HCW E2-Jeugd

Vandaag speelden we in Hengelo (Gld) tegen Quintus E1. De vorige wedstrijd werd verloren met 12 – 1. Dat moest vandaag echt beter, want Annette wist dat HCW beter kon dan dat ze de vorige keer hadden laten zien. Senna speelde vandaag met de E2 mee, omdat Silke ziek was.
Na de warming up, keepster Isis en Fabiënne inschieten en vrij schieten op doel kon de wedstrijd beginnen. Ook vandaag was het eerst weer even aftasten waardoor HCW op een 4 – 0 achterstand kwam. Aanvallen en verdedigend ging het helemaal niet slecht. Ook HCW had kansen, maar hieruit werd helaas niet gescoord, mede door goed keeperswerk van Quintus. Ook Isis stond een goede wedstrijd te keepen. Nadat Stef na 9 minuten het eerste doelpunt scoorde, kwam HCW nog beter in hun spel. De achterstand van 4 – 0 werd omgezet in 5 –4 achterstand. Deze doelpunten kwamen voort uit goed vrijlopen en hierdoor kunnen schieten vanaf de cirkel en met veel snelheid de bal naar voren brengen, waardoor er veel spelers/sters vrij stonden. Met nog 3 minuten te spelen in de eerste helft zou het nog gelijk kunnen komen. Dit gebeurde niet, in plaats daarvan scoorde Quintus nog 1x waardoor de ruststand 6 – 4 was. Niets aan de hand dus.

In de rust gaf Annette weer de nodige aanwijzingen en kon HCW met de juiste instelling de tweede helft in gaan. Fabiënne stond nu al keepster in het doel. Ook de keeper bij Quintus was gewisseld. Dit kon voor HCW nog wel eens goed uitpakken. Iedereen moest weer even zijn plek in het veld vinden, hiervan kon Quintus gebruik maken en 2 doelpunten achter elkaar scoren. Verschil was weer terug naar 4 doelpunten. Maar HCW gaf niet op, zij probeerden aanvallend de vrije man te zoeken en aan te spelen en verdedigend meer op de man te verdedigen. Dit ging heel goed want regelmatig kon HCW de bal onderscheppen. Hierdoor scoorde HCW 4x, waardoor de stand 8 – 8 was. Heel spannend dus. Doordat het keepen bij Quintus niet zo vlekkeloos verliep kwam, helaas voor ons, de goede keeper van de eerste helft weer in het doel te staan, waardoor HCW niet meer tot scoren kwam, ondanks de kansen die er gecreëerd werden. Quintus maakte nog wel 3 doelpunten, en toen klonk het eindsignaal al en was de eindstand bekend 11 – 8. Jammer maar helaas, het was een mooie en spannende wedstrijd. Dat bleek wel want de speeltijd van de tweede helft was voorbij voordat Annette het in de gaten had.

Annette wil Senna nog bedanken dat ze vandaag heeft meegedaan. Ze heeft heel goed gespeeld.

HCW E1-Jeugd

Half 8, zondagochtend, vertrek van de E1 richting Duiven. We hopen dat iedereen wakker genoeg is voor de wedstrijd. Om 09:00 uur fluiten de twee scheidsrechters in opleiding de wedstrijd aan. We starten direct goed met een openingsschot van Teun. De eerste helft verloopt goed, iedereen is goed wakker en weet Duiven niet door de verdediging heen te komen. De gaten die ze af en toe vonden, ronde ze slecht af of onze keeper was er uiteraard snel bij. Door snel doorspelen in de aanval wist HCW 7 keer te scoren in de eerste helft en Duiven 2 keer.

In de rust was er dan ook weinig op aan te merken en gaven we nog wat tips over het gooien bij de keeper. Maar zoals gehoopt verloopt de tweede helft eigenlijk hetzelfde als de eerste helft. Halverwege kozen de coaches er even voor om niets te zeggen en de spelers zelf te laten zien waar ze op moeten letten. Dat ging goed… We mogen met trots de twee punten mee naar Winterswijk nemen. Eindstand: 4-14! Wat hebben jullie goed gespeeld vandaag. Een mooie wedstrijd met de verdiende punten! TOP!

HCW C-Meiden

Vandaag speelden we tegen Brummen. We moesten er al heel vroeg uit, tussen half 7 en 7 uur stonden we allemaal op. We vertrokken half 8 bij sporthal Winterswijk. Na een uur rijden waren we dan in Eerbeek.
De wedstrijd begon met een mooi schot van Bente, waardoor we 0-1 voor kwamen. Helaas bleken we nog niet helemaal wakker, waardoor de ruststand 4-1 werd. Na een peptalk van Leonie begonnen we de 2e helft weer goed met een doelpunt. Verdedigend stonden we goed te spelen , alleen de ballen in het goal krijgen ging lastiger. Bente scoorde 2 keer en Jet 1 keer. Het was een spannende wedstrijd, en we waren erg aan elkaars gewaagd.
Het eindigde in 7-4 voor Brummen.

HCW B-Meiden

Vandaag hebben de b meiden hun wedstrijd gewonnen van huissen HV. De wedstrijd had wat vertraging omdat de scheidsrechter er niet was, uiteindelijk hebben ze de wedstrijd met 10-15 gewonnen. De ruststand was 4-7 voor hcw.
De verdediging van hcw stond sterk, en de aanvallen gingen goed. De wedstrijd ging goed en er zijn heel veel mooie
doelpunten gemaakt.
Hun volgende wedstrijd spelen ze thuis tegen Reehorst.

HCW Dames 1

Vandaag stond er voor de dames van HCW een wedstrijd tegen E.H.C. ’95 dames 2 op het programma. Nadat de verhalen van de nieuwjaarsborrel met elkaar zijn gedeeld, vertrokken de dames naar Enschede.
Na de start van de wedstrijd kwamen de dames van HCW al snel op een achterstand, 3-1. Een aantal minuten gespeeld, werd duidelijk dat de stand niet werd bijgehouden door de scheidsrechter. Gelukkig wisten de dames de opgelopen achterstand recht te trekken tot een gelijk spel van 4-4. De wedstrijd vordert en EHC komt helaas weer op voorsprong tot 7-4.
Er werden veel punten misgelopen doordat niet goed werd afgerond maar ook door geen tot weinig vrije ballen en 7-meters ondanks alle gemaakte overtredingen, terwijl er aan de kant van Enschede bijna overal vrije ballen en zelfs 7 meters voor werd gegeven. Nadat zelf de stand werd bijgehouden, kwamen wij tot de conclusie dat de stand niet klopte met wat er op het scorebord stond. Na veel frustratie in het veld en op de bank ging HCW de rust in. De ruststand was, volgens scorebord, 11-9 in het voordeel van EHC.
De wedstrijd werd na rust hervat. EHC loopt nu uit tot een stand van 16-12. HCW weet gelukkig weer te scoren en het staat 17-13. Wanneer de dames denken terug te komen tot 17-16 komt er, zonder te scoren door EHC, 18-16 op het bord te staan omdat het thuispubliek dit vanaf de tribune aangaf. De wedstrijd word met veel ongeloof en frustratie uitgespeeld.
De dames hebben gestreden, maar mochten niet winnen. De wedstrijd is verloren met een eindstand van 21-18 op het scorebord, of eigenlijk 20-19… een wedstrijd om snel te vergeten en focussen op de volgende wedstrijd.

HCW Heren 2

Vandaag was de wedstrijd UDI HS3 tegen HCW HS2. Na eerst voor ons een spannende wedstrijd van onze heren 1 gezien te hebben, waren we zelf aan de beurt. In de eerste 15 minuten ging het enorm tegen elkaar op. Toen begonnen we allebei meer te scoren en was de ruststand 14-7 in het voordeel van Udi. In de tweede helft begon de tegenstander moe te worden en bleven wij veel breaks lopen en scoren en kwamen we terug tot 16-13. Uiteindelijk begonnen hun weer veel te scoren en was de eindstand 28-19 in het voordeel van Udi en mogen we heel tevreden zijn.

HCW Heren 1

De heren van HCW 1 speelde zondag uit tegen UDI. Ze hebben de wedstrijd verloren met 26-24. Helaas geen verslag ingeleverd.

Onze sponsoren: