HCW Dames Midweek

Afgelopen donderdag was het weer zo ver: matchday!
Onder toeziend oog van een goed gevulde tribune gingen de dames aan de slag.
Al redelijk vlot vielen er een paar doelpunten en krijgt het spel vorm. Balverlies van beide teams zorgt voor een wat rommelig en soms grappig beeld.
De stand bijhouden blijkt ook een klus die concentratie vereist. 3-1 voor HCW wordt even aangezien voor 2-2 door Francis. Gelukkig is Petra wel scherp en na nog een doelpunt gaat HCW de rust in met een voorsprong van 3-2.
De regels over de reservebank worden even herhaald/uitgelegd door Petra. Deze blijkt te dienen voor wachtende spelers, niet als opslag voor de bidons en jasjes. Ook is dit prettiger voor de personen aan de wedstrijdtafel, zij kunnen het veld dan namelijk ook zien 😉
Hoewel sommige dames er wel alles aan doen de wedstrijdtafel te vermaken….dat dan weer wel!

Na de rust houdt Anuschka een penalty. Dit zag er super professioneel uit en ze sprong zelf hoger dan menig dame bij een sprongworp! Wauw! Ook de vreugdekreet zorgde voor kippenvel. (De nazorg door Petra zullen we hier niet verder toelichten.)
Er wordt over en weer nog wat gescoord en het valt de wedstrijdtafel op dat de break out van Marieke on-midweeks snel is. Gelukkig hebben we geen scouts gezien op de tribune want voor je het weet kapen ze een ster-speler weg.
Het eindsignaal klinkt en de stand is 7-6 voor HCW. Wauw, we hebben gewonnen!

HCW C-Jongens

Deze week hadden we een thuis wedstrijd we speelden tegen Udi. de eerste helft ging het heel goed en stonden we 9-6 voor. de tweede helft ging het zelfs beter en stonden we aan het einde 10-21 voor. ik vond het een topwedstrijd en er werd goed overgespeeld, verdedigt en aangevallen Leonie (onze coach) zei dat ze erg trots op ons was en dat we zo door moesten gaan.

HCW C-Meiden

Zondag speelden we tegen Artemis uit Doetinchem. De wedstrijd begon goed: we gooiden goed en vielen goed aan. De meiden van Artemis stapten in de verdediging heel erg uit, waardoor je er langs heen kon. Dat hadden we nog vaker moeten doen, want nu kwamen we vaak niet dichtbij genoeg om goed te kunnen schieten op het doel. In de aanval werd er een paar keer goed gescoord van de cirkel. De ruststand was in het voordeel voor Artemis. De tweede helft ging minder goed. In de verdediging pakten we minder goed aan en hadden we veel balverlies. Maar in de aanval probeerden we nu wel vaker langs de verdediging heen te gaan. De eindstand van de wedstrijd was geworden: 13-22 voor Artemis.’

HCW Dames 2

Zondag speelde de dames 2 thuis tegen Vios. De eerste helft liepen we gelijk op aan elkaar, het was nog even wennen omdat er een paar inval spelers meededen. We gingen de rust in met een stand van 4-4.
Nadat we alle wissels dezelfde naam hadden gegeven gingen we de tweede helft positief in. In de verdediging hadden we ze goed vast, en in de aanval waren een paar mooie acties. Het was een erg spannende wedstrijd, en we hebben goed gespeeld, maar helaas hebben we hem niet kunnen winnen. De eindstand was 9-10 in het voordeel van Vios.

Jente, Ferike, Milinda, Wendy en Anuschka bedankt voor het meespelen!

HCW Dames 1

Voor de dames stond er een wedstrijd tegen HV Huissen ds2 op het programma. Vol goede moed begonnen de dames aan de wedstrijd.
Al snel werd duidelijk dat de keepster van HV Huissen sterk stond te keepen. Hierdoor lieten de doelpunten op zich wachten. Door veel beweging aan te brengen in de aanval wisten wij er toch een aantal ballen in te krijgen.De ruststand was 8 – 6 in het voordeel van HCW.
Na de rust bleef het lastig om de bal binnen de palen te krijgen, maar wist HCW de voorsprong te behouden. Met een aantal mooie aanvallen wisten beide teams nog een aantal keer te scoren. We hebben gestreden en hebben de punten in huis gehouden. De wedstrijd is geëindigd met een stand van 15 – 13 in het voordeel van HCW.

HCW Heren 2

Op deze zondagmiddag is wat druilerig en met een motiverende speech van coach Timo gaan de heren warmlopen. De wedstrijd starten we goed, we zetten druk er ontstaat links en rechts ruimte om te scoren. In de verdediging starten we ook goed en we spelen een snelle eerste 15 minuten waar het gelijk op gaat. Helaas weet de tegenstander met een aantal breaks voor te komen en komt de klad er in. De tweede helft starten we slecht en krijgen flink om de oren waardoor Travelbags verder uit loopt. We weten wel een paar mooie goals te maken, maar weten het tij niet te keren. Ondanks alle inspanningen van onze nummer 1. Eindstand 15-26

HCW Heren 1

De HCW Heren 1 speelde zondag een thuiswedstrijd tegen HV Duiven. Helaas (nog) geen verslag ingeleverd. Eindstand: 18-16.

Onze sponsoren: