HCW Dames Midweek

Maandagavond gingen we -na wat last minute ziekmeldingen- op pad naar Herwen voor een wedstrijd tegen HCL. Een enkeling was bezorgd gezien de weinige wissels maar we hielden de moed erin. Na een gezellige rit kwamen we aan in een steenkoude sporthal. Er zat niet anders op dan fanatiek te gaan handballen en Francis mocht de jas van Mariska lenen om warm te blijven.

De start was veelbelovend. Hanneke had echt bijna een gescoord vanuit de hoek, Mariska knalde de penalty er snoeihard in maar deze werd helaas afgekeurd door een vermeende voetfout die alleen de scheids had gezien.
Haar speciale bril bleef ons deze wedstrijd achtervolgen. Dat een scheids niet alles kan zien is logisch. Maar hoe kun je de cirkel en de uitlijnen affluiten terwijl er nog 1 a 2 meters tussen zit????

Frustratie kwam om de hoek kijken, het balverlies nam toe en zodoende gingen de we de rust in met een achterstand van 4-1
Na de rust werd het er niet beter op. Anuschka bezeerde haar vinger maar besloot dat het spel wel even stilgelegd kon worden voor een stukje tape en liep het veld uit. De scheids was wat verbaasd maar ging akkoord. Even later viel Anuschka en vreesden we einde wedstrijd. Coach Wendy D had al bijna alles ingepakt maar….op karakter ging ze door. Hulde!

Er werden nog wat pogingen gedaan en ondanks een pittige verdediging van oa Lucinda kwamen we tekort bij de aanval. De tegenstander heeft hier gebruik van gemaakt en met een nederlaag van 14-3 gingen we richting de douches. Maar niet voordat Anuschka de tegenstander vertelde: “De volgende keer pakken we jullie!” De blik die we van de dame kregen…..hebben we tot op heden niet goed weten te analyseren. Verbazing? Ergernis? Angst? We will be back!

HCW E-Jeugd

Op deze mooie zondag morgen hoeven we niet ver uit en spelen we in Gaanderen tegen Minerva E1. Met 5 wissels op de bank betekend het flink door wisselen. Met de laatste tip van de coach starten we de wedstrijd, al snel valt het eerste doelpunt in ons voordeel. We pakken goed door, spelen goed samen en staan al snel met 4-0 voor! In de verdediging houden we veel tegen en de tegenstander weet slecht af te sluiten. Met snel spel en goed samenwerken stomen we door tot een 10-2 voor we de rust in gaan. In de tweede helft verdedigen we iets minder scherp waardoor Minerva een paar keer weet te scoren, we herpakken ons en weten nog een paar doelpunten te maken waardoor we de wedstrijd met 15-6 winnen. We hebben dit keer al weer beter samengespeeld waar de coach blij van wordt! Goed gespeeld allemaal!

HCW C-Jongens

Zaterdag 13 november, Hcw tegen AHV achilles HC1 we moesten om 17:00 in Apeldoorn spelen. Ik vond het een pittige wedstrijd want Achilles was erg goed omdat ze sneller en beter over speelden. En ik vind dat onze keeper Jur zeer goed gekeept heeft want zonder hem hadden we 32-0 gestaan. En stonden in de eerste helft 12- 5 achter en in de tweede hebben we verloren met 32-15. Ik was niet erg blij met de wedstrijd en vond dat we beter konden spelen.
Groeten Twan

HCW C-Meiden

Voor ons was het een thuiswedstrijd vandaag, en daarbij hoefden we ook pas om 14.00 te beginnen. Met een rustige maar sterke warming-up begonnen we de dag. Niet te vergeten dat er ook nog eens twee geweldige meiden met ons mee deden en ons enorm hebben geholpen, bedankt daarvoor Jet en Pheadra!

Maar goed we begonnen de wedstrijd sterk met een goeie verdediging en aanval. Af en toe kwam de tegenstander nog tot scoren omdat wij niet op tijd uitstapten. Gelukkig hadden wij dit snel in de gaten. Ook in de aanval had het instarten zonder bal nog iets beter gekund. Maar dat is een verbeter puntje voor de trainingen. Wij wonnen deze wedstrijd met 18-11

HCW B-Meiden

Grol dB1 – HCW dB1
In de Eerste helft ging het heel erg gelijk op. We sloten deze af met 9-7 in het voordeel van Grol.
De tweede helft verliep eerst ook erg gelijk, maar op een gegeven moment kwam HCW een beetje los. We hielden het hoofd koel en gingen niet mee in het harde spel van Grol. Hierdoor hebben wij de wedstrijd af kunnen sluiten met een stand van 16-18 in het voordeel van HCW. Top gespeeld!

HCW Dames 1

Het café (of de bank) moest op zaterdagavond 12 november even plaatsmaken voor een fanatieke pot handbal. Dames 1 reisde hiervoor af naar Doetinchem. Het team van HV Artemis had dit seizoen al meerdere keren laten zien wat winnen is, maar dat liet ons niet afschrikken. Wij wisten immers sinds vorige week ook weer hoe het voelt om 2 punten binnen te halen.

We gingen de wedstrijd onwijs lekker van start en stonden al snel met twee doelpunten voor. De tegenstanders lieten dit natuurlijk niet zomaar gebeuren en kwamen al snel weer terug. De eerste helft waren de teams nog redelijk aan elkaar gewaagd en de ruststand was 8-5. Onze taak was om verdedigend zo door te gaan, maar in de aanval wat meer pit te laten zien.

Helaas liet die ‘pit’ de tweede helft op zich wachten en kwamen we maar niet lekker in de wedstrijd. De dames van Artemis hadden daar geen absoluut geen last van en overrompelden ons met snelle breaks en mooie aanvallen. De vermoeidheid begon zijn tol te eisen en ondanks de oppeppende woorden konden we ons niet meer terugvechten in de wedstrijd. Het team was een maatje te groot voor ons en de eindstand werd 22-6.

Op naar de volgende wedstrijd!

HCW Heren 2

Op de vroege zondagmiddag vertrokken de heren van HCW richting Enschede om te spelen tegen Cabezota. We begonnen al goed met het vullen van de boetepot. Althans.. Noah begon daar goed mee want die werd thuis opgehaald nadat hij zich weer eens verslapen had.

Eenmaal in de wedstrijd duurde het even voor de eerste goal gemaakt werd. Heel slim, want dit was tevens de 50e goal van de herenteams, waar een rondje pils op staat. Wesley was de gelukkige.

Aanvallend wist HCW goede moves te maken een werd er volop gescoord. Verdedigend mocht er zeker nog een tandje bij. Onder leiding van Timo en Thijs werden de heren aangestuurd en vanuit het goal liet Rudy van zich horen.

De heren wisten elkaar over het algemeen goed te vinden, maar toch kon het samenspel in de aanval meer tot zijn kracht komen als de ballen wat meer zouden worden afgestaan.

Mede door het topwerkgever van Rudy en het teamgevoel van HCW hebben we de punten mee naar huis kunnen nemen, met een winst van 18-19.

HCW Heren 2 na afloop van de wedstrijd.

Onze sponsoren: