HCW E-Jeugd

Kwart voor zeven gaat de wekker, de vroegste Moederdag ooit, want de E moet om 9uur spelen in Gaanderen. Met een echte scheidsrechter van de bond starten we de wedstrijd erg officieel. De yell gaat in canon, wat erg bijzonder klonk. De eerste helft wordt er flink heen en weer gerend, maar het scoren gaat niet vlot. Wel wordt er goed samengewerkt en gaan we de rust in met 1-3 voorsprong. De eerste minuten laat Minerva zien wat ze kunnen en komen goed terug, dus de jonge HCW-ers moeten even aan de bak. Met goed onderscheppen en mooi doorspelen in de aanval weten we weer uit te lopen. In de zoemer sluit Joep af met 6-13 winst. Milinda bedankt voor het mee coachen.

HCW A-Jongens

Vandaag was de laatste wedstrijd van het seizoen van de heren a1. De laatste wedstrijd wouden ze graag winnen maar daar moest handbal Twente voor verslagen worden. Sommige jongens hadden de avond ervoor niet aan wedstrijd voorbereiding gedaan dus niet iedereen was gelijk scherp. Aan het begin ging het gelijk op maar we hadden het idee dat we de wedstrijd konden winnen. De ruststand was 13- 11 in het voordeel van HCW. Na een aantal tactische meesterzetten begon de tweede helft. We begonnen de tweede helft niet sterk en al snel was de angst dat we de wedstrijd niet zouden winnen.

Totdat onze trainer met haar meesterzet kwam. Ze ging een bitchfight aan met de andere coach. Ze noemde de andere coach als ik het netjes mag zeg een niet aardige vrouw Toen waren ze helemaal van de kaart en konden wij door goed teamspel enorm uitlopen. Aan het eind kwam rik met een slimme overtreding waardoor ze niet konden scoren. Hier kreeg hij alleen wel 2 minuten voor. De tegenstander dacht toen misschien nog terug te komen maar wij wisten wel zeker de laatste wedstrijd is voor ons. Na de twee minuten kwam hij terug en maakte een fantastisch lobje. Dit had hij natuurlijk afgekeken van Luc die dat eerder die wedstrijd had voorgedaan. Uiteindelijk wonnen de a jongens met 28-24. De coaches Petra en Stephan werden daarna bedankt voor hen inzet de afgelopen jaren. De uren daarna werd het enorm onrustig op de markt omdat de jongens de overwinning konden vieren bij de Wunderbar.

Wij willen Pentair en OKU heel erg bedanken voor de sponsoring van de shirts en de trainingspakken!

HCW Dames 1

Op deze zonnige Moederdag moest dames 1 al om 10.30 uur paraat staan voor een wedstrijd tegen de nummer 2: Udi. De vorige keer tegen Udi pakten we de winst met 1 punt verschil, er was dus van alles mogelijk!

Al vanaf het eerste moment stond HCW sterk en werd er door beide teams mooi spel gespeeld. Er vielen helaas niet ontzettend veel doelpunten, maar het ging redelijk gelijk op. Met de rust stond het 6-8. Gewoon zo doorgaan, maar iets scherper op het doel schieten.

De eerste minuten van de tweede helft gingen super en al snel werd de stand gelijk getrokken tot 8-8. Maar toen kwam er bij helaas een flinke ommezwaai… HCW kreeg vlak achter elkaar 3 doelpunten om de oren en de kopjes zakten langzaam naar beneden.. we lieten ons meeslepen met de tegenstanders en speelden niet meer ons eigen spel. Sommigen van ons lieten zich teveel uit de tent lokken en we werden slordig waardoor er veel balverlies was. De verdediging en de keeper stonden gelukkig nog wel sterk, want maar liefst 15 minuten werd er aan beide kanten niet gescoord. Dat betekende helaas ook dat de achterstand van HCW niet meer ingehaald werd. De eindstand van de wedstrijd was 9-15.

Onze sponsoren: