HCW E1-Jeugd

Zondagochtend 09:00 uur stond het team van HCW E1-Jeugd klaar voor een wedstrijd tegen DFS Arnhem E1. De uit wedstrijd hebben we met 1 puntje verloren, dus we moesten dat toch wel even goed maken. We startte wat moeizaam, onze aanvallen werden niet goed afgerond en DFS Arnhem wist 2x achter elkaar te scoren. Maar daarna was dan toch het openingsdoelpunt van HCW en scoorde daarna direct 4x achter elkaar. Verdedigend stonden we goed. We stapte goed uit en zorgde er voor dat DFS Arnhem niet richting de cirkel kon komen. De keren dat het wel lukte, wist de keepster Lieke de ballen veelal tegen te houden. In de aanval ging het ook goed. Vooral wanneer we snel over speelde, zag je dat er kansen waren om tot het doel te komen. Ook het veld breed maken, wierp zijn vruchten af. De ruststand 5-5.

In de 2e helft bleven we goed verdedigen en aanvallen. Soms waren we te snel met op doel gooien waardoor er enkele kansen niet goed benut werden. In het laatste deel van de 2e helft verslapte HCW met verdedigen. Het uitstappen werd niet goed gedaan en werd er vaak geen contact gemaakt met de tegenstander. Gelukkig bleef DFS Arnhem achterlopen met doelpunten en wist HCW de voorsprong te behouden. Eindstand: 13-9 voor HCW.
Een mooie wedstrijd waarin goed te zien is dat men elkaar weet te vinden in het veld en dat door samenwerken je de verdediging goed dicht kan houden. Top jongens en meiden, weer 2 punten in de pocket.

HCW C-Meiden

Het eerste doelpunt was al snel gemaakt voor Angeren vlak daarna maakt ook HCW het eerste punt. In de eerste helft zijn er 9 doelpunten gemaakt voor Angeren en HCW blijft bij het ene doelpunt. In de tweede helft had onze keeper 2 van de 2 penalty’s tegen gehouden. HCW maakt de 2e helft ook 9 doelpunten. Angeren maakt deze helft 12 doelpunten van de vele aanvallen die ze hebben gemaakt. De eindstand was 10 – 23 voor Angeren.

HCW C-Jongens

De C-jongens speelden vandaag tegen Reehorst uit Ede. Ze wisten dat ze deze tegenstander konden hebben, dus vol goede moed begonnen ze aan de wedstrijd! Er werd direct goed op tempo gespeeld met mooie aanvallen. Ze speelden elkaar goed vrij op alle posities waardoor iedereen tot scoren kon komen. De keeper stond ook ijzersterk ballen tegen te houden, waardoor de tegenstander met de rust al tegen een achterstand aankeek van 15-3. In de 2e helft gingen we op dezelfde voet verder en bleven we de ballen er in gooien. Finn scoorde zijn 1e goal dit seizoen op een prachtige manier via de binnenkant van de paal. En gooide er meteen de 2e achteraan! We bleven ook goed verdedigen en blokken, waardoor de tegenstander moeite had de ballen er in te gooien. Allemaal super goed gespeeld jongens, fijne wedstrijd! De eindstand was 28-8 voor de jongens van HCW!

HCW B-Meiden

Vandaag speelden de HCW B meiden een thuis wedstrijd tegen Reehorst.
In de eerste helft stond de verdediging sterk en was er voor Reehorst geen kans om te scoren. Toen mochten de meiden een aanval zetten en werdt er al snel een doelpunt gemaakt. Ruststand was dan ook 11-4 in het voordeel van HCW. In de rust hebben de meiden en hun trainer besproken hoe ze de aanval en verdediging beter konden doen. In de 2e helft was het in het begin beetje matig gespeeld en na een paar doelpunten tegen kwamen langzaam de doelpunten voor de HCW Meiden weer terug. Eindstand 19-9 in het voordeel van HCW

HCW B-Jongens

HCW B-Jongens tegen Quintus.
In het begin ging het slecht en kwamen we achter. We speelden wel mooie aanvallen, maar vergaten te scoren. De tegenstander uit Hengelo deed dat wel, dus keken we tegen een achterstand aan. Na een tijdje ging het beter en kwamen we voor. We sloten beter af en namen een kleine voorsprong. In de tweede helft ging het gelijk op. Door met meer snelheid te spelen liepen we wel langzaam bij ze weg en wonnen we met 28-24.

HCW Dames 1

Vandaag moesten wij thuis spelen tegen Bentelo. We wisten dat dit een pittige wedstrijd zou worden. Omdat wij de vorige keer verloren hebben met 10-9. In de begin fase ging het goed en ook minder waardoor de tussenstand 11-11 was. Door een peptalk in de pauze weer met goede moed begonnen aan de 2de helft we liepen uit met 3 doelpunten verschil maar door verdedigingsfouten werd het 23-23. In de laatste minuut heeft Bentelo nog gescoord. Waardoor de druk nog hoger werd. In laatste 10 seconden scoorde Luna de gelijkmaker (ook was dit haar 5e doelpunt van de wedstrijd. Hierdoor mocht ze nieuwe handbal schoenen uitzoekenšŸ˜Š dit was een afspraak die ze vooraf had gemaakt)
De uitslag is 24-24 geworden.

HCW Heren 2

Op zondag 26 januari wordt de laatste wedstrijd door heren 2 gestart. Het jonge team staat al bij tijds klaar en zien de dames op de laatste seconden gelijk spelen. Voor de heren staat Erix als tegenstander klaar, met de beruchte sneller opbouwer en de forse cirkelspeler die moeilijk houdbaar is. In de eerste helft gaat de pot gelijk op er wordt goed gewerkt in de aanval en verdediging. De couches Marien en Stephan hebben dan geen commentaar. In de tweede helft spelen we soms te gehaast, waardoor Rutger zelfs de scheidsrechter Maarten aanziet voor een speler. We herpakken ons en spelen een mooie pot. Net als de dames eindigen we in een gelijk stand. De wedstrijd is geƫindigd met 17-17

HCW Heren 1

De sterren van HCW 1 mochten zaterdag avond de heren van Quintus 2 ontvangen. Op basis van onze laatste wedstrijden en de aanvulling van enkele jeugdspelers delegeerde trainer Henk ons door de de wedstrijd naar een verdiende winst. Onder andere een paar goeie reddingen van Rudi, die dankzij zijn extra slaap bijzonder scherp was en onze jeugd exponenten Kevin en Ricky die voornamelijk via de hoeken accelereerden, werd t
een leuke pot. De 1e helft domineerden de sterren stevig, maar de 1e helft leek even de vaart eruit te zijn. Na een paar tactische wijzigingen en een paar heerlijke break-outs van Wartan onder t genot van ballen op maat van Stephan, Mariƫn en maarten. Wonnen de sterren van HCW heren 1 verdiend
en hielden wij de punten thuis.

Onze sponsoren: