HCW E1-Jeugd

De HCW E-Jeugd speelde zondag tegen HV Huissen. De eerste helft starten we goed, de oefeningen uit de trainingen zetten we in en weten in de eerste tien minuten weten we op een voorsprong te komen. Een paar mooie acties van Eline mooi in de rechter onderhoek zijn erg leuk om te zien. De tegenstander is snel maar weet niet te scoren of Lindy weet ze uit de goal te houden. We zetten dit de tweede tien minuten ook goed door en ook Felicia keept goed, iedereen werkt hard en we hebben ook weinig bal verlies. In de derde tien minuten weten ook Felicia en Caro te scoren, maar ook beide Lindy’s scoren en Naomi speelt mooi de bal mee. Meiden wat hebben jullie het weer goed gedaan vandaag, iedere wedstrijd gaan jullie vooruit en jullie werken zo ontzettend hard en het leukste is om zien hoeveel plezier jullie met elkaar hebben.

HCW D1-Jeugd

Vandaag een thuiswedstrijd tegen Udi 1896 D1#, deze staan op het moment 7e in competitie waar wij 10e staan. Na de dropping gewonnen te hebben op vrijdag zat de sfeer er goed in met de nieuwe mascotte “ka-ka de yogabal” (iets met in de blubber staan met de dropping ofzo). Maar het zou november niet zijn als minstens de helft van het team niet al hoestend en proestend het veld op ging. Desondanks stonden we met 9 man sterk om 9.55 klaar om te handballen.
Dat we nog een beetje wakker moesten worden was nog wel te merken, want door een aantal keer balverlies wist Udi het grootste gedeelte van de doelpunten in de eerste helft te scoren. Maar desondanks werden er mooie acties uitgevoerd door bijvoorbeeld Senna die zonder bal kwam inlopen en zo vrij kans had op het goal. Ook wist Bart-Jan een aantal keer goed door te breken en scoorde ook een aantal keer. Daarnaast viel ook de eerste penalty, want verdedigen dat kan Udi wel.
We gingen de rust in met 4-10 in het voordeel van Udi.
Na een goede uitleg van Indy hoe de gaten in de aanval konden worden benut en hoe we in de verdediging Udi nog iets beter konden aanpakken gingen we sterk de tweede helft in.
En zo lieten we zien dat niet alleen Udi sterk kan verdedigen maar dat de HCW D-jeugd daar ook wel wat van kan. In de tweede helft stonden een heel stuk sterker te verdedigen met onder andere Bart-Jan die graag de top-scoorder van Udi wou gaan verdedigen en Thijn die de cirkel scherp in de gaten hield. Ook ik de aanval bleven we mooie acties maken waarbij Milou nog een paar keer op de cirkel werd aangespeeld en Liam ook nog een aantal schotpogingen kreeg. Udi bleef goed verdedigen waardoor er in de tweede helft nog twee penalty’s in het voordeel van HCW vielen waarvan Joep er één mooi in het goal wist te gooien.
Uiteindelijk klonk het fluitsignaal en was de eindstand 9-20 voor Udi, maar desondanks dik tevreden en was dit een van de beste westrijden van de HCW D-jeugd tot nu toe.

HCW B-Meiden

De HCW B-Meiden speelde vandaag tegen HV Grol. Het was een spannende wedstrijd, waar we goed gestreden hebben. Met rust was het 8-6. In de tweede helft was het echt te merken dat we geen wissel hadden. We raakten vermoeid maar toch hebben we gelijk gespeeld met 15-15.

HCW B-Jongens

Vandaag hadden de HCW B-Jongens een wedstrijd thuis om 14 uur tegen UGHV/Artemis’15 HC1. Het was een mooi competieve pot, we gingen aardig gelijk op. In de eerst helft stond het 7-9 maar in de 2e helft knokten we terug en eindigden we 22-20. Het was erg spannend want we liepen gelijk op. Het was een vriendelijke wedstrijd.

HCW Dames Mid-Week

Afgelopen donderdagavond was het zo ver. Onder toeziend oog van een goed gevulde tribune verschenen de dames Midweek fris en fruitig op het veld en dat was maar goed ook want er werd eerst een teamfoto gemaakt samen met sponsor Anuschka.
Na dit glansmoment kon de wedstrijd tegen HV Erix beginnen.
Karin maakte haar rentree op doel 🙂 en na het fluitsignaal begon de wedstrijd fanatiek. Helaas brak Erix geregeld door de verdediging en scoorden ze in korte tijd 9 punten. Aan onze kant wilden de ballen er niet in, de overtuiging ontbrak soms ook een beetje.
Gelukkig kwam er een ommekeer en knalde Mariska er een bal in. De opluchting was zelfs op de tribune voelbaar, de nul was eraf!
Even later mocht Mariska een penalty nemen, een prachtig schot, snoeihard….maar helaas werd deze afgekeurd door een voetfout. Femke wist wel nog 2 keer te scoren en we gingen de rust in met 3-10 achterstand.
Na de rust werden de dames van HCW een stukje feller. De verdediging stond beter en de aanvallen waren krachtiger. Een kleine blessure bij de tegenstander, een paar gele kaarten…..maar mede daardoor kwamen oa Femke, Wendy en Melissa tot scoren en werd de wedstrijd afgesloten met een verlies van 9-20.
Tijdens de 3e helft blonk het team weer uit in datgene dat het team uniek maakt! Verjaardagen werden gevierd, er werd gezongen en onder het genot van een hapje en een drankje gingen de gesprekken over babygeluk, blessureleed, studies, puberperikelen, verbouwingen, relaties en het wel en wee rondom the big 40/45/50. Tranen van ellende of ontroering, bij de Midweek kan het allemaal!

#dreamteam

HCW Dames 2

Vandaag speelde Dames 2 tegen HV Grol. Ze begonnen de wedstrijd vol goede moet. Van tevoren werd afgesproken dat ze zuinig zouden zijn op de bal. Door zich hieraan te houden en goed te verdedigen eindigde de eerste helft met 9-3 in het voordeel van HCW. In de tweede helft ging het allemaal iets moeizamer. Grol kwam op dreef en scoorde meer. Uiteindelijk wist HCW toch de voorsprong te blijven behouden en eindigde de wedstrijd in een overwinning voor HCW met 15-12.

HCW Dames 1

Voor de dames stond er een wedstrijd tegen Udi DS1 op het programma.

De dames begonnen de wedstrijd goed. Er werden mooie aanvallen gespeeld waarmee de eerste doelpunten vielen. Na wat aftasten in de verdediging wisten de dames vele aanvallen te onderbreken. De dames gingen de rust in met 7 – 11 achterstand.

De tweede helft moesten de dames weer op gang komen. In de aanval wist HCW snelle aanvallen niet altijd goed af te ronden, waardoor er minder werd gescoord. Dit zorgde ervoor dat de dames van Udi uitliepen.
Helaas was de tegenstander te sterk voor de dames van HCW. De wedstrijd is geëindigd met een stand van 13 – 27 in het voordeel van Udi.

HCW Heren 1

Na een spannende pot van de B jongens, spelen de heren tegen HV Langeveen, een sportieve geduchte tegenstander die dit seizoen nog niet laat zien wat ze kunnen. De eerste helft gaat het gelijk op voor een kleine voorsprong voor HCW. Langeveen laat de ruimte wat de heren van HCW goed benutten. De ruststand 10-9 voor HCW.

In de tweede helft wordt blijven de teams aan elkaar gewaagd, weet de keeper een penalty te stoppen, maar worden de kansen niet goed benut. Langeveen maakt daar goed gebruik van en lopen in. Langeveen wint de wedstrijd met 15-17.

Onze sponsoren: