HCW E1-Jeugd

Na een ruim een uur rijden kwamen we aan in Gendt. De goals waren een stuk lager dan we gewend waren, dus een extra uitdaging om te scoren. Na een goede warming-up om de kou te overmeesteren startte de wedstrijd. Het eerste doelpunt werd al na 20 seconden gemaakt en na 5 minuten stond het 1-5 voor HCW.

De tegenstander speelde best hard vond HCW. Er werd geslagen en geknepen, maar dat heeft ons niet weerhouden om de wedstrijd met 8-16 te winnen. Het team vindt dat de nieuwe coach Gwen het goed doet!

HCW E2-Jeugd

Het is vroeg, het is koud. Gelukkig spelen we thuis, de tegenstander uit Arnhem moest ook al vroeg uit de veren. Joep komt net op tijd binnen rennen met het nog een half slaperig hoofd. Cindy fluit het start signaal en we gaan van start. Thijn als eerste de bal te het net te gooien. Joep is er helemaal bij en tweede de tweede en derde goal te maken. We spelen goed samen en houden de verdediging dicht, waardoor de
4-0 voor komen te staan. DFS maakt een forse overtreding en Ryan maakt met een shootout de 5-0. Jolijn onderschept de bal goed en de meiden staan goed vrij, maak krijgen de bal nog niet in het net. De tweede helft lopen we verder uit, maar de verdediging wordt wat minder en DFS scoort de 7-1. Wat HCW weer op scherp zet. Joep maakt snel weer een tegendoelpunt. Eline weet de bal steeds goed te onderscheppen en naar voren te spelen wat mooie kansen voor HCW geeft. Jolijn weet als keeper de ballen goed uit het doel te halen en Caro en Naomi tippen en spelen de bal goed aan. Joaquim maakt een mooie laatste goal wat ons de winst van 10-2 oplevert. Jullie hebben goed samen gespeeld en elkaar goed geholpen in de wedstrijd. Super leuk om te zien!

HCW C-Jongens

Vandaag speelde de HCW jongens tegen Artemis HC1. Om 10:35 vertrokken we naar Doetinchem. De wedstrijd begon om 11:45. We begonnen sterk aan de wedstijd ondanks dat er een paar jongens niet waren. De stand in de rust was 11-0 in het voordeel van HCW. We begonnen een beetje moe te worden daardoor scoorde de tegenstander 2 keer. Door die 2 goals werden we weer wakker geschud de eindstand was 22-2 in het voordeel van HCW.

HCW C-Meiden

Vandaag speelde we de wedstrijd tegen OBW.
De aanval en verdediging ging goed. We starten goed in en maakte een paar mooie goals. We gingen de rust in met een voorsprong van 9-7. Na de rust gingen we goed verder ook al stonden we soms in ondertal. De laatste 15 minuten ging de keeper van de tegenstander er uit als ze aanvielen, dan speelde ze met overtal. Dat was lastig spelen, maar in de laatste paar seconden wist Loïs de bal af te pakken en een mooi laatste doelpunt te maken omdat er geen keeper bij hun in het goal stond. We hebben gewonnen met 14-11!

HCW Dames Mid-week

Donderdagavond stond de wedstrijd tegen de ongeslagen koploper, HV Reehorst, op de planning. Strijdbaar, met de overwinning van de vorige keer nog vers in het geheugen, begonnen de dames met warmlopen. De tegenstander was wat laat en enkele minuten na hun binnenkomst begon de wedstrijd. Er werd vlot gescoord maar Femke wist de eerste paar punten gelijk weer teniet te doen. Lynn vloog een aantal keer prachtig door de lucht en verraste de keepster met deze acties. Ook haar penaltys waren trefzeker en de de keepster stond erbij een keek erna. De toon werd iets grimmiger, Reehorst begon te mopperen en vooral vanaf de bank klonk er flink protest op…. eigenlijk alles.
Wendy blonk net voor het rustsignaal uit met een prachtige actie en bezorgde HCW een ruststand van 7-6. Het geloof in een goede afloop groeide bij ons!
Na een peptalk van onze eigen Claar gingen we ervoor. HCW liep verder uit en de tegenstander kon er handballend niet uitkomen. Dan maar de truckendoos openen en een gevalletje “Ernemse arrogantie en felheid” aan de dag leggen. In een felle match mag je uitdelen als je ook kan incasseren. Dit was helaas niet voor alle speelsters van Reehorst het geval. Ipv excuses kwam Miss Vlecht provocerend op onze lieve, gezellige, sociale, behulpzame Milinda af en werd notabene zij beticht van agressief gedrag (huh?)
Van een hoop anderen hadden we het wellicht geloofd (jaja, zo eerlijk zijn we dan ook wel) maar van Milinda….kom op zeg, word lid bij de damclub Arnhem of bezoek de Arnhemse toneelschool, die zoeken beide nog leden!
Dit opstootje zorgde voor wat verlies van focus bij ons. De tegenstander kwam terug en even stonden we zelfs gelijk.
Dit plezier mochten we ze niet gunnen en gelukkig herpakten we ons en volgden er een paar spannende minuten. Anuschka bleef de heldin in het goal en jaja….je hebt ze gepakt! In alle opzichten! Hulde! Het fluitsignaal van Kevin klonk als muziek in de oren, we hadden weer gewonnen! 14-12 tegen de koploper, wauwwww!

HCW Dames 2

De HCW dames 2 waren er zondag vroeg bij, ze vertrokken om 7:50 richting Nijmegen. We speelde vandaag tegen de koploper, Havana.

Aan het begin van de wedstrijd speelden de twee teams redelijk gelijk aan elkaar. Na de eerste paar doelpunten leek het een spannende wedstrijd te worden, het stond 3-3. Maar de volgende paar doelpunten waren hellaas allemaal in het voordeel van Havana. Ze bouwden al snel een redelijke voorsprong op, met een ruststand van 9-3 in het voordeel van Havana.

Ondanks de voorsprong van Havana bleven we ook in de tweede helft van de wedstrijd leuk spelen. Er werden een paar breaks gelopen door Havana en ze stonden na een tijdje voor met 18-4. Richting het einde van de wedstrijd werd er nog twee keer gescoord door HCW, maar helaas hebben we verloren met een stand van 21-6.

HCW Heren 2

Vandaag hebben wij uitgespeeld tegen achilles HS3. Wij begonnen lekker aan de wedstrijd. We kwamen op voorsprong en wij wisten deze de hele wedstrijd te behouden. Door goed samen spel en goede communicatie in de aanval konden wij gemakkelijk blijven scoren. In de verdediging ging af en toe het een en het ander mis waardoor wij een groot deel van de voorsprong in de tweede helft verloren. Maar we wisten ons sterk te houden en hebben de wedstrijd gewonnen met 20-28.

Onze sponsoren: