HCW E2-Jeugd

Het handbalseizoen is weer begonnen, nadat ze een maand getraind hebben speelde HCW E2 vandaag hun eerste wedstrijd. Dit was een thuiswedstrijd tegen UGHV E2. Annette dacht, het 2e team van UGHV , dat biedt toch mogelijkheden. Niets bleek echter waar te zijn. Voor een aantal spelers/sters was dit hun eerste wedstrijd (Mathijs en Viënne) en voor Ivan was dit de eerste wedstrijd op een groot veld. Voor hun was het dus extra spannend.

Tijdens de bespreking had ik aangegeven dat HCW snel naar voren moest gaan om aan te vallen en verdedigend goed moest aanpakken en niet bang moest zijn voor de tegenstander. Fabiënne heeft de eerste helft gekeept. Helaas kwamen we als snel op een achterstand van 0 – 3 doordat een goede speler van UGHV de bal iedere keer kon onderscheppen. Hij gooide ook heel hard en precies, waardoor Fabiënne de bal niet kon tegenhouden, ze probeerde het in ieder geval wel. Aanvallend kwam HCW er niet toe om ballen op het goal te gooien, de vrije speler/ster kon helaas niet gevonden worden, waardoor we steeds achter de tegenstander aan moesten rennen. Silke, Kick en Stef probeerden verdedigend wel de bal de onderscheppen, maar dit was moeilijk omdat bijna alle jongens groter waren dan zijzelf. Isis en Tess stonden tussen de cirkel en 9-meterlijn ook hun mannetje, maar konden niet voorkomen dat er doelpunten gemaakt werden. Vlak voor rust was het dan ook 0 – 11. Met nog 1 minuut op de klok was HCW in de aanval en kon Tess vanaf de cirkel toch nog een doelpuntje meepikken. Ruststand 1 – 11.

In de tweede helft speelde UGHV niet met 5 spelers/sters in het veld maar met 4 (heel sportief). Hierdoor kreeg HCW meer ruimte om te spelen en ging het een stuk beter. UGHV speelde ook meer van de cirkel af. Hierdoor kreeg Tess op cirkel weer de ruimte om te scoren, zij maakte haar 2e doelpunt. Ook Viënne, Ivan, Kick en Stef kregen ruimte om op goal te schieten, maar de hun schoten werden helaas gestopt door de keeper. UGHV scoorde in de tweede helft minder doelpunten (6x), dit kwam mede doordat er door HCW beter verdedigd werd en Isis, als keepster, veel ballen kon stoppen. Eindstand 2 – 17.

Complimenten voor de keepsters Fabiënne en Isis, zij hebben ondanks de harde schoten, toch nog veel ballen kunnen tegenhouden. Ik wil Kick, Stef, Ivan, Mathijs, Viënne, Silke en Tess ook een compliment geven voor hun harde werken en verdedigingswerk, want ondanks de vele tegendoelpunten zijn ze niet bij de pakken gaan neerzitten maar zijn erin blijven geloven. Top allemaal. Op naar de volgende wedstrijd tegen Sani4all/Artemis ‘15.

HCW E1-Jeugd

Zondagochtend 11:10 uur, de eerste uit wedstrijd en na het teamuitje van zaterdag speelt HCW tegen HV Erix. Het begin van de wedstrijd startte direct goed. HCW onderschept vaak de bal en kan dan direct door om te scoren. Het staat al snel 0-4 voor HCW.
Tijdens de verdediging zakt HCW soms wat te laat terug waardoor Erix erdoor kwam. Door het goede keeperswerk kon Erix moeilijk tot scoren komen. Ruststand was dan ook 2-4 in het voordeel van HCW.

Met de tweede helft kwam Erix sterker terug en wist de gaatjes in de verdediging van HCW te vinden en deze ook te benutten. Hierdoor liep Erix al snel uit en liep het aanvallend en verdedigend terug bij HCW. Het leek of de vermoeidheid van zaterdag (het teamuitje) hier ook aandeel aan was.

Erix heeft zich terug geknokt in de wedstrijd en verloor HCW de wedstrijd met 10-7.

HCW C-Meiden

De HCW C-Meiden vertrokken al op tijd om tegen Pacelli te spelen. Nadat Pacelli de eerste goal had gemaakt volgden HCW er na met een goal van Benthe. In de eerste helft ging het goed gelijk op. Het stond 7-6 voor Pacelli. Aan het begin van de tweede helft ging het wat slechter. HCW begon allemaal een beetje moe te worden, daardoor kregen ze wat doelpunten tegen. Nadat iedereen weer wat fitter was ging het weer wat beter en scoorde HCW weer wat doelpunten. De eindstand was 19-11 in het voordeel van Pacelli. Het was een goede wedstrijd.

HCW C-Jongens

Vandaag reden we in alle vroegte met stralend mooi weer weg uit Winterswijk naar Hengelo.
De meeste jongens hadden wat moeite met wakker worden en dat merkten we ook wel een beetje in de wedstrijd. We begonnen nog maar net of we stonden al 1-0 achter, maar konden dat meteen weer rechtzetten tot 1-1. Daarna liep het leuk gelijk op en konden we het tot 10 minuten voor het einde van de 1e helft goed bijbenen. Toen liepen ze door een paar snelle break-outs iets van ons weg en gingen we rusten met 9-6 voorsprong voor Olympia.
We begonnen met goede moed aan de 2e helft, maar zij ook! Door te snel schieten op het doel en fouten met afspelen bij ons, liepen ze helaas snel van ons weg. Wij wisten daardoor het doel niet meer zo goed te vinden. De eindstand was dan ook 17-09 voor Olympia.
We merken dat we nog aan elkaar moeten wennen, maar desondanks mooie snelle aanvallen gezien en goed verdedigd. Elke week leren we weer een beetje bij! Op naar de volgende wedstrijd!

HCW B-Jongens

Vandaag speelde de heren-B van HCW tegen UDI 1896 in Arnhem. Het was vanaf het begin van de wedstrijd direct al lastig voor HCW om het puntenaantal gelijk te houden of op voorsprong te komen. UDI speelde goed en stond aan het eind van de eerste helft dan ook 14-10 voor. In de tweede helft was het voor HCW lastig om de tegenstander bij te benen, onder andere door het hebben van weinig wissels in tegenstelling tot de club uit Arnhem. Het is de heren van HCW helaas niet gelukt op voorsprong te komen, maar ze verloren uiteindelijk met een respectievelijke 30-25 van UDI.

HCW Dames Mid-week

Afgelopen donderdag, 3 oktober 2019, speelt de Dames Midweek hun eerste wedstrijd van het seizoen 2019/2020. HCW DMW is nu bijna 2 1/2 jaar aan het trainen en wedstrijden aan het spelen, maar helaas hebben zij nog nooit een wedstrijd gewonnen. Het zou dan ook mooi zijn dat HCW DMW dit seizoen wel een wedstrijd gaat winnen. Weet je in ieder geval waar je iedere week voor traint.

In het begin van de eerste helft stond HCW al snel met 0 –2 achter, omdat er niet goed genoeg werd aangepakt. Hierdoor kreeg de hoekspeelster van Reflex veel ruimte en kon vrij op doel gooien. Er werd door HCW aanvallend wel goed gespeeld, maar er werd niet goed afgesloten op goal. De ballen waren te makkelijk voor de keepster van Reflex, totdat Cindy met een stuiter balletje de keepster verraste en er 1- 2 van maakte. Hierna werd er om en om gescoord. Het laatste doelpunt voor rust werd via een break-out gescoord door Femke. Ruststand 3 – 5.

In de pauze benaderde Annette dat er sneller gespeeld moest worden, want Reflex had geen hoog baltempo. Aanvallend moest er meer beweging in het spel komen, dus hoeken gaan lopen, verdedigend stond het goed, maar HCW moest niet te lief zijn.
In de tweede helft was de stand na ongeveer 10 min. gelijk 6 – 6. Doordat er meer beweging en druk op de verdediging van Reflex kwam konden de opbouwers en de cirkels makkelijker en met meer ruimte schieten. Hierdoor maakte Bianca een mooi afstandsdoelpunt 7 – 6. In de laatste minuten speelde HCW meer op de break-out, ging helaas niet altijd goed, waardoor HCW de bal verloor en Reflex in de tegenaanval kon, maar niet tot scoren kwam, omdat Anuschka een hele goede wedstrijd stond te keepen. Omdat er op de break-out gespeeld werd konden uiteindelijk Petra en Sanne nog 2 doelpunten maken, waardoor de eindstand op 10 – 8 kwam te staan en HCW DMW hun eerste welverdiende wedstrijdpunten heeft behaald. Gefeliciteerd dames, goed gedaan. Op naar het KAMPIOENSCHAP.

HCW Dames 1

Vandaag moesten we uit in Deurningen tegen D.S.V.D. De eerste 10 minuten van de wedstrijd stond de verdediging niet zo sterk. Daarna werd de verdediging sterker en tijdens de aanval liep het ook lekker. Met een tussenstand van 17-8 voor D.S.V.D is er in de tweede helft door middel van een sterke verdediging een uitslag uitgehaald van 27-19. Ondanks dat D.S.V.D sterker was werden er in de aanval aardig wat gaten getrokken. De meiden van meisjes B durfden ook goed door te gaan. Meiden bedankt voor het meedoen en Lena goed gekeept!

HCW Heren 2

De eerste wedstrijd voor HS2 gaat gebeuren, met een nieuw tenue stellen de heren zich op met Roy Huitink als coach. De tegenstander Achilles HS3. Samen staan de oude heren Tobie, Rutger en Thijs samen met de nieuwe aanwas starten we om 14:15 de wedstrijd. De tegenstander moet nog even wakker worden, want het staat al snel 0-2 voor HCW. De wedstrijd gaat daarna redelijk gelijk op en Achilles gaat met voorsprong de tweede helft in. Met een paar snelle acties weten we toch weer wat in te lopen, maar het mocht niet meer baten. Met 22-16 weet HS2 nog niet de punten te pakken.

HCW Heren 1

HCW Heren 1 speelde een uit-wedstrijd tegen Duiven. Ze hebben de wedstrijd verloren met 30-25. Geen wedstrijdverslag.

Onze sponsoren: