HCW Dames Mid-week

Op donderdagavond 6 oktober was het zo ver, we mochten weer, dit keer tegen Udi’96!
De avond begon met een fotoshoot van het team waarbij we ook de gesponsorde jasjes van Anuschka coaching kregen.
Het zien van alle meiden in haar jasjes emotioneerde Anuschka en voor de wedstrijd begon hadden we allemaal al een dikke knuffel in the pocket!
Na het startsignaal ging HCW ervoor. Snel overspelen, een niet eerder vertoonde felheid en met een vliegende Melinda die zorgde voor 4 doelpunten. Ook is het fijn te zien dat nieuwe speelsters (familie)tradities in ere houden!
Dilana (zus van Melissa) speelde haar eerste wedstrijd en binnen 1 minuut had ze haar eerste gele kaart te pakken. Ook een prestatie!
De wedstrijd ging gelijk op en we gingen de rust in met een kleine achterstand van 5-6.
Na de rust verslapte HCW een beetje. We zagen een paar mooie doelpunten van Inge, Lucinda en Marieke maar het tempo lag lager, ballen kwamen niet altijd aan en de verdediging van de tegenpartij werd beter. Frustratie van beide kanten zorgde voor heel wat gele kaarten, een aantal keer 2 minuten en helaas verlies voor HCW.
Met een eindstand van 8-11 gingen we voor de derde helft. Succesvol!

HCW E-Jeugd

Met een mooie zonsopkomst vertrekken 6 jongens van het E team naar Herwen waar we moeten spelen tegen OBW. De ochtend is nog fris en iedereen kijkt nog wat slaperig uit de ogen. We starten goed en binnen de eerste minuten maakt Jelle als de eerste goal. In de verdediging staan we goed en komen weinig schoten op doel tegen, wat nog over de verdediging vliegt weet Desmond in zijn debuut wedstrijd makkelijk uit het net te houden. Aanvallende werken we goed samen en weten we uit te lopen tot 0-8 voorsprong.
De tweede helft staat Jelle in de goal, zonder wissels worden de jongens wat vermoeider en de tegenstander weet beter te verdedigen, er wordt dan ook weinig gescoord. Met een fantastische eindstand van 1-9 mogen we trots zijn op de eerste overwinning van het seizoen.

HCW C-Jongens

De eerste helft tegen Reehorst begint goed, we scoren veel goals en krijgen weinig goals tegen. Soms maken we een foutje in de verdediging maar dan schiet de keeper ons te hulp met zijn reddingen. Onze break-outs verlopen ook niet erg goed. De eerste helft staat het 3-10 in het voordeel van HCW.
De tweede helft ging het wat beter in de verdediging. We kregen meer goals tegen maar maakten wel minder fouten in de verdediging het tempo van de tegenstander lag ook erg laag omdat zij maar een wissel hadden.  Daarom ging de aanvallen die op tempo waren erg goed. De eindstand was 9-18 in het voordeel van HCW!

HCW C-Meiden

Zondag ochtend vertrokken we op weg naar duiven voor de tweede wedstrijd van het seizoen de eerste helft ging best goed alleen stond duiven met een paar punten verschil voor. De tweede helft was zwaarder wij hadden maar 1 wissel en de tegenstanders 3. Toen ging 1 van onze spelers door haar enkele en hadden we helemaal geen wissel meer het werd erg lastig om nog te winnen we hebben alles uit ons gehaald wat we konden. Eindstand 21-13 in voordeel van duiven.

HCW Heren 2

Het was een zakelijke zaterdagse zonsondergang toen de vereniging een wedstrijd tegen de heren van Langeveen moesten spelen. Dit was met ons enerverende ensemble elite weer een enige ervaring. Dit was tevens de eerste wedstrijd met onze nieuwe companionen timo en wartan die het 2de vertegenwoordigen als coach. De eerste helft eindigde met de tussen stand 14-9 in het voordeel van Langeveen. De tweede helft was daarentegen een treffelijk terugblik tegen de tekortkoming van tevredenheid tegoed aan sommige individuelen van team hcw heren 2. Uiteindelijk uite de uitkomst van de uiterlijke fantastische wedstrijd met een uitslag van 21-15. oja en de fluit van de scheids was kapot of zoiets.

HCW Dames 1

Zondag ging de reis naar OBW in Zevenaar, waar we getrakteerd werden bij aankomst op een mooie pot van de dames OBW tegen de dames uit Aalsmeer in de tweede Divisie. Na die wedstrijd was het tijd voor onze wedstrijd tegen de dames2 van OBW. In het begin was het even zoeken en kijken waar we tegenover stonden, maar beide teams waren gewaagd aan elkaar. Toch opende OBW de wedstrijd met een 1-0. HCW antwoorde al vrij snel met een gelijkmaker. Het spel van OBW was snel maar HCW verdedigde prima in een 6-0 opstelling. Toch bleek het middenblok van OBW heel sterk en maakten zij keer op keer een doelpunt door voor de 9 meter te schieten. Dit werd uit eindelijk redelijk opgepakt door de verdediging. Aanvallend bleek HCW nog erg zoekende te zijn maar ook daar werden fraaie doelpunten gemaakt wanneer de kansen er lagen. Door goed keeperswerk met een paar prachtige reddingen en een stevige verdediging aan de kant van HCW was de ruststand 8-6 in het voordeel van de dames van OBW.

Na een goed gesprek en opnieuw gemaakte afspraken begonnen we aan de tweede helft, en die begon veelbelovend voor HCW. in korte tijd stond HCW voor met 10-11. De dames van OBW raakten hierdoor van de wijs en werden erg slordig in hun spel. Helaas konden wij de wedstrijd niet naar onze hand zetten en begonnen wij ook slordig te spelen, waardoor OBW wel de weg naar de winst had gevonden. Helaas eindigde de wedstrijd met 17-12 in het voordeel voor de dames van OBW. Al met al een leuke wedstrijd maar met genoeg aandachtspunten.

Femke en Chantal heel erg bedankt voor het meespelen!!

HCW Heren 1

De HCW Heren 1 speelde zondag tegen Stormvogels/Handbal Twente. Helaas (nog) geen verslag ingeleverd. Eindstand: 22-22.

Onze sponsoren: