HCW E1-Jeugd

Zondag 4 oktober, op deze dierendag hebben de E kids geluk en mogen een uurtje eerder de zaal in om wat te oefenen en rustig aan warm te lopen. De tegenstander heeft er ook zin. Tijdens de eerste helft is al snel duidelijk dat de E uit Duiven al een jaartje langer in de E zitten. Tijdens de aanval wordt steeds beter naar elkaar over gespeeld en wordt paar keer op doel geschoten, helaas zonder punten te scoren. De tweede helft speelt de tegenstander met een iemand minder om het wat eerlijker te maken, toch wil het maar niet lukken om de bal langs de keeper te spelen. In de laatste minuten mogen we zelfs met z’n allen in het veld en weten we toch een puntje te scoren. Wat een mooie trotse koppies. Na hard gestreden te hebben sluiten we de wedstrijd af met 1-17.

HCW D1-Jeugd

Zondagochtend, de eerste thuis wedstrijd voor de D-Jeugd en helaas zonder publiek. Dat was een trieste aanblik. Maar na een warming-up begon HCW aan de wedstrijd tegen HV Huissen. HCW wist direct in het begin te scoren, maar na een paar minuten werd de wedstrijd even stilgelegd door de scheidsrechter. HV Huissen stond met de verdediging niet goed en volgens de regels van de D-Jeugd. Na kort overleg, werd de wedstrijd weer hervat. Huissen wist gelijk vier keer achter elkaar te scoren en stond HCW op achterstand. HV Huissen is in de aanval sterk, weet snel over te spelen en doordat HCW niet aanpakte in de verdediging, was de keeper vaak kansloos. Toch hield Fabiƫnne er toch een paar mooie schoten uit. In de aanval was HCW niet sterk. We durfde er niet door te gaan en boog-balletjes werden vaak onderschept door een speler van HV Huissen en zakte te langzaam terug om zo goed te staan in de verdediging. De zoemer gaat, het is rust. Ruststand 5-7 in het voordeel van HV Huissen.

De coaches spreken het team toe, gelukkig ziet het team zelf ook wat er mis gaat en hoe het veranderd kan worden. De tweede helft moeten we zien terug te komen. Maar helaas, kort na de rust gaat HV Huissen met gemak door onze verdediging, waardoor de keeper de ballen om de oren krijgt. Nog 2 keer weet HCW te scoren bij HV Huissen, maar kunnen de achterstand niet meer inhalen. Eindstand 7-16 in het voordeel van HV Huissen. Aankomende week gaan we er maar flink op trainen om dit beter te laten verlopen de volgende wedstrijd.

HCW C1-Jongens

De scheidsrechter floot en we begonnen. Eerste paar opbouwen verliepen goed daarna kregen we wel een paar goals tegen. Soms gaven we het wel een beetje weg maar we gaven het niet op. Ruststand 9-3 achter. Toen begonnen we weer. Net zoals in de eerst helft begonnen we weer goed. De tegenstander was langer, sterker en ouder en daardoor hadden zij meer kansen om te scoren. Er zaten een paar mooie opbouwen tussen bij ons. De tegenstander had ook een paar mooie opbouwen daaruit veel break-outs gescoord. Er werd gescoord door Noah, Thijs en een hele mooie van Finn we speelden goed samen. Het was een goeie wedstrijd ondanks dat verloren. Eindstand 10-22 achter

HCW A1-Jongens

We speelden uit in Apeldoorn en na ruim een half uur vertraging begonnen we eindelijk aan de wedstrijd. Het was een spannende wedstrijd en we begonnen minder en kwamen dus ook met 2-0 achter. Daarna gingen we beter handballen en stonden in de rust 10-6 voor. We speelden de aanvallen beter uit en stonden ook beter te verdedigen. In de tweede helft ging het er harder aan toe. De scheidsrechter floot niet bepaald in ons voordeel, waardoor we meerdere keren 2 minuten tegen kregen. En de tegenstander niet 1 gele kaart terwijl er meerdere keren spelers van ons geblesseerd het veld moesten verlaten. Onze keeper stopte gelukkig een aantal penalties. En we wisten in ondertal met 4 tegen 6 zelfs te scoren. Uiteindelijk waren we de betere partij en wonnen daarom met 21-16!

HCW Dames 1

De tweede wedstrijd voor dames1 werd gespeeld bij HV Quintus in Hengelo (gld). Zonder publiek en met alle maatregelen was dit even wennen en zelfs het warmlopen moest in de buitenlucht gebeuren. De dames van HCW begonnen rustig aan de wedstrijd, zoekend naar wat voor tegenstander er voor hen stond werd er gescoord. De dames van HV Quintus hadden daar gelijk antwoord op en de stand werd 1-1 en daar bleef het wat minuten ook bij. Er werd wisselend gespeeld en er zaten ook prachtige aanvallen bij waar doelpunten uit werden gehaald. In de rust stonden de dames van HCW voor met 8-5. Toch kon er meer uitgehaald worden alleen dat lukte niet. Er werd slordig gespeeld en de doelpunten werden niet gemaakt. Toch herpakten de dames van HCW zich en kwamen ze weer dichter bij de dames van HV Quintus. Een pittige wedstrijd met een uiterst zeer onsportieve en gevaarlijke actie op een doorgebroken speler van HCW wat een rode kaart had moeten zijn maar volgens de scheidsrechter niet Meer waard was dan een twee-minuten tijdstraf. Helaas konden de dames van HCW de wedstrijd niet meer ombuigen naar winst en was de eindstand 17-16 voor de dames van HV Quintus.

Onze sponsoren: