HCW E1-Jeugd

Vandaag stond de eerste competitie wedstrijd tegen HV Huissen voor de E-jeugd van HCW op het programma. Met twee inval coaches gingen de kids van start. Er werd leuk samen gespeeld en er waren mooie acties en doelpunten. Toch waren de kids van HCW erg moe nu op het grote veld.
HV Huissen was net een maatje te groot. Wij (Raimon en Leonie) vonden het erg leuk om jullie te coachen. Ga zo door dit seizoen dan zullen er zeker leuke wedstrijden nog komen.

HCW D1-Jeugd

Zondagochtend, de eerste wedstrijd voor de D1-Jeugd van HCW was gelijk een uit-wedstrijd naar Minerva in Gaanderen. Sommige spelers stapten nog moe in de auto’s maar na een half uurtje rijden, waren ze wel wakker geworden. Snel het nieuwe tenue aan en warm lopen in een zaaltje achterin de sporthal. Om 10:00 uur startte de wedstrijd. Deze begon gelijk goed voor HCW. HCW opende de wedstrijd met een eerste doelpunt. Het ging gelijk op in het eerste gedeelte van de eerste helft. We waren aan elkaar gewaagd. Verdedigend stond HCW goed en aanvallend konden we vaak goede kansen benutten. De eerste helft sloot HCW af met 7-5 in het voordeel van Minerva.

We moesten goed terugkomen in de tweede helft, elkaar helpen bij de cirkel. Dat werd de tweede helft dan ook gedaan. Al snel kwamen we op gelijk stand en daarna bleef het gelijk op gaan. In de laatste minuten wist HCW op gelijke stand van 12-12 te komen. Door goed verdedigend werk van HCW, bleef het daarbij en pakten beide ploegen 1 punt. Een mooi begin van de competitie en de beide nieuwkomers Barry en Nick hebben ook een doelpunt op hun naam staan. Top gedaan allemaal. We mogen trots zijn op dit superteam.

HCW A1-Jongens

Zondag 27 september een fantastische dag, HCW HA1 begint het seizoen tegen HV Duiven ha1 na een goed halfjaar niet gespeeld te hebben door de situatie rondom corona. De heren van HCW begonnen ijzersterk aan de wedstrijd. Ze kwamen al snel op een goede 5-1 voorsprong en ze verdedigden goed. In het bijzonder de keeper van HCW stond de hele wedstrijd stabiel en goed te keepen. De rest van de 1ste helft ging het goed gelijk op, de rust stand was daarom ook 13-10.

In het begin van de 2de helft waren de heren van HCW even de draad kwijt en scoorde duiven een paar doelpunten om weer in de buurt te komen. Maar de heren van HCW kwamen nog met een paar flitsende acties voorbij de verdediging van duiven. In de laatste paar minuten ging het helemaal gelijk op. Het scheelde de hele tijd maar 1 puntje. Met nog 2 minuten te gaan stond het 20-19 en HCW scoorde nog 1 keer waardoor het 21-19 werd maar duiven maakte vrij snel de aansluitingstreffer, maar er waren nog maar luttele secondes te spelen waardoor HCW het slim heeft uitgespeeld en heeft gewonnen met 21-20!!!!

HCW B1-Meiden

Zondag 27 september, vandaag stond voor de dames B de eerste competitiewedstrijd op de planning tegen OBW in Zevenaar. De eerste helft was erg slordig, met ballen naast het doel, bal verlies en verdedings foutjes. Met gevolg dat het in de rust 9-1 stond voor OBW. Aan de tweede helft begonnen we al beter, al snel waren de punten uit de eerste helft verdubbeld en stond de verdediging ook beter. Maar OBW was te sterk voor de B meiden uit Winterswijk, na het eindsignaal stond het 9-19 voor OBW.

HCW C1-Meiden

De HCW C-Meiden speelde thuis tegen HV Artemis. Geen verslag ontvangen, eindstand: 11-5 in het voordeel van HCW.

HCW C1-Jongens

Afgelopen zaterdag 26-09-2020 was de eerste wedstrijd voor de C-jongens tegen HV Achilles in Apeldoorn. Een spannend gebeuren want dit team is samengesteld en aangevuld met 4 jongens die eigenlijk D-jeugd zijn. Na een wat rommelige warming-up omdat er geen ruimte was om warm te lopen begonnen ze aan de wedstrijd. Het leek een gedeugde tegenstander dus hoopten de coaches op een gelijkwaardige wedstrijd. Na het begin signaal ging HCW met alle vertrouwen in de aanval en scoorden al gelijk de 0-1. Verdedigend was HCW erg goed, ondanks de wat grote jongens die de tegenstander in het team had werd er goed gesloten en kwam de 1-1 door een mazzel balletje. De eerste helft liep het dan ook gelijk op. Doordat het voor de 4 D-jeugd jongens nog wat onwennig was verliepen de aanvallen van HCW wat rommelig maar toch door de snelheid en mooie afstandsschoten (en een beetje geluk) werden er doelpunten gemaakt. De ruststand was 6-8 in het voordeel van HCW. In de rust werd het team voorzien van water wat ze erg hard nodig hadden en wat tips waar ze op moesten letten in de tweede helft. Zo gezegd zo gedaan. Na wat verhitte acties en commotie bij de tegenstander bleek HCW ineens met 5 jongens in het veld te staan. Niemand had een tijdstraf gekregen maar er was iemand gaan wisselen zoals was gevraagd maar degene die er in had gemoeten had dat niet meegekregen. Eindstand 7-10 voor HCW. dus ook in ondertal kunnen deze jongens scoren en goed spelen. Een hele leuke wedstrijd, waar de de keeper van HCW fantastisch stond te keepen, met een goede scheidsrechter en een leuke tegenstander. Zeer verdiend deze winst met een nieuw samengesteld team.

Doelpunten zijn gemaakt door:

Noah 5x
Thijs 4x
Finn 1x

HCW Dames 1

Op zondag middag 27 september hadden de dames 1 van HCW hun eerste competitie wedstijd tegen The Flyers DS1. Na de warming up en de begroeting mochten ze eindelijk beginnen. Ze begonnen met bal uit en een paar mooie eerste aanvallen. De verdediging stond goed en zo sloten ze de eerste helft af met 8-6 voor HCW. Na een korte pauze mochten ze verder met de tweede helft. Met goede moed vochten de dames verder. De tweede helft ging het minder goed dan de eerste helft, omdat de dames een beetje aan het in kakken waren. Na een tijdje gelijk op te lopen was de eindstand helaas 13-16 voor The Flyers. Iedereen heeft goed zijn best gedaan! Op naar de volgende wedstrijd!

HCW Heren 1

Op een sombere zondag mochten de sterren van HCW op bezoek in Hengelo Gelderland. Dit allemaal om de 1e wedstrijd van ‘t seizoen te spelen.
De heren reden weg zonder hun routinier Maarten ‘t kale brein in centrum Marien en Kevin.
Wel kregen de sterren vandaag hulp van de jonge helden Wesly, Daan en Ricky! Hier later zeker nog ‘t een of ander over..

De wedstrijd begon goed, de herten starten hard in de verdediging en scherp in de aanval. Hengelo was niet opgewassen tegen de tactiek van HenkieTankie en de snelle spelers Wartan en Justen. Deze blonken verscheidende keren uit tijdens de brakeout die perfect verzorgd werden door onder anderen Rudi. Deze had vandaag uitgeslapen en was zodoende scherp als een BOA op jacht op justen.
Met rust stond ‘t dus meer dan verdiend ook 5-7!

De 2e helft ging de positieve flow van de sterren verder, onder anderen door schitterende acties van Wesly, Wartan en een paar scherpe hoek acties van de recent jarig jop Rutger werd de eindstand bepaald 10 – 14

Man of the match was duidelijk Rudi!

Onze sponsoren: