HCW D1-Jeugd

De wedstrijd tegen Artemis begon om 10:30 uur. Na de teleurstellende wedstrijd van vorige week, is het team gemotiveerd om het beter te doen. Leonie en Raimon hebben de nodige tips voor de wedstrijd gegeven zoals aanpakken met verdedigen, niet op een kluitje staan en snel terug zijn voor de verdediging. Na deze tips begonnen we gemotiveerd aan de wedstrijd. De eerste minuten was het toch nog even inkomen. Na een paar minuten begonnen we goed samen te spelen en vooral verdedigend konden we ze goed tegenhouden. In de aanval was het soms wat moeilijk maar kwamen we er toch regelmatig
doorheen. Ruststand 8-7. Na de tips van Leonie en Raimon startte de tweede helft met een snel tegendoelpunt waardoor we weer gelijk bij de les waren. De wedstrijd ging gelijk op en uiteindelijk hebben we gewonnen met 18-12. In deze wedstrijd hebben we laten zien dat we een echt team zijn die goed samen kunnen spelen en in de verdediging hard kunnen werken. Wat nog beter kon was in de aanval toch nog wat breder te gaan staan en sneller
rond te spelen. Lang verhaal kort we staan weer eerste in de poule. Op naar de volgende wedstrijd tegen Duiven, dan spelen we ook weer thuis om 14.25 uur, dus kom ons aanmoedigen.
Groetjes Silke Hoekstra

HCW B1-Meisjes

Vol goede moet gingen de Dames B1 op weg naar Arhnem. Het eerste kwartier ging het heel goed de verdediging stond goed, de concentratie was goed en we stonden voor. In de eerste helft hadden we een penalty mee gekregen en die werd ook benut. De ruststand was 11-4 tegen. Na een goeie peptalk van Maarten, gingen we met goeie moet het veld in. Maar we verloren de concentratie en we werden moe. Hierdoor hadden we meer balverlies en doelpunten tegen, maar we laten niet zomaar langs ons voorbij gaan dus hadden we zelf ook nog wat doelpunten gemaakt. En als afsluiter nog een penalty der in. De eindstand was 23-11 tegen . Op naar de volgende wedstrijd.

HCW A1-Jongens

De HCW A1-jongens speelde vandaag een thuis wedstrijd tegen HV Artemis’15. Helaas (nog) geen verslag ingeleverd. Ze hebben de wedstrijd gewonnen met 31-21.

HCW Dames 2

Vandaag moesten de Dames 2 handballen tegen HV Havana Dames 3. Na een lange tijd een stand van 0-0 werd in de 5de minuut toch echt het eerste doelpunt gemaakt voor Havana. Dit liep uiteen tot helaas uiteen tot 5-0. Maar HCW herpakte zich met een drie doelpunten van het thuisfront. De rust gingen we in met 7-3.

Na de rust wou HCW spelen met twee cirkels. Dit resulteerde naar meteen een doelpunt. Helaas ging het daarna alleen bergafwaarts met een stand van 17-5. In de laatste minuten hebben we toch nog twee doelpunten erin kunnen knallen: eindstand 18-7.

HCW Dames 1

Op zaterdagavond moeten de dames 1 van HCW een verre uitwedstrijd spelen in Gendt.
De lange rit bleek nog na te werken in de eerste minuten. Hoewel de tegenstander door meerdere zware blessures met een bijeengeraapt team speelt komt HCW er niet aan te pas en staat er na 10 minuten een 6-0 achterstand op het bord.
Vanaf dat moment loopt het echter beter en met goede schoten en snelle combinaties samen met een beter werkende verdediging wordt de achterstand verkleint. Op slag van rust komt er met een strafworp een 12-12 ruststand.
In de tweede helft zorgt hetzelfde recept van goed handbal en hard werken zelfs voor een
kleine voorsprong van telkens 2 of 3 doelpunten. Op het laatst wordt het echter toch nog spannend met een 2 minuten tijdstraf maar uiteindelijk nemen de dames met 17-18 de punten mee naar Winterswijk.

HCW Heren 1

De HCW Heren 1 speelde vandaag een uit wedstrijd tegen Stormvogels. We begonnen goed maar kwamen al houw op een achterstand. Eerste helft ging vrij gelijk op. Maar begin tweede helft kwamen wij op achterstand en die achterstand konden wij niet meer inlopen. In de tweede helft kreeg onze cirkelloper Daan een knie en een elle boog in zijn nek. De wedstrijd werd stilgelegd om te kijken hoe het met hem gaat. Het leek heel ernstig want hij moest met een brandcard van het veld gehaald worden. De wedstrijd werd hervat maar niet iedereen was gecentreerd. Na de wedstrijd kwam er een ambulance voor onze gewonde cirkelloper. Ze hielpen hem met opstaan en uiteindelijk mocht hij mee terug naar Winterswijk. Ze hebben de wedstrijd verloren met 24-15.

Onze sponsoren: