HCW E1-Jeugd

Vandaag had de E1 een thuiswedstrijd tegen OBW. Met ondersteuning van Jolijn en Bart-jan uit de E2 begon de E1 de wedstrijd met 2 wissels. Ze gingen goed van start en kwamen al gauw op 3-1. Maar door een beetje gepruts in de verdediging wisten de hoogspringers van OBW over de verdediging heen te komen en ging HCW met een voorsprong de rust in met 7-6. De verdediging wist zich pas in de laatste paar minuten bij elkaar te rapen en gingen OBW en HCW dus gelijk op. 10-10, 11-11, nog 30 seconden te gaan, met erg veel mazzel ging er nog eentje in en wist Jolijn de laatse schot pogingen van OBW eruit te houden en dus heeft HCW op het nippertje met 12-11 gewonnen.

HCW E2-Jeugd

Na een spannend einde van de wedstrijd van de E1, speelt de E2 hun eerste wedstrijd van het seizoen ook tegen OBW. Voor Ryan, Naomi en Caro ook de allereerste echte wedstrijd. Met een aantal ervaren spelers naast zich gaat dat helemaal goed komen. Na de begroeting start en wedstrijd en al snel maakt Joep een mooie eerste goal. De doelpunten volgen snel, ook Ryan en Bart Jan weten mooi meerdere keren te scoren. Er wordt netjes overgespeeld en de tegenstander komt niet tot scoren, we zetten goed door en ook Thijn en Willem weten de bal in het net te krijgen. Naomi en Caro spelen goed mee, maar weten in de eerste helft nog niet op doel te gooien. We gaan de rust in met een 12-0 voorsprong, dus tijd dat ook de kleine stoere meiden op doel weten te gooien. En dat lukt! Al eerst maakt Naomi een prachtig doelpunt en niet veel later lukt het Caro ook.
Thijn sluit af met een mooie break-out en we winnen met 20-1 de alle eerste wedstrijd tegen OBW E2.

HCW C-Jongens

Zondag speelde de HCW C-jongens tegen de koploper Achilles. Het duurde even tot we op gang kwamen, maar toen we eenmaal op gang kwamen ging het goed. We hadden veel kansen op goal waar soms ook een doelpunt door viel. Toen het rust werd was de stand 4-8 en werden we even wakker geschud.

Toen we met de 2e helft begonnen ging het heel goed we kwamen terug op een gelijke stand. Er vielen goals voor de tegenstanders maar ook voor ons, het ging gelijk op. Waaronder ook 3 penalty’s voor de tegenstanders die onze keeper (die ook nog eens jarig was) allemaal tegen hield! Super! Wij kregen ook 2 penalty’s en die gingen er beide in! De laatste 5 minuten werd het spannend. Het stond 12-13, toen scoorde we de gelijkmaker. De laatste 50 seconden scoorde de tegenstander! We deden er alles aan om nog te scoren maar het lukte helaas niet. Eindstand 13-14.

HCW C-Meiden

Met veel afwezigen was het even spannend of we vandaag de wedstrijd tegen DFS konden spelen. Maar na overleg met de tegenpartij dat we 6 tegen 6 zouden spelen en een aanvulling van Jolijn, konden we toch om 11.00 uur richting Arnhem vertrekken.

Ondanks dat het wat onwennig was om zonder cirkelspeler te spelen, begonnen de meiden de wedstrijd sterk en liepen uit tot 0-3. Vervolgens ging het een tijd gelijk op, tot DFS het initiatief over nam en langszij kwam. In de rust was het 14-10.

Het was een pittige wedstrijd waarbij er zeker een beroep werd gedaan op het doorzettingsvermogen van de meiden. In de rust probeerden de coaches nog wat tips te geven en begonnen we vol goede moed aan de tweede helft. Het werd zelfs nog spannend toen de stand 20-19 was.
Helaas liep DFS op het eind toch uit naar 25-20.
Jolijn enorm bedankt voor het meespelen, je hebt het top gedaan.
Evenals alle andere meiden! Enorm geknokt en ervoor gegaan.

Groetjes van jullie coaches van vandaag, Lidewij en Wendy

HCW Dames 1

Voor de dames stond er een wedstrijd tegen OBW ds2 op het programma. De coach wilde vandaag met veel pit en volle inzet aan deze wedstrijd beginnen

Het eerste doelpunt voor OBW viel al snel. De dames van HCW moesten nog even zoeken naar het doel, maar wisten uiteindelijk wel te scoren. Na wat slordig spel met afwisseling van snel spel gingen de dames met 5 – 9 achterstand de rust in.

De tweede helft begon weer zoals de eerste helft geëindigd werd. De verdediging stond goed, maar de dames van OBW wisten toch de gaatjes te vinden. HCW heeft nog wat mooie acties laten zien, maar wist de stand niet naar eigen hand te zetten.

De wedstrijd is geëindigd met een stand van 9 – 16 in het voordeel van OBW.

HCW Heren 2

Zondagmiddag en koud buiten, tijd voor een potje handbal in de zaal.
Vandaag strijden we tegen de geduchte koploper Langeveen. We starten goed en weten op voorsprong te komen. Conny en Wesley weten goed te scoren, maar ook Noah maakt een mooi doelpunt. Het gaat gelijk op en de teams zijn aan elkaar gewaagd. Verdedigend staan de HCW heren sterk waar coach Timo ook erg trots op is. Luc mooi voorlangs en weet een mooi doelpunt te maken, echt pareltje eerste klas. Het begin van de tweede helft gaat het nog gelijk op, maar dan kom de klad erin en weet Langeveen een paar keer achter elkaar te scoren. We strijden door, maar de achterstand is niet meer in te halen. Langeveen gaat naar huis met de winst. Eindstand 16-21.

HCW Heren 1

De HCW heren 1 speelde zondag tegen de Stormvogels. Helaas (nog) geen verslag ingeleverd. Eindstand: 25-22 in het voordeel van HCW.

Onze sponsoren: