HCW E1-Jeugd

Voor de E1 was het vroeg op staan, want we moesten om 09:00 uur al spelen tegen HV Erix. De vorige wedstrijd hebben we het in de tweede helft laten liggen, dus wisten wat ons te doen stond. HV Erix begon met een openingschot waarnaar HCW twee keer antwoord gaf hierop. Het ging mooi gelijk op. Alleen net voor rust wist Erix met 1 puntje extra uit te lopen. De wedstrijd verliep moeizaam. HCW was niet wakker. Qua verdediging stonden we niet actief. Geen handen klaar etc. en qua aanval kon er meer uitgehaald worden door breder te spelen en sneller over te spelen. Dat waren dan ook de tips in de rust van de coaches. Helaas verliep de tweede helft niet veel anders dan de eerste helft. Erix wist op een gegeven moment met 5 punten verschil ui te lopen. Gelukkig liet HCW dit niet zomaar gebeuren en haalde de score nog op tot twee puntjes verschil. Eindstand: 14-16 voor HV Erix.
Volgende week moeten we weer zo vroeg, hopelijk zijn we dan allemaal wel wakker en fris! Tot gespeeld jongens en meiden en goed teruggekomen van 5 punten achterstand.

HCW C-Meiden

De wedstrijd ging gelijk op. Pacelli scoorde als eerste, maar HCW scoorde snel daarna.
Pacelli had moeite om door de verdediging van HCW te komen, hierdoor kon HCW weer goed opbouwen en kwamen tot scoren. HCW stond voor in de rust met 7-3. Beide partijen hadden zin in de tweede helft, maar door wijziging in de verdediging van Pacelli had HCW moeite om erdoor te komen. Stand halverwege 2de helft 7-7. Toch lieten de meiden van HCW zich niet kisten en konden de draad weer goed oppakken. Goede verdediging, top coaching, goed keepwerk en leuke combinaties in de aanval, bracht HCW tot de eindoverwinning met 11-8.

HCW B-Jongens

Zondag 12 januari was het de beurt aan de b jongens van Hcw tegen de b jongens van HV erix. Aan het begin van de wedstrijd ging het heel erg gelijk op en kwam erix zelfs voor tegen Hcw. Toch wisten de jongens van Hcw het roer om te keren en dat leidde tot een ruststand van 14-11 in het voordeel van Hcw. In de rust hadden we even een momentje nodig om de koppen weer rustig te krijgen. En dat lukte, want we begonnen vlammend aan de 2de helft en hielden dat redelijk vast. Uiteindelijk hebben de jongens van Hcw b de wedstrijd gewonnen met 29-20!

HCW Dames Mid-weeks

Nadat we iedereen een gezond en sportief jaar hebben gewenst ging de reis naar Gaanderen om een wedstrijd te spelen tegen het altijd moeilijke Minerva.
We begonnen goed en opende dan ook de wedstrijd met een doelpunt daarna was het ook gebeurt Minerva speelde snel de bal en liep uit naar 3-1 daarna waren wij weer aan de beurt en komen op gelijke stand. Helaas bleef het daarbij en met de rust staan we met 11-4 achter.
Start van de 2e helft ging beter. We komen nog bij tot 14-7. Het spel van ons liep ook beter, maar de schotkracht was op, dus de doelpunten kwamen niet meer. We hebben met goed spel jammer genoeg een nederlaag opgelopen van 20-9.

HCW Dames 1

Op een koude, gure dinsdagavond moest dames 1 zich klaarmaken voor een inhaalwedstrijd tegen Stevo in Geesteren. Het was de eerste wedstrijd tegen Stevo dit seizoen dus we waren benieuwd wat ons te wachten stond. Zonder verwachtingen begonnen we met goede moed aan de wedstrijd. Echter vlogen de ballen toch iets te snel om onze oren en stonden we al snel met 3 punten achter. Even wakker worden dus!! Gelukkig bleven we rustig en konden we elkaar in de loop van de wedstrijd steeds beter vinden. Al snel werd het weer een gelijke stand, maar door wat slordigheden in onze verdediging gingen we toch nog met 15-12 de rust in. Stevo was voornamelijk in de aanval een snelle ploeg. In de verdediging lieten ze toch wat gaten vallen, waar we met onze cirkelspeelsters goed gebruik van konden maken. We gingen over op een 4-2 aanval. Dit pakte goed uit want het werd al snel 15-15. Op een gegeven liepen we zelfs uit op een voorsprong van 3 punten. Toch vocht Stevo goed terug en bleef het tot de laatste paar minuten zeer spannend! Stevo werd op het eind steeds zenuwachtiger en ging domme fouten maken, waar HCW mooi van kon profiteren. Bij het eindsignaal was de stand 23-26! Yes met 2 punten weer lekker naar huis!

HCW Heren 2

Voor heren 2 stond zondag 12 januari de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar op de planning. Tegen AHV Achilles HS3. Hier moesten de heren hun eerste wedstrijd tegen die ze toen verloren hebben. Met 3 wissels klaar voor de revenge. De wedstrijd kwam moeizaam opgang, pas het einde van de eerste helft wisten we iets uit te lopen. In de tweede helft kwamen ze nog meer opgang en liep de voorsprong uit. De wedstrijd werd afgesloten met 18-12 in het voordeel van HCW.

HCW Heren 1

De heren van HCW 1 speelde zondag thuis tegen Duiven. Ze hebben de wedstrijd verloren met 21-31. Helaas geen verslag ingeleverd.

Onze sponsoren: