HCW E2-Jeugd

Vandaag stond er een wedstrijd tegen Sani4all/Artemis ’15 E3 uit Doetinchem op het programma. We hebben deze week goed getraind, vooral op het gooien en vangen en afronden op doel, nu maar kijken of dit in de wedstrijd goed wordt toegepast. We moesten ook al vroeg vertrekken vanaf de sporthal nl. 08.45 uur.

Voor de wedstrijd heeft Annette weer aanwijzingen gegeven hoe er gespeeld moest gaan worden. In het begin van de eerste helft kwamen we al snel achter met 2 – 0, omdat we nog niet helemaal scherp waren, misschien kwam dit wel omdat we zo vroeg vertrokken waren vanmorgen. Er werden wel kansen gecreëerd, maar hieruit kwamen helaas geen doelpunten. Stef scoorde wel vanaf de cirkel, hier lag nl. heel veel ruimte (2 – 1). Het was fijn dat Fabiënne in het doel stond want zij heeft een aantal schoten op doel heel goed gestopt. Doordat HCW niet goed de ballen naar elkaar afspeelden, en slordig speelde, kon Sani4all/Artemis ’15 E3 uitlopen naar een ruststand van 5 – 1. Veel kansen heeft HCW ook niet gehad, dit kwam voornamelijk doordat de bal niet goed gegooid en gevangen werd, dat moest de 2e helft beter.

In de rust nog weer een aantal punten aangehaald die niet goed gingen in de eerste helft, zowel aanvallend als verdedigend. Nadat Fabiënne de eerste helft in het doel stond, was het nu de beurt aan Isis. Voor de speelers/sters was het de bedoeling dat 2 spelers/sters de bal snel naar voren moesten spelen en dat de andere 3 spelers/sters moesten doorlopen tot aan de cirkel, want daar lag de ruimte om aangespeeld te worden en af te ronden op doel. Als je op deze manier speelt, vergt dat conditioneel wel veel van HCW. Deze opdracht werd nu beter uitgevoerd, Ivan stond hierdoor vrij en maakte 2x een doelpunt, hierdoor werd het 7 – 3. Ook Tess kwam vrij te staan op de cirkel, maar haar schot kwam helaas tegen de paal. Silke tipte zichzelf een paar keer mooi vrij, schoot op het doel, maar de afstand tot het doel was voor haar was hiervoor nog te ver, waardoor de ballen gestopt werden door de keeper. Annette vindt het belangrijk dat iedereen op doel gooit en probeert een doelpunt te maken, want als niemand schiet komen er ook geen doelpunten. Kick en Stef probeerden door hun samenspel en tippen snel naar de overkant te komen, alleen werd dan vergeten dat de andere spelers/sters naar de cirkel moesten doorlopen. Verdedigend ging het ook beter, want er zijn een aantal ballen goed geblokt door o.a. Mathijs en Viënne. We hebben uiteindelijk verlopen met 9 – 3, maar deze wedstrijd was beter dan vorige week, ondanks de vele afspeel- en vangfouten. Compliment aan Fabiënne en Isis, zij hebben beiden een uitstekende wedstrijd gekeept. Ga zo door dames.

HCW E1-Jeugd

Voor HCW E1 is dit de tweede thuis wedstrijd. Een wedstrijd tegen Duiven E1. De wedstrijd begon gelijk sterk. In de aanval creëerde HCW kansen op de cirkel. Sven zorgde voor het openingsdoelpunt en kort daarna scoorde Duiven het tegen doelpunt. Maar HCW liet zich niet zomaar voorbij spelen. Goede verdediging en goed keeperswerk zorgde ervoor dat Duiven in de eerste helft niet meer tot scoren kwam. HCW daarentegen scoorde nog wel 3 keer en gingen de rust in met 4-1 op het scorebord.

In de tweede helft veranderde er eigenlijk weinig. Lieke stond nu in het veld en Sven in het doel, maar qua speelwijze hield HCW het zelfde aan. Als snel liep HCW verder uit, maar op het laatst in de tweede helft verslapte HCW toch een beetje in de verdediging en speelde Duiven feller met af en toe gemene uithalen. Duiven wist daardoor 2x achter elkaar te scoren. Even opletten en nog even doorzetten. Gelukkig herpakt HCW zich en houdt een verdere uitloop tegen. Eindstand: 7-3. Een mooie wedstrijd waarin weer goed werd samengespeeld door HCW. Houdt dit vast toppers!

HCW C-Meiden

Start van de wedstrijd ging gelijk op. Beide kanten veel doelpogingen, maar het eerste doelpunt viel pas in de 22e minuut. 2e helft werd aan beide kanten goed verdedigd daardoor weinig doelpunten. De eindstand was 1-5 voor HCW.

HCW C-Jongens

Vandaag gingen we helaas met maar 1 wissel op pad naar Apeldoorn. We begonnen goed en konden het aan het begin nog redelijk bijhouden, maar we schoten te vaak hoog bij de grote keeper, waardoor we niet zo vaak scoorden. Met de rust stond het 8-3. In de 2e helft konden we het conditioneel niet meer tegenhouden en scoorden zij vaak met breakouts, waardoor ze snel bij ons uitliepen. We scoorden zelf ook iets vaker, maar schoten toch nog te vaak hoog bij de lange keeper. De eindstand was 24-10. Heel goed gestreden jongens! Op naar de volgende wedstrijd!

HCW B-Jongens

De eerste helft gingen we gelijk op. Maar de tegenstander was net iets sterker waardoor we de rust met 9-11 ingingen. De tweede helft kwamen we terug tot gelijk stand en toen we eenmaal ons eigen snelle spel bleven spelen, kwamen we op voorsprong. De tegenstander maakte kleine foutjes waar wij gebruik van maakten. Met nog 3 minuten op de klok en een 21-18 stand op het scorebord was het best spannend. Uiteindelijk hebben we gewonnen met 21-19. Het was een mooie wedstrijd tegen de koploper!

HCW B-Meisjes

Om 11:55 begonnen de dames B de 2e wedstrijd van de competitie. In de eerste helft gingen zij gelijk op. In de verdediging waren beide partijen niet altijd even sterk en in de aanval maakten de dames van HCW hun kansen niet altijd af. Ruststand was 4-2 voor HCW. In de tweede helft miste HCW veel kansen. Er werden veel penalty’s gemist. Huissen daar in tegen scoorden veel te makkelijk. Naar mate de tijd verstrijkt, nam de frustratie toe en punten werden weggegeven. Laatste minuut nog een penalty voor HCW, deze is helaas gemist. Eindstand 8-8.

HCW Dames 1

Vandaag zijn de dames de dag begonnen met een goed verzorgd ontbijt door de sponsor, Stef de Heer. Stef bedankt voor het verzorgen van het ontbijt!! Na een heerlijk ontbijt zijn de dames begonnen aan de wedstrijd tegen E.H.C. ’95 DS 2.
De dames begonnen de wedstrijd in de verdediging erg sterk, deze werd na een paar minuten spelen goed dicht gehouden. Met Sandra als keeper, die als een huis in haar doel stond, werden er veel ballen tegen gehouden. Een aantal mooie penalty’s heeft ze weten te stoppen. Sandra, super dat je er weer bij bent!! De aanval van HCW liep niet altijd even soepel, maar met een aantal goed ingezette wissels werden er mooie doelpunten gescoord. Helaas werd er een aantal keer geen gebruik gemaakt van de ruimte die op de cirkel lag. Met snelheid en veel loopwerk werden uiteindelijk de gaatjes gevonden om te scoren.
Met een stand van 7-5 in het voordeel van HCW zijn de dames de rust ingegaan. In de rust kregen de dames positief commentaar van de coach, met als tip de 6-meter op te zoeken.
Na de rust herpakten de dames zich met het goede spel waar ze voor de rust mee zijn geëindigd. Na 10 minuten spelen werd het spel in de aanval helaas slordiger, waardoor er wat balverlies ontstond. Door de snelle break-outs van de tegenstander, wisten ze op HCW in te lopen. Gelukkig hebben de dames zich aan het einde van de wedstrijd weten te herpakken en goed weten af te sluiten. Na een leuke, fanatiek en goed gestreden wedstrijd hebben de dames van HCW de punten in eigen huis weten te houden. De eindstand van deze wedstrijd: 14 – 11!!

HCW Heren 2

Vandaag was de wedstrijd HCW HS2 tegen Udi’96 H3. Het was een spannende wedstrijd die beide kanten op kon. de ruststand was 11-9 In het voordeel van Udi. In de tweede helft begon HCW elkaar goed te vinden en was de eindstand 21-20 in het voordeel van HCW en waren de eerste twee punten van het seizoen binnen.

HCW Heren 1

Na een denderend begin met 4-0 maakten de sterren van HCW 1 een goed begin aan hun 3e wedstrijd van t seizoen. Na wat wisselingen van de wacht en inspelen op onze tactiek, kwam Udi toch weer terug. Tot aan de helft, ging t kop aan kop. Mede dankzij individuele acties was t een acrievolle 1e helft. De 2e helft liep Udi dankzij een paar mooie uitbraken vanaf links met 4 doelpunten verschil aan kop, maar dankzij een sterke reeks reddingen van Rudy en doelpunten van onder andere Maarten en Mariën bleef t spannend. Dankzij een mislukte poging 23 sec voor t einde van Marwin bleef de teller toch steken op 16-17… en zo gaan de sterren over 2 weken weer op zoek naar punten, die ze de afgelopen 2 wedstrijden misschien wel verdiend hadden.

Onze sponsoren: