HCW E1-Jeugd

Afgelopen zondag mocht HCW E1-Jeugd de eerste wedstrijd spelen van een lange dag in de sporthal. Ze speelde tegen HV Angeren. Na een korte warming-up en een teambespreking van de coaches begonnen ze aan de wedstrijd. Na een goede verdediging, scoorde Marril het eerste doelpunt. Angeren kwam daarna terug en scoorde drie keer achter elkaar. Maar HCW liet dit niet gebeuren. Door goed samenspel, werden er gaten gezocht op de cirkel waar Angeren stond te verdedigen. Sem scoorde het 2e doelpunt. HCW had de smaak te pakken en scoorde daarna flink veel achter elkaar. Een goede eerste helft, maar zeker nog wel met wat verbeter punten.

In de tweede helft van de wedstrijd begon HV Angeren toch anders te verdedigen en kwam de cirkel meer vrij. Maar ook zij kwamen op stoom en scoorde in de tweede helft 4 doelpunten op rij.
Door goed verdedigen van HCW werd de score beperkt en wist Eloise een aantal keren de bal te onderscheppen en met een break-out te score.
Al met al een leuke wedstrijd met een gewaagde tegenstander. HCW heeft de wedstrijd gewonnen met 17-10! De eerste punten zijn binnen.

HCW C-Meiden

HCW C-Meiden speelde hun eerste wedstrijd tegen Erix DC1. HCW speelden de 2e helft beter dan in de 1e helft. In de 2e helft was de verdediging beter want ze communiceerde beter en ze stapte beter uit waardoor er minder tegen doelpunten kwamen.

In de aanval werd er goed ingezet, maar ook slecht gecommuniceerd waardoor er te weinig op doel werd geschoten, en als ze wel op doel geschoten werden, gingen ze vaak naast of ook veel midden op de keeper geschoten. De eindstand was 10-24 in het voordeel van Erix.

HCW C-Jongens

Vandaag mochten we dan eindelijk beginnen. De jongens zagen een beetje op tegen de start van de competitie in verband met ons jonge team en de lengte van de tegenstanders. Maar met goede moed gingen we van start! Al na een paar minuten stonden we voor en zag je het geloof en de durf bij de jongens groeien. Er werden mooie aanvallen gespeeld en we gingen dan ook met een ruime voorsprong de rust in!
Na de rust lieten ze ook zien goed de aanwijzingen op te volgen en daaruit te scoren! Ook speelden we met meer snelheid naar voren en daar werden prachtige doelpunten mee gemaakt! We lieten ons niet van de wijs brengen, verdedigden als team en onze keeper stopte dan de bal!
Top start van de competitie! Op naar de volgende wedstrijd! Eindstand was 18-13 voor ons!

HCW B-Meiden

Na een welverdiende vakantie was het alweer tijd voor de eerste wedstrijd van het seizoen voorzien van nieuwe tenues, trainingspakken en tassen van de nieuwe sponsor Lensink Tweewielers tegen Quintus uit Hengelo GLD

Na een voorzichtig begin vielen al snel de eerste doelpunten voor HCW en liepen wij een paar punten uit. Helaas stokte het daarna en kon Quintus dichterbij komen. Met een paar mooie acties en snelle breaks kon echter de marge weer worden uitgebreid.

Na de rust ging HCW op dezelfde voet verder en werd er goed verdedigd. Uiteindelijk stond er een 13-7 eindstand op het bord. Er zijn nog genoeg dingen te verbeteren maar de eerste punten zijn binnen. Een goede start van het nieuwe seizoen!

HCW B-Jongens

Ook voor de B jongens ging de competitie van start tegen Quintus. In de voorbespreking was de stemming zo uitgelaten , dat de coaches hoopten dat ze net zo goed konden handballen als praten! En dat hebben ze gelukkig waargemaakt!! Vanaf het begin lag het tempo hoog en werd er goed samengespeeld. Hierdoor namen we snel een voorsprong. We bleven goed samenspelen en maakten met snel spel veel mooie doelpunten.
Na de rust wisselden wat van posities om wat uit te proberen. Ook dat liep prima en iedereen wist zich goed aan te passen en lieten leuke dingen zien.
De eindstand was dan ook 31-17 voor ons. Super eerste wedstrijd, op naar de volgende!!

HCW Dames 1

Geen verslag, wedstrijd verloren met eindstand: 12-18 tegen De Lutte.

HCW Heren 1

Dit seizoen acteert het eerste heren team van HCW in de tweede klasse. Na een aantal jaren in de breedtesport te hebben gespeeld is door de opkomst van jeugdspelers ervoor gekozen om weer competitief te gaan spelen. Met een ervaren trainer/coach erbij gaan wij deze uitdaging aan.

De eerste wedstrijd in de tweede klasse werd zaterdag gespeeld tegen Havana 2. We kennen de tegenstander niet maar door de coach worden we het veld ingestuurd met de opdracht om compact te verdedigen en in de aanval goed druk te zetten.

In het begin is het vooral aftasten en vallen de doelpunten mondjesmaat. Verdedigend staat het redelijk goed maar aanvallend maken we het onszelf lastig. Uiteindelijk betekent dit een ruststand van 6-6.

In de tweede helft blijft het verdedigend goed staan en met een uitblinkende keeper erachter komt Havana nog weinig tot scoren. HCW weet echter wel de gaten te vinden en loopt langzaam uit naar een verdiende voorsprong wat uiteindelijk een 14-10 zege oplevert. Mooi begin van een nieuwe uitdaging, op naar de volgende wedstrijd!

Onze sponsoren: