HCW E-Jeugd

Een keertje niet vroeg maar pas in de middag een uit wedstrijd in Huissen. Na het start signaal gaan we van start, de teams zijn aan elkaar gewaagd en het duurt even voordat Joaquim het eerste doelpunt maakt. Maar de tegenstander weet daarna de gelijkmaker te maken en zo gaat het de eerste helft nek aan nek en gaan we met één voorsprong de tweede helft in. Daarna pakt Lucas goed door en weten we iets uit te lopen. Maar de tegenstander geeft zich niet zomaar gewonnen en komt weer bij. Jolijn houdt een paar belangrijke ballen uit de goal en het blijft spannend tot de laatste seconde. We spelen gelijk met 9-9.

HCW D-Jeugd

De HCW D-Jeugd speelde zondag tegen HV Angeren in Gendt. Helaas (nog) geen verslag ontvangen. Eindstand: 18-9 in het voordeel van HV Angeren.

HCW C-Jongens

De wedstrijd begon slecht we stonden 0-3 achter maar paar minuten later 4-4. De wedstrijd ging gelijk op. In de rust stond het 8-7 voor HCW. In de 2de helft ging HCW beter spelen. 9-7 voor HCW, maar HCW ging slordig spelen en werd het 9-9. Goed keepwerk aan de kant van HCW zorgde ervoor dat Quintus niet elke keer kon scoren. Het werd 10-9 voor HCW. Jet bleef gelijk oplopen. De wedstrijd was afgelopen maar HCW kreeg nog 1 vrije bal maar Noah mocht niet lopen of springen dus gewoon gooien. Maar die ging zwaar mis. Dus eindstand 13-12 voor Quintus.

HCW B-Meiden

Het was een mooie wedstrijd. Er is goed verdedigd en in de eerste helft stonden de meiden met 10-9 voor. In de tweede helft werden de meiden een beetje moe en ging het iets minder. Ze hebben uiteindelijk verloren met 22-19.

HCW A-Jongens

Vandaag mochten we ( voor de jongens) al vroeg vertrekken naar Hengelo Gld. De avond ervoor was er een vrij gezellig vrijgezellenfeestje gevierd, waardoor niet iedereen bij het vertrek aanwezig was. En als ze al aanwezig waren dan nog niet erg fit. Door ziekte en andere omstandigheden moesten we ook al beroep doen op 3 jongens van de C, zodat we toch nog met 2 wisselspelers aan de wedstrijd konden beginnen.
De wedstrijd begon matig, en dankzij een goed keepende Jur bleef de schade beperkt, maar keken we wel tegen een achterstand aan. Het vizier moest meerdere malen nog beter afgesteld worden, maar gaandeweg kwamen we beter in de wedstrijd. Met de rust stond het 14-10 voor onze tegenstander. De 2e helft kwamen we iets beter in ons spel en met mooie lobjes van de hoeken wisten we goed te scoren. Jur bleef goed keepen, al weet hij nu ook weer waarom je als keeper een toque nodig hebt…
Het was een super sportieve en gezellige pot, waarin onderling leuk gespeeld werd en zelfs de scheidsrechter genoot van de leuke en grappige momenten. Het werd dan ook een verdiend gelijkspel.
Hartelijke dank Jur, Noah en Finn voor het meespelen!!

HCW Dames 2 (21-04-2022)

Op een donderdagavond moesten wij tegen UGHV. We komen tot kort voor de start van de wedstrijd aan. Dus snel omkleden, warmlopen en ingooien. De tegenstander spelen hele tijd op tempo. Ruststand 15:7
We kregen de ballen voorin niet naar beneden en we konden er een paar achterin onderscheppen, maar niet genoeg om te winnen. Eindstand 30:13

tot volgende keer Zondag

(Dankjewel voor het meespelen Lynn, Cozja / en kijkers Leonie, Romy)

HCW Dames 2 (24-04-2022)

Vandaag ging de dames 2, met versterking van de Dames Midweek, richting Beltrum om daar een wedstrijd tegen Vios te spelen. Met een gezellige scheidsrechter en een sportieve tegenstander leek het een leuke pot te gaan worden.
Na een moeizame start waarin het eerst nog gelijk opliep, kwamen we op gang en werd het met de rust 6-2 voor ons.
In de tweede helft hielden we ons tempo vast en kwamen er een aantal mooie acties uit, waar dan ook een doelpunt uit volgde. Ook kregen we nog een penalty mee die Luna er vakkundig inschoot. Na een leuke wedstrijd kwam de eindstand uit op 15-10 voor HCW Dames 2.
Daarnaast hebben we donderdag ook nog gespeeld tegen UGHV, de nummer 1 in de competitie, maar daar hebben we het niet over…

HCW Dames 1

De dames speelden vandaag de return wedstrijd tegen de dames van Quintus in Hengelo Gld. Door ziekte, werk of andere verplichtingen was het al bekend dat ze gingen spelen zonder wissels. Ook al was de vorige wedstrijd gewonnen, ook deze moest gespeeld worden. De eerste 5 minuten leverde gelijk een 3-0 achterstand op. Quintus had een half B-jeugdteam opgesteld en dat was even zoeken naar het juiste spel. Al snel kwam het spel op gang en werd de achterstand weer gelijk getrokken. Tot in de 20e minuut er een blessure kwam bij HCW en de dames met 5 door moesten. 40 minuten lang hebben de dames geknokt en gevochten en alles gegeven. Af en toe met 4 zodat er iemand even kon drinken. Elke aanval werd ingezet en hopelijk afgesloten met een doelpunt, al had soms de manier van verdedigen van Quintus weinig met handbal te maken en gelukkig zijn er geen meerdere blessures bijgekomen. Verdedigend stond HCW ook goed, samenwerken en afspreken wie wat deed werkte perfect. Met die verdediging en goed keepwerk konden de dames van HCW goed bij Quintus in de buurt blijven. De vermoeidheid sloeg uit eindelijk toch toe en met een laatste prachtige breakout aan de kant van HCW met een verdiend doelpunt Werd deze wedstrijd afgesloten met een eindstand van 16-15, helaas geen winst maar met 5 man zo’n wedstrijd spelen!?! daar zijn (en terecht) de dames van HCW blij mee en trots op.

Onze sponsoren: