HCW E1-Jeugd

Vandaag moest de E-1 uit naar Ede om tegen Reehorst de eerste wedstrijd van het jaar te spelen. Met 2 zieken op bed gingen ze onderweg met 6 spelers, zonder wissels. Het begon al goed toen Desmond zijn schoenen vergeten was en de ballen achter gebleven waren in Winterswijk.
Maar met de schoenen van Willem aan zijn voeten ging de wedstrijd van start onder coaching van Gwen Lensink. HCW ging goed van start en liep al gauw uit, er werd goed verdedigd en de aanval was ook sterk. Na de eerste time out kwam Reehorst weer terug en gingen we de rust in met 5-7 voor HCW.
De tweede helft begon en al gauw kwam HCW weer op dreef en kwam op 5-14 voorsprong door een aantal mooie break-outs van Desmond met mooie voorzetten van Thijs. Opnieuw kwam Reehorst weer terug en werd de eindstand 10-16 in het voordeel van HCW.
Met de winst in de pocket en iedereen die geprobeerd heeft om te scoren was dit een zeer succesvolle eerste wedstrijd voor de E-1. En volgens de spelers mag Gwen zeker terug komen!

HCW C-Jongens

Achilles c2 tegen hcw c1. Het begon met dat er niet warm gegooid kon worden, want de wedstrijd daar voor liep uit.
De 1-0 wel gemaakt door deflin, daarna maakte de tegenstander 1-1.
Met hcw ging het niet goed in de rust stond het 3-11 voor achilles. Het ging niet beter na de rust, want het tempo was niet in de aanval verdediging stond slecht. Jur te Winkel heeft uit eindelijk 2 van de 4 penalty’s tegen gehouden.
Eindstand was 23-10

HCW C-Meiden

Met de coach en speler van de E gaan de meiden op weg naar Doetinchem.
Door een aantal blessures zijn er geen eigen wissels. Jolijn uit de E durft het aan om te helpen als wissel. Na een hele korte warming up, maken de meiden zich op voor de wedstrijd. De meiden van Simons / HV Artemis zijn nog niet helemaal scherp en Fenne weet de eerste doelpunt al mooi te maken vanaf de cirkel. Ook vanuit de opbouw weer Loïs de bal erin te gooien. We houden de dekking goed dicht en staan 0-4 voor.

Artemis herpakt zich en weet toch te scoren, met een sterke opbouw weten ze ons in te halen. Jolijn speelt goed mee en dat geeft de meiden van HCW en klein beetje tijd om te rusten. We strijden goed door, maar de hele wedstrijd spelen is toch erg pittig. Artemis pakt nu goed aan in de verdediging en komen er lastiger langs.
De tweede helft weten we wel te scoren, maar de vermoeidheid slaat toe en Artemis weet met meerdere breaks veruit te lopen. We verliezen de wedstrijd van 26-12. Jullie mogen trots op hoe jullie vandaag samen gespeeld hebben. Jolijn bedankt voor het meespelen!

HCW Dames Mid-Week

Op woensdagavond verzamelden we om 17.30 bij de sporthal voor een ritje naar Arnhem. Voor de meesten onder ons was het flink haasten geweest want jah….dit tijdstip is niet echt handig. Gauw wat gegeten, of een broodje op de vuist en hoppa…door.
Eenmaal aangekomen in de armetierige barak Kermisland was het zoeken naar een kleedkamer en hebben de dames om beurten “het-plassen-in-het-donker-terwijl-je-een squat-doet” getraind.
Na het warmlopen en snelle positiebepalingen door Milinda konden we starten. De semi professionele voorbereidingen van Wendy D misten we helaas door haar afwezigheid maar samen kwamen we een heel eind.
HCW kwam direct in actie en al snel stonden we voor. We speelden een hele mooie pot maar helaas hadden we een scheidsrechter die er alles aan deed om de kansen van UDI te vergroten. Penaltys geven, zaken affluiten waar niemand iets van begreep en vol overgave keihard op de fluit blazen. Enkelen van ons vreesden met tinnitus terug naar huis te keren.
Ondanks zijn ongekende inzet om de stand te manipuleren gingen we met een 6-4 voorsprong de rust in.
Na de rust gaven we UDI eventjes te veel ruimte. Ook de scheidsrechter hielp hen door enkelen van ons scherp onder de loep te nemen, door Milinda geel te geven en Anuschka mocht eigenlijk niks meer. Niet praten, niet bewegen…en zelf concentreren werd gezien als negatieve lichaamstaal (diepe zucht…) De wedstrijdtafel begreep de ingrepen ook niet meer en deed maar eens navraag….maar ook daar was de scheids niet van gediend.
Gelukkig konden we de irritatie omzetten in fanatisme, herpakten we ons eigen spel en wonnen we de wedstrijd met 10-8!
Dubbel en dwars verdiend!!!!!!!!!!!!!

HCW Dames 2

De HCW Dames 2 speelde zondag tegen Vios Beltrum. Helaas (nog) geen verslag ingeleverd. Eindstand: 30-14 in het voordeel van Vios.

HCW Dames 1

Op zaterdag avond vertrokken de dames van HCW richting Lichtenvoorde voor de wedstrijd tegen Erix DS1.  Na de warming up begon HCW met de bal uit. De doelpunten bleven even uit maar al snel nam Erix de leiding. Erix verdedigde fel waardoor HCW er moeilijk door kwam. Ook in de tweede helft liep Erix verder uit. De dames gingen terug naar Winterswijk zonder punten. De eindstand was 20-7 in het voordeel van Erix.

HCW Heren 1

Zondagmiddag speelde de HCW Heren 1 tegen Ha-Ha in Lent. Helaas (nog) geen verslag ingeleverd. Eindstand: 28-20 in het voordeel van Ha-Ha.

Onze sponsoren: