HCW E1-Jeugd

Pacelli E1 – HCW E1 23-2
Voor onze E meiden de eerste wedstrijd van dit seizoen. En voor meerdere meiden de eerste competitiewedstrijd ooit.

De E jeugd van Pacelli speelden voor het tweede seizoen als E jeugd. Dit verschil aan ervaring was zichtbaar.
Maar wat hebben de meiden het goed gedaan.
Gedurende de wedstrijd werd er steeds beter vrij gelopen en samen gespeeld.
Dit werd beloond met 2 doelpunten (en nog 2 doelpunten, die helaas wegens een cirkelfout werden afgekeurd).
Ze hebben super hard gewerkt.

HCW D1-Jeugd

De jongens en meisjes van het D team hadden vandaag een uitwedstrijd gespeeld tegen D team uit Groenlo. Op de parkeerplaats in Winterswijk hadden ze voor vertrek nog even gezongen voor Gwen omdat ze vandaag jarig is. Daarna zijn ze gaan rijden, want de wedstrijd begon om 10.55. Het was een mooie wedstrijd, helaas wel verloren met 13 – 3. Ze leren veel van elkaar en je merkt dat het soms nog wat zoeken is welke positie ze moeten staan. Gwen pakte dit heel goed op. Ze vonden het volgens mij allemaal erg spannend en ze waren best onder de indruk van het spel. Helaas dus niet gewonnen maar het was wel een hele mooie wedstrijd om te zien. Aan het einde van de wedstrijd had het team nog een kleinigheidje voor Gwen.

HCW B-Jongens

Vandaag had de HCW B-Jongens de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Duiven. De wedstijd verliep heel spannend het gat was maximaal maar 2/3 punten die snel weer gedicht werd. Op het eind was het het spannendst want in de laatste minuut scoorde Duiven de 21-21. HCW had toen de aanval en Marril scoorde in de laatste 5 seconden de 21-22 wat tevens ook de eindstand is geworden. Verder was het een vriendelijke wedstrijd de scheidsrechter heeft maar 1 keer 2 minuten uit moeten delen. Eindstand 21-22 in het voordeel van HCW

HCW B-Meiden

De HCW B-Meiden begonnen dit seizoen met een wedstrijd tegen HV Huissen. Ze vertrokken om 10:30 richting Huissen. Omdat er geen wissels waren wisten ze van te voren dat het een lastige wedstrijd ging worden. De tegenstander stond erg sterk in het spel, waardoor HCW het heel moeilijk had. Vanwege een blessure in de 1e helft aan HCW kant moesten ze 5 tegen 5 gaan spelen.

Door dat het spel af en toe uit de hand liep en niet goed beoordeelt werd kon HV Huissen makkelijk uitlopen. Omdat iedereen erg moe was had HCW er niet meer de kracht om weerstand te bieden. De eindstand werd uiteindelijk 24-6 in het voordeel van HV Huissen.
Als ze in Winterswijk komen is HCW voorbereid.

HCW Dames 2

Zondag ging HCW Dames 2 vol goede moed richting Duiven met maar liefst 1 wissel en een spelende coach. De eerste helft ging redelijk gelijk op, er was weinig balverlies en verdedigend stonden ze redelijk goed. De ruststand was dan ook 9-6 in het voordeel van Duiven. Aan het begin van de tweede helft had HCW toch wat last van de conditie, waardoor de dames uit Duiven een aantal doelpunten achter elkaar maakten. De laatste 10 minuten hebben ze alles op alles gezet en maakte HCW ook nog een aantal mooie treffers. Uiteindelijk gingen ze weer richting Winterswijk met rode gezichten en een eindstand van 20-13 in het voordeel van Duiven.

HCW Dames 1

Zaterdag 30 september speelde de dames 1 hun eerste wedstrijd van de competitie tegen Pacelli 2. Om half 7 verzamelde de dames vol goede moed in de sporthal. De muziek ging aan en de stemming zat er gelijk goed in. Ze begonnen met warmlopen met de hits op de achtergrond. Nummer 10 had comentaar op de geluidssterkte. Nadat de muziek harder ging, gingen de dames verder met hardlopen. Om half 8 ging het fluitsignaal af. De dames begonnen met de bal uit omdat onze aanvoerder weer eens de tos had verloren. De scheidsrechter had grote vraagtekens bij de tactiek van beide partijen. Hier gingen we dan, we begonnen sterk. We stonden voor met 5-3, daarna ging slechte kant op. We verloren de concentratie en de dames van Pacelli kwamen voor te staan. De rust brak aan met een achterstand. Het stond ongeveer 6-9. De dames van HCW kregen een peptalk van hun fanatieke coach. Ze wisselde van helft en begonnen kei sterk. Ze kwamen terug en ze stonden ineens gelijk met 11-11….. wat goed!!! Toch konden ze het helaas niet volhouden. Pacelli had een paar breakouts, die voortkwamen uit fouten van HCW. Ze liepen weer uit, de goals vlogen om hun oren. De fanatieke toeschouwers in de kantine hadden aardig genoten van de vele straffen die uitgedeeld werden door de scheidsrechter, elke 2 minuten was namelijk een atje. De dames van HCW lieten hun hoofd niet zakken en probeerde bij te blijven. Tervergeefs lukte dit niet en bij het eindsignaal stond het 13-18 in het voordeel van Pacelli. Met de bedanken werd onze scheidsrechter nog even in het zonnetje gezet omdat het de week van de scheidsrechter is. Helaas is deze eerste wedstrijd verloren, maar de 3e helft werd wel gewonnen door de dames. De quote van deze week was dan ook wel: Het enige voordeel aan een wedstrijd op zaterdag avond is: dat je nadetijd kei hard bier kan drinken.😁

HCW Heren 1

Zondag 1 oktober begon het seizoen voor de heren 1 van onze HCW. Het seizoen begon bij Achilles Apeldoorn heren 3. De heren begonnen de wedstrijd met 1 wissel in een sporthal met veel publiek. De wedstrijd begon goed voor de heren en ze kwamen als snel op voorsprong en begonnen deze voorsprong uit te bouwen. Met veel verschillende opstellingen speelde HCW goed. Zo werd een speler ook arrogant genoemd en het hele team wist over wie dit ging. De ruststand was 5-8 in het voordeel van onze HCW. In de tweede helft hadden de heren nieuwe energie gevonden en begonnen de voorsprong uit te breiden naar 8 doelpunten. Aan het eind van de wedstrijd waren de heren een beetje moe en viel 1 speler zwaar geblesseerd. Het gaat inmiddels weer goed met die jonge voor diegene die interesse hebben. In de laatste 5 minuten begonnen de heren weer te scoren en was de overwinning binnen. De einduitslag was 16-22 voor HCW en zo haalden de heren net zoals de b jongens 2 punten waar de heren de rest van het weekend goed van hebben genoten.

Onze sponsoren: