HCW E2-Jeugd

Vandaag moesten we heel vroeg vertrekken, 07:45 uur, want om 09.00 uur stond de wedstrijd gepland tegen Udi 1896 in Arnhem. Gelukkig was iedereen op tijd en konden we tijdig vertrekken. Annette wist al wel, van horen zeggen, dat het geen makkelijke tegenstander was. Maar eerst zien en dan geloven. I.v.m. met de afwezigheid van Ivan en Kick (ziek), had de E2 maar 1 wissel. Na overleg met Raimon heeft Eloise als extra wisselspeler meegespeeld bij HCW E2. Bedankt Eloise.

Isis begon als keeper in het doel. In heb begin van de wedstrijd werd er om en om gescoord tot 3 – 3. De 3 doelpunten werden gemaakt door Eloise. Hierna kon Udi 1896 regelmatig de bal onderscheppen, waardoor zij uitliepen naar 6 – 3. HCW kwam achter te staan doordat er niet goed naar de vrije speler/ster gezocht werd, en zij hierdoor de bal verloren. Eloise scoorde nog 1x en Udi nog 3x. Hierdoor was de ruststand 9 – 4. Niks aan de hand zou je zo zeggen. Isis gaf wel aan dat het keepen moeilijk was, want er werd hard en zuiver op het doel geschoten.

Na in de rust de nodige aandachtspunten te hebben besproken, wat wel en niet goed ging, gingen we vol goede moed de 2e helft in. Nu stond Fabiënne in het goal. Iedereen deed zijn/haar best, maar het zat er vandaag gewoon niet in. Schoten van Stef en Silke werden gestopt door de keeper. De spelers/sters die vrij stonden, Viënne, Tess, Mathijs en Isis, durfden niet op het doel te gooien, terwijl Annette dat nog zo gezegd had. Gewoon proberen, gaat de bal mis dan hebben we pech gehad, maar dan heb je het wel geprobeerd. Helaas hebben wij de wedstrijd verloren met 21 – 4. Jammer genoeg dus niet gescoord in de 2e helft. Al met al een wedstrijd om gauw te vergeten en weer uitkijken naar de volgende wedstrijd. Het is helaas niet anders.

HCW E1-Jeugd

Wat was het vroeg zondagochtend. Om 07:45 vertrokken de spelers van HCW E1-jeugd naar Zevenaar voor een wedstrijd tegen OBW.
Om 09:00 uur klonk het startsignaal en HCW ging gelijk goed van start. Teun maakte het eerste doelpunt en al snel volgde Fenne, Sem en Marril.
HCW wist vaak de bal net na de middellijn al te onderscheppen. Door snel schakelen konden ze ook vaak daaruit scoren.
Verdedigend stond HCW sterk. De kansen welke op naar het doel van HCW werd gegooid, werden eenvoudig gestopt door Lieke.
OBW wist in de eerste helft 2 keer te scoren.
Ruststand was: 2-8 in het voordeel van HCW.

In de tweede helft gingen we op zelfde voet verder. Wederom door goed verdedigend werk van HCW had OBW moeite met scoren. In de aanval bleef HCW goed samen spelen. Door het veld breed te maken, kwamen er gaten vrij welke goed benut werden door alle spelers van HCW. In het laatste deel van de 2e helft lijkt HCW toch iets te verslappen in de verdediging waardoor Sven twee ballen helaas niet meer kon tegen houden.
Een super leuke wedstrijd waarbij we goed samen hebben gespeeld en iedereen kansen op doel kreeg. Dik verdiende punten gingen mee naar Winterswijk.
Eindstand: 4-13 in het voordeel van HCW

HCW C-Meiden

De eerste helft ging goed, het liep erg gelijk op. Aan het einde stond het 7-6 voor DFS. De tweede helft was HCW uitgeput doordat ze maar een wissel hadden. Ook was HCW minder geconcentreerd. HCW verloor de wedstrijd uiteindelijk met 13-8.

HCW C-Jongens

Zaterdag reden we in alle vroegte naar Zwolle. Onderweg moesten we nog even stoppen ivm misselijkheid, maar desondanks verschenen we fris aan de start en liepen we snel uit naar een voorsprong van 5 doelpunten. Helaas verloren we aan het eind van de 1e helft iets te vaak de bal waardoor we gingen rusten met een voorsprong van 1 doelpunt. De 2e helft begonnen weer met meer rust en liepen we langzaam weer weg van onze tegenstander en hielden we de voorsprong van 3 of 4 doelpunten goed vast. Er zijn super mooie aanvallen gespeeld, waarbij we goed instartten zonder bal en goed vrij kwamen. Super goed gespeeld en verdiend gewonnen met 23-21!!!

HCW B-Jongens

We begonnen de wedstrijd heel goed en stonden al snel op voorsprong. Het werd ons door de wedstrijdleiding best wel moeilijk gemaakt (overtredingen van de tegenstanders die “niet gezien” werden, onze coach die een gele kaart kreeg en 2 minuten tijdstraf)maar we lieten ons niet helemaal gek maken en konden de voorsprong vasthouden en we eindigden in een 17 – 22 eindstand.

HCW B-Meisjes

De HCW B-Meisjes speelde een wedstrijd tegen OBW. Helaas geen verslag ingeleverd. Eindstand is gelijk: 7-7.

HCW Dames 1

Zaterdagavond moest HCW dames 1 uit spelen in Geesteren tegen Langeveen dames 2. De tegenstander begon de wedstrijd met een snelle omschakeling waardoor de dames meerdere break outs tegen kreeg. De achterstand liep hierdoor al aardig op en stonden we in de rust achter met 12-5. De tweede helft begonnen we sterker maar Helaas wisten we de tweede helft van de wedstrijd niet naar onze hand te zetten en eindigden we met een eindstand van 21-10.

HCW Heren 1

Op een grijze zondagmiddag kwamen de heren van HCW 1 een oude bekende tegen in de vorm van Stormvogels HS1. Een ervaren team met al enige jaren ervaring in de Tweede Klasse.
De wedstrijd begon goed met twee doelpunten via een mooie 1-2 en een schot uit de loop in de kruising. Dit was het begin van een goede eerste helft waarin snel afstand werd genomen van de tegenstander met een solide verdediging en snelle break outs en schoten vanuit de hoek. Ruststand 9-3
In de tweede helft had Stormvogels de verdediging beter staan en kwam de mannen van HCW nog maar moeizaam tot scoren. De tegenstander kon hierdoor dichterbij komen tot op 3 punten. Daarna herpakte HCW zich echter en werd de marge hersteld met onder meer een mooie actie waarbij de cirkel werd vrijgespeeld.
Dit resulteerde uiteindelijk in de eindstand 18-12 en wederom 2 punten. HCW HS1 staat daardoor op een verdienstelijke 3e plaats.

Onze sponsoren: