HCW E1-Jeugd

Na een lange (corona)pauze mochten de E1 thuis beginnen met de eerste competitiewedstrijd tegen HV Erix. Het team had er zin in. Er wordt samengewerkt, ballen worden onderschept en we komen in de eerste helft op een voorsprong van 8-1. In de tweede helft doen we het wat rustiger aan tegen de jonge tegenstanders. Het team helpt elkaar goed en iedereen is trots als we de wedstrijd afsluiten met een stand van 14-1. Wow jongens en meiden goed gedaan!

HCW D1-Jeugd

Hoi ik ben deze week uitgekozen om het stukje te schrijven. De wedstrijd tegen Huissen begon om half elf best vroeg maar gelukkig hoefden we in ieder geval niet uit. De eerste helft ging het prima we scoorden veel en we verdedigden goed na de eerste helft gaf onze trainer een speech het was een motiverende maar wel saai. Toen gingen we de tweede helft spelen dat ging een stuk beter we verdedigden en speelden beter maar er is altijd een verbeterpunt ik vond dat we beter moeten overspelen. De stand was 16-2 voor ons ik ben erg trots dat dat we het zo goed hebben gedaan.

Twan Grievink

HCW C1-Jongens

De HCW C1-Jongens speelde thuis tegen HV Erix. Nog geen verslag ingeleverd, eindstand: 16-4 in het voordeel van HCW.

HCW B1-Meisjes

Vandaag speelde HCW dames B1 tegen Erix dames B1. in het begin ging het gelijk op bij HCW stond de verdediging sterk, Erix stond ook erg goed opgesteld waardoor de eerste paar minuten zonder doelpunten verliepen. Erix maakte het allereerste doelpunt en na dit doelpunt kwam er een doelpunt vanuit HCW in het 2e deel van de 1e helft verzwakte HCW iets in de verdediging hierdoor was de ruststand 1-7 in het voordeel van Erix.

HCW begon de 2e helft met goede hoop, ze probeerden veel wisseltjes te maken  om de verdediging in verwarring te brengen. Dit lukte een paar keer maar lang niet vaak genoeg. Na een goede 2e helft is de eindstand 4-14 in het voordeel van Erix

HCW A1-Jongens

Wedstrijdverslag Hcw –  HV Unitas
De wedstrijd begon goed en Hcw kwam snel op een 8-4 voorsprong. Door goede combinaties en samenwerk speelde Hcw een goede eerste 20 minuten. Daarna sloeg de vermoeidheid en kleine blessures toe en begon Hcw onnodige fouten te maken, daardoor was de uitslag na de eerste helft 10 – 12 in het voordeel van unitas. Hcw pakte zich goed op in de tweede helft, maar unitas was toch sterker dan hcw. Uiteindelijk was de stand 20-25 in het voordeel van unitas.

HCW Dames 1

Wat een gek jaar hebben we gehad. Vorig seizoen mochten we al snel geen wedstrijden meer spelen en op een gegeven moment zelfs niet meer trainen. Het heeft even geduurd maar we zijn er weer! Met veel nieuwe meiden zijn we al een tijdje aan het trainen en zijn er 2 leuke teams ontstaan. Vandaag mochten de dames van het eerste hun eerste wedstrijd spelen tegen OBW. Altijd een lastige tegenstander omdat ze fysiek sterk zijn. De eerste helft moesten beide teams even inkomen en werd er niet heel veel gescoord. De dames zijn na een aantal slechte oefenwedstrijden al wel wat beter op elkaar ingespeeld en eindigen de eerste helft met een lichte voorsprong 8-6.
De tweede helft werd OBW veel fysieker en de verdediging van HCW was iets minder. Daarnaast kon HCW ook niet altijd meer het doel vinden? en kwamen ze achter te staan. Helaas neemt OBWde punten mee naar huis met een stand van 12-15. Maar HCW is vastberaden om ze de volgende keer ook mee te nemen naar huis!

HCW Heren 1

Op zondag 3 oktober j.l. vond de eerste competitiewedstrijd voor HCW HS1 plaats in sporthal de Spoorzone te Winterswijk. Als eerste tegenstander mochten de Winterswijkse handbalmannen de heren van ESCA Arnhem verwelkomen. Na alle trainingen van trainer en coach Henk konden de tactieken eindelijk in praktijk worden gebracht. Dit verliep tijdens de eerste wedstrijd niet zonder wat steken te laten vallen, maar over het algemeen werden de acties goed uitgevoerd, met een oplopende puntentelling aan de kant van HCW. ESCA wist op hun beurt ook een aantal punten te pakken, waar de heren van HCW in de verdediging een aantal cruciale steken lieten vallen. Gelukkig stond daar onze keeper Rudy, die vooralsnog een aantal worpen op doel wist te onderscheppen. Met de inzet vanuit het gezellige herenteam van HCW, de coachende rol van Henk en de versterking vanuit de A-jeugd heeft HCW de wedstrijd weten te winnen met 15-8. Twee punten in eigen huis! Dank gaat uit naar het sportieve spel van de tegenstander, een goed gefloten wedstrijd door de scheidsrechter en het publiek dat in grote getale aanwezig was. Fijn dat het weer mag en kan! Volgende week staat de eerste uitwedstrijd van dit seizoen gepland, en wel tegen Achilles uit Apeldoorn. Zet ‘m op heren!

Onze sponsoren: