HCW E1-Jeugd

Zondag 14 april de laatste wedstrijd van het seizoen. Met extra toeschouwers vertrekken we naar Arnhem, eenmaal aangekomen, treffen we een dichte poort aan. Gelukkig komt niet veel later ook iemand van DFS aan en belt rond, zodat de poort en hal geopend worden. Na een wat rommelig opstarten, kort warmlopen en ingooien, wordt de wedstrijd aangefloten. HCW weet als eerste te scoren wat goede moed geeft. De teams zijn aan elkaar gewaagd, aanvallen worden ingezet er wordt goed verdedigd, maar de doelen belanden maar niet in een net. Aan het einde van de eerste 10 minuten, maakt DFS dan toch de gelijkmaker. In de korte rust geeft de coach tips waar op te letten. HCW zet door, maar DFS verdedigt fel. Met een paar snelle acties weet HCW de voorsprong te vergroten. Met extra aanmoediging van de tribune blijven de meiden strijden tegen de felle verdediging en weten mooie doelpunten en aanvallen te maken. In de verdediging hebben we meiden de dekking op orde en komt DFS slecht tot scoren. Met een eindstand van 5-11 hebben de meiden zich weer overtroffen. Als afsluiting van het wedstrijdseizoen wordt er lekker geluncht bij restaurant de Gouden Bogen.

Meiden wat hebben jullie dit seizoen veel geleerd en dit ook laten zien in de wedstrijden. Het begin van het seizoen was lastig en het duurde een tijdje voor we de eerste overwinning pakten. Maar iedere wedstrijd ging het een stukje beter, iedere wedstrijd gingen jullie een stukje harder vechten voor de overwinning. En dat is gelukt in de laatste maanden hebben we meer wedstrijden gewonnen. En het aller belangrijkste, ons doel is behaald, met veel plezier handballen! Wat was het leuk om jullie dit jaar te mogen trainen en coachen, ik wens jullie alvast heel veel plezier in het nieuwe seizoen in de D-jeugd. Felicia we zullen je missen, jij wist altijd zo goed vrij te staan en meid wat kon jij vechten voor die bal.

Groetjes, coach Rutger

HCW D1-Jeugd

Vandaag zondag 14 april was de laatste competitiewedstrijd van de d-jeugd. Na een seizoen met veel groei hadden we veel zin in deze wedstrijd ook nadat we al een keer van dit team hadden gewonnen gingen we er met goede moed in!
We stapten om 9.15 de auto in om te rijden naar gaanderen om daar een wedstrijd te gaan spelen tegen Minerva D1.
De wedstrijd begonnen we met 1 wissel, we wisten dat het daardoor een conditionele wedstrijd zou gaan worden, maar daar lieten we ons niet door leiden!
De wedstrijd begon sterk, we scoorden de ene naar het andere doelpunt en maakten goed gebruik van de ruimte die we kregen. Hierdoor gingen we de rust in met 10-7 in ons voordeel. Helaas hield de scheidsrechter de stand niet bij (wat wel hoort) want het had eigenlijk 11-7 moeten zijn voor ons voordeel moeten zijn in de rust helaas, maar we gingen door zoals in de 1ste helft. Helaas ging conditie opspelen en merkten we vooral tijdens afronden dat het steeds minder strak ging.. tot het eind was het heel spannend we hebben 4 penalty’s gekregen en zelf werd er in de laatste seconde van de wedstrijd gescoord door ons!!!
Hierdoor sloten we de wedstrijd helaas af met 17-18 in voordeel van Minerva, wat eigenlijk 18-18 zou moeten zijn.
Al met al zijn we heel erg trots op deze wedstrijd en vooral dit seizoen. In 1 seizoen mega gegroeid als team en als handballer💪🏼 nu gaan we lekker genieten van ons welverdiende uitje volgende week en dan gaan we weer verder trainen en groeien om volgend seizoen sterk te beginnen in deze competitie!

HCW Dames 1

Op zaterdag 13 april stond voor HCW dames de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma tegen Minerva, een geduchte tegenstander, in wat een uitdagende wedstrijd beloofde te worden. Helaas eindigde het niet zoals gehoopt, met een teleurstellende nederlaag als resultaat.

Het was direct duidelijk dat onze verdediging niet op zijn best was, waardoor Minerva gemakkelijk kon scoren. Hierdoor stond HCW al snel meerdere doelpunten achter en was dit tijdens de rest van de wedstrijd niet meer in te halen.

Aanvallend kon HCW niet de druk uitoefenen die nodig was om de verdediging van Minerva te doorbreken. We misten kansen en slaagden er niet in om samen te werken als een geoliede machine. Dit resulteerde in een gebrek aan punten en maakte het moeilijk om de controle over de wedstrijd te krijgen.

Een ander probleem dat HCW tegen kwam was het hoge aantal balverliezen. Slordige passes en miscommunicatie leiden tot diverse break outs, waardoor het voor de keeper van HCW erg moeilijk was om deze te stoppen.

Hoewel we alles hebben gegeven en tot het einde hebben gestreden, konden we uiteindelijk niet op tegen de combinatie van een zwakke verdediging, een sterke tegenstander, weinig druk in de aanval en het hoge aantal balverliezen.

Voorlopig zullen de dames nog door blijven trainen voor de aankomende bekerwedstrijd op 16 mei a.s. tegen HCL.

Onze sponsoren: