HCW E2-Jeugd

Vandaag staat de wedstrijd tegen Grol E2 op het programma. I.v.m. de herfstvakantie van afgelopen week heeft niet iedereen optimaal kunnen trainen. We zullen dus maar eens zien hoe het vandaag gaat.

Nadat Annette de nodige aanwijzingen voor de aanvallen en verdedigen heeft besproken, gaan we warm lopen, en precies om 10.00 uur begint de wedstrijd. HCW begint voortvarend, staan binnen korte tijd met 3 – 0 voor. Doelpunten gemaakt door onze jongste spelers, Stef, Ivan en Kick. Met Isis op doel was het voor Grol ook moeilijk tot scoren te komen, toch lukte het hen in de eerste helft 1 doelpunt te maken, terwijl HCW voor rust ook nog 3x scoorde. Dit keer scoorde Silke (was haar eerste doelpunt, gefeliciteerd) en Stef 2x. Ruststand 6 –1.

In de pauze gaf Annette nogmaals aan dat het vandaag heel goed ging, maar dat er toch nog sneller gespeeld kon worden, waardoor de vrije spelers/sters op de cirkel nog beter gevonden konden worden. Verdedigend moest HCW nog dichter op de speelsters gaan staan, waardoor Grol het moeilijker krijgt om de bal af te spelen, waardoor de overige spelers/ster makkelijker de bal kan onderscheppen. Deze opdracht werd goed begrepen, o.a. Mathijs ging dichter op de speelster staan waardoor Vienne, Kick en Stef de bal konden onderscheppen en via een break out doelpunten konden maken. Hierdoor liep HCW uit naar 11 – 1. Fabiënne stond in het doel , maar zij stopte de ballen die op goal kwamen. Er werd snel en goed door HCW gespeeld, maar soms werden ze overmoedig en vergaten ze de tegenstanders. Hierdoor kon Grol nog 3x scoren, en HCW 2x. Eindstand 13 – 4.

Dit was een leuke, sportieve en goede wedstrijd. Er werd snel en nauwkeurig gespeeld, soms wat overmoedig waardoor de eigen vrije spelers/sters vergeten werden. Ik ben trots op jullie.
Op naar de volgende wedstrijd tegen Udi uit Arnhem.

HCW E1-Jeugd

Zondagochtend stond het HCW E1-team al vroeg klaar in de sporthal in Arnhem voor een wedstrijd tegen DFS Arnhem. De wedstrijd begon gelijk sterk voor beide teams en stonden al snel met 0-2 voor. In de verdediging kon het wat beter door sneller te zakken, DFS was iedere keer net iets sneller terug, maar gelukkig werd door het goede keeperwerk van Lieke in de eerste helft, vele kansen afgeketst. In de aanval kon HCW sterker zijn door meer te durven en de gehele breedte van het veld te gebruiken. De doelpunten vielen om en om en de ruststand was 4-3 in het voordeel van DFS.

In de tweede helft keepte Sven en was de opdracht voor iedereen dat we sneller moesten zakken met verdedigen en handen gebruiken. Dat lukte in het eerste deel van de tweede helft goed. Ook met de aanval ging het beter en wisten we wat kansen om te zetten in een doelpunt. Naarmate de tweede helft duurde werden we moe of minder scherp en wist DFS vaker te scoren en liepen daar dan ook uit. In de laatste minuut wist Loïs nog een punt te pakken en was er helaas geen tijd genoeg meer om de gelijkmaker te maken. De wedstrijd eindigde in 9-8 in het voordeel van DFS.

HCW C-Meiden

HCW speelde vandaag tegen Angeren in Gendt. We gingen met goede moed de wedstrijd in, maar al snel bleek dat Angeren echt beter was.
Maar ze speelden ook vrij agressief. Door veel bal verlies in de aanval waren er veel doelpunten uit brake-outs tegen.
Na de 1e helft gingen de rust in met 13-2 achter.
Het begin van de 2e helft verliep ongeveer hetzelfde als de 1e helft. Er werd best goed verdedigd maar er was nog steeds veel balverlies in de aanval en daardoor beter brake-outs tegen. Aan het einde van de 2e helft ging het echt heel slecht. Omdat Iedereen moe was en we hadden er eigenlijk geen zin meer in. De eind stand was 33-3 in het voordeel van Angeren.

HCW C-Jongens

Vandaag speelden we thuis tegen Kedingen die net op tijd aankwamen bij de sporthal om de wedstrijd te kunnen spelen.
We begonnen goed en hielden lange tijd goed stand tegen de nog ongeslagen tegenstander, die ook een maatje groter was.
We bewogen goed zonder bal, startten op tijd in en passeerden met mooie bewegingen de verdedigers, maar helaas wist hun keeper veel van onze ballen tegen te houden.
Met de rust was het dan ook 2-12 voor de tegenstander.
De 2e helft hadden we het in het begin zwaar waardoor ze veel break-outs wisten te scoren en wij helaas weer op de keeper schoten.
Het mooie spel bleef wel en onze coach was dan ook zeer tevreden over de manier waarop we gespeeld hebben en ook aan het eind de rust hebben bewaard. De eindstand was 6-25.
Top gespeeld jongens, op naar de volgende wedstrijd!!!

HCW B-Jongens

Vandaag speelden we om we aan het eind van de middag in Arnhem tegen DFS, die laatste staan op de ranglijst. We gingen met veel gezelligheid en plezier op weg nadat ook de laatste 2 er iets later dan verwacht waren. We startten niet zo sterk en moesten er echt even inkomen. We speelden te traag en daardoor kwamen we niet lekker tot scoren. Als we het tempo iets verhoogden, liepen we er dan ook snel doorheen en begon het een beetje te lopen. De ruststand was wel 12-4 voor ons.

De 2e helft startten we sneller en daardoor liepen we ook snel verder uit. Hier en daar liet soms de concentratie een beetje na, waardoor zij ook iets vaker konden scoren. Al met al een prima wedstrijd met mooie snelle doelpunten. We hebben gewonnen met 28-10 en op de terugweg gezellig bij de Mac de overwinning gevierd!

HCW B-Meisjes

Zondag 27 oktober speelden de B-meiden uit tegen Reehost in Ede. We begonnen goed en scoorden al snel. Onze verdediging stond erg sterk waardoor Reehorst er niet door kwam. We bleven doelpunten scoren en gingen de rust in met 0-6. Na de rust verslapten we een beetje met als gevolg dat we veel balverlies hadden. Daardoor scoorde Reehorst een aantal keer en werd het 3-6. Uiteindelijk hebben we gewonnen met 4-8.

HCW Dames 1

Vandaag was de wedstrijd HCW Dames 1 tegen Bentelo DS4. Het was een spannende wedstrijd die beide kanten op kon. De ruststand was 4-5 voor HCW.
In de tweede helft miste HCW veel kansen. Naar mate der tijd verstrijkt, nam de frustratie toe en werden veel punten weggegeven. Eindstand 10-9.
Trotz einer starken Abwehr … JAMMER Dames op naar volgende week !

HCW Heren 2

Het is oktober en de duisternis is reeds gevallen, na een barre tocht met hindernissen komen de heren van HCW HS2 aan in de sporthal van Lichtenvoorde. Deze avond staat een match tegen Eric HS2 op het programma. In de eerste helft was het een sportieve wedstrijd met een ruststand van 3-7 in het voordeel voor HCW. In de tweede helft pakte onze keeper Timo veel ballen en wisten Wartan en Wesley goed te scoren vanuit breakouts. Er werd goed samen gespeeld en de wedstrijd werd gesloten met 7-16. Na de tijd dronken ze nog wat en bleef het nog lang onrustig in het keidorp.

HCW Heren 1

Na een mooie rit door het sprookjesbos rond om Hengelo, kwamen we langs t klimbos, wat ons ertoe inspireerde om een hoger niveau aan te tikken vandaag. Na een spannend begin waar het vizier nog niet op scherp stond, kwam de sterren van HCW Heren 1 op 4 -2 achter wat ze gelukkig dankzij een paar individuele acties en 1/2tjes en een paar goede reddingen van Rudy tot 8-9 trokken bij de rust.

Na een inspirerende toespraak van de trainer en een tactische verandering, kwamen de helden de 2e helft met 8-12 snel uit de startblokken. Na een spannend heen en weer spel met veel break outs waar HCW Heren 1 soms de tegenstander met geluk achter liet, eindigden de helden van HCW 1 met een verdiende 17-20.

Onze sponsoren: