken want je kan op en rond het veld ook nog met te veel personen zijn.
Erix en HCW gingen de eerste minuten gelijk op maar na een minuut of 5 liep Erix uit. We kregen een paar ballen om de oren en ondanks enkele geweldige reddingen van Anuschka en schitterende doelpunten van Mariska en Marieke gingen we met een 8-2 achterstand de rust in.
Wendy, onze altijd bevlogen coach gaf alle meiden een peptalk en met frisse moed begonnen we aan de tweede helft. De sfeer werd iets vinniger en zowel Wendy W als de coach van Erix kregen een gele kaart. Penalty’s werden uitgedeeld maar Anuschka hield er zelfs nog wat tegen! Wauw! Femke, Melissa, Mariska en Wendy scoorden en Lidewij scoorde met het meest bizarre “balletje” van de competitie.
Na 50 minuten floot Constantijn de wedstrijd af bij een achterstand van 13-8 maar positief als we zijn, vierden we de overwinning van de 2e helft, op punten!
Na een verfrissende douche trok het bijna voltallige team richting de kantine om te glanzen. Onze specialiteit, de 3e helft. De rustzoekers werden verdreven, de muziek ging iets harder, de glazen werden gevuld, de hapjes prijkten op tafel (niet lang overigens) en de gesprekken waren weer even gemeleerd als ons gezelschap.
Handballend kunnen we van bepaalde teams vast nog van alles leren maar als het aankomt op saamhorigheid, plezier en echt kijken naar elkaars kwaliteiten dan wint de Midweek glansrijk! Het is een eer om met een team vestje van Anuschka coaching te mogen lopen en we verheugen ons op een nieuw seizoen.

HCW Dames 2

Hcw Dames 2 – Havana dames 2
De wedstrijd begon moeizaam, na een tijdje kwamen we in het spel. We liepen de rust in met een achterstand. Na de rust begonnen we energiek. We speelden goed en kwamen nog redelijk terug. Helaas hebben we dit seizoen afgesloten met 12-20.

HCW Dames 1

Zaterdagavond maakten de dames1 van HCW de wereldreis naar Reehorst in ede voor de een-nalaatste wedstrijd van het seizoen. Doordat de keepster vanwege haar blessure het seizoen niet kan afmaken, en de vervangende keepster zich helaas ziek moest melden was het nog even de vraag wie dan tussen de palen kon staan. De oplossing liet gelukkig niet lang op zich wachten en zo was het Gwen die de dames wilde helpen. De wedstrijd begon aan beide kanten rustig en afwachtend maar als snel kwam het tempo erin. Aan beide kanten werden er doelpunten gemaakt. De verdediging van HCW liet nog wel wat steken vallen en daar moest aan gewerkt worden. Na 10 minuten spelen stonden de dames zelfs (even) voor met 3-4 (dit is overigens geen 1 april grap, maar echt waar 😁). Dit leek ook op te vallen bij het publiek want de toeters en trommel werden fanatiek ten gehore gebracht, helaas was het niet voor HCW bestemd. Hoe de scheidsrechter in het begin lof kreeg van de dames van HCW zo snel was hij dat ook kwijt. In de Laatste minuten van de eerste helft met een doorgebroken speler van HCW kon het gelijk worden. Bij de open doelkans werd zij van de zijkant hardhandig uit balans gebracht en kwam hard ten val. De scheidsrechter besloot dat het indringen was en gaf de bal aan Reehorst (de dames snappen er nog steeds niets van, de scheidsrechter ook niet waarschijnlijk😵)Einde 1e helft was de stand 6-5 in het voordeel van Reehorst. Een speelster met pijnlijke knieën na haar harde val die gelukkig wel door kon spelen en een stevige motivatie speech inclusief toeter en trommel luidde 2e helft in. De scheidsrechter leek op beide helften van het veld ineens andere bril te dragen. Technische fouten waren ineens niet meer fout tenzij ze gemaakt werden door speelsters in gele shirts, dit was erg jammer voor de wedstrijd en de frustratie die er bij kwam kijken hielp ook niet mee. Reehorst liep daardoor verder uit en HCW bleef maar op die 5 doelpunten steken. Dat moest anders, en dat lukte! Door tempo in de aanval te gooien, verdedigend wat steviger aan te pakken, en een keepster welke een aantal fantastische reddingen had, werden die 5 doelpunten eindelijk (een beetje) meer. Wederom een flinke overtreding van een hoekspeelster van Reehorst aan het adres van HCW welke niet werd gestraft en HCW het moest doen met een vrije worp waar helaas geen doelpunt uit gehaald werd zorgde alles uiteindelijk voor een eindstand van 15-8 in het voordeel van de dames van Reehorst.

Gwen en Nikki, ontzettend bedankt voor het meespelen. 💪

HCW Heren 2

De HCW Heren 2 speelde een wedstrijd tegen Schalkhaar/DSC/Heeten, helaas (nog) geen verslag. Blijkbaar wel spannende wedstrijd. Eindstand: 23-22 in het voordeel van Schalkhaar/DSC/Heeten.

HCW Heren 1

In de eerste helft aan het begin ging het erg gelijk op. Uiteindelijk ging het richting het einde van de eerste helft in de aanval van HCW minder waardoor Erica voor kwam te staan met een rust stand van 11-6
In de tweede helft kwam HCW sterk terug naar een score van 13 10 maar was dat helaas niet genoeg na aantal kleine overtredingen foute, passes en niet gevangen ballen is het helaas niet gelukt om tot winst te komen en zijn we met een score van 20 14 naar huis gegaan.

Onze sponsoren: