HCW E2-Jeugd

Vandaag stond de wedstrijd tegen Reehorst E1 op het programma. Weer vroeg opstaan, want om 11.10 uur moest er gespeeld worden in Ede/Wageningen. Dit is voor ons meer dan een uur rijden, maar alles voor het handbal hé. We zijn om 9.30 uur vertrokken, waren ruim op tijd aanwezig. Na de bespreking en de warming-up kon de wedstrijd beginnen. Voor aanvang van de wedstrijd heeft Karin Kremer nog een aantal teamfoto’s gemaakt.

Eerst maar eens kijken hoe Reehorst verdedigd, en wat blijkt, zij verdedigen man op man, is eigenlijk niet volgens de regels van het NHV. HCW moest zich hier even op instellen, want HCW is meer van het samenspelen dan van het alleen spelen, maar als er op deze manier verdedigd wordt is het niet anders. In de eerste helft werd er om en om gescoord, waardoor de ruststand 6 – 5 was. Isis verdedigde het doel, zij had het vandaag ook weer moeilijk, omdat 1 speelster vaak alleen op haar af kwam en hierdoor kon scoren. De verdediging, Mathijs, Fabiënne en Tess, hadden hier ook geen antwoord op. Stef, Vienne, Silke en Ivan probeerden de ballen wel te onderscheppen, helaas lukte dat niet altijd. Aanvallend kwam HCW door veel tippen en de vrije speler/ster aan te spelen, toch vaak langs de verdediging, hierdoor kon er gescoord worden door Silke 2x, Ivan 2x en Stef 1x.

In de rust kreeg HCW weer de nodige aanwijzingen van Annette en vol goede moed begon HCW aan de 2e helft, er was nl. nog niets verloren. De 2e helft gaf hetzelfde beeld als de 1e helft, om en om scoren, totdat Fabiënne (zij verdedigde het doel), een bal op haar neus kreeg en het leek alsof het hele team hierdoor een beetje van slag was. Fabiënne werd even naar de kant gehaald om weer even tot haar zelf te komen, maar na 3 minuten stond zij toch weer in het doel. In de tussen tijd had Reehorst wel 3x gescoord. HCW kon aan die achterstand gelukkig nog iets terug doen zodat het verschil weer 2 doelpunten was. Toch kwam HCW niet meer zo goed in hun spel, waardoor Reehorst verder kon uitlopen en nog 7x scoorden en HCW 3x. Hierdoor was de eindstand 16 – 10.

Annette vindt dat HCW uitstekend heeft gespeeld, omdat zij nu toch anders moesten spelen dan zij gewent waren. Een wedstrijd op met een positieve blik op terug te kijken en als Reehorst hun wedstrijd in Winterswijk moeten spelen, zullen we laten zien wat wij nog meer in mars hebben.

HCW C-Meiden

HCW-C1 tegen Havana. Beide ploegen beginnen fanatiek aan de wedstrijd. Leuke aanvallen en de 1e score was voor HCW. Ook de tegenpartij had kansen maar werden niet benut. HCW ging door met het uitbouwen van de voorsprong 4-1. Met deze stand de rust in. De 2e helft kon HCW het niveau niet vasthouden. Havana kreeg de smaak te pakken en wist de wedstrijd te winnen met 6 – 8.

HCW B-Jongens

Het was een spannende wedstrijd waarin wij niet heel sterk hebben gespeeld. De eerste helft hadden we nodigen om op te starten, we misten helaas in het begin heel wat kansen. De ruststand was 13-10 voor ons. In de tweede helft ging het steeds ietsje beter maar nog steeds niet heel goed. De verdediging stond de 2e helft wel weer veel beter.
Uiteindelijk hebben we toch gewonnen met 25-18.

HCW Dames 1

Na een aantal teleurstellende uitslagen was dames 1 wel weer toe aan een mooie overwinning. Met goede moed reden ze op zondag 10 november naar Haaksbergen voor een wedstrijd tegen de Stormvogels dames 2. De start van de wedstrijd ging helaas niet direct van een leien dakje en als snel stond HCW met 2 punten achter. Gelukkig lieten we de koppen niet hangen en kwamen met een aantal mooie aanvallen weer terug in het spel. Dit hielden we vast en we gingen de rust in met 5-8. In de rust waren we er allemaal van overtuigd dat we dit konden winnen, we begonnen met opgeheven hoofd aan de tweede helft. We liepen echter niet heel erg uit, maar het verschil van 3 punten bleef gelukkig wel in stand. Toch kregen we het voor elkaar om het spannend te maken en met nog een aantal minuten op de klok werd het 10-10. Dit lieten we niet gebeuren! Met zijn allen hebben we keihard geknokt om met de winst naar huis te gaan..en het is gelukt! Bij een stand van 11-13 floot de scheidsrechter de wedstrijd af! Yes, weer 2 punten voor HCW!

HCW Heren 2

Op de mooie zondag van 10 november vertrokken de HCW heren 2 naar Deventer. De tegenstander DSC HS1. In de eerste helft ging het ongeveer gelijk op, met een kleine voorsprong voor Deventer. Tijdens een paar snelle acties wist HCW een paar mooie treffers te maken. In de tweede helft wisten de heren het snelle tempo waarmee ze goed konden scoren niet vol te houden. Eindstand 26-20 in het voordeel van DSC HS1.

HCW Heren 1

Tijdens onze 1e thuis wedstrijd in Groenlo, kwamen de sterren van HCW 1 maar slecht uit de voeten, de 1e helft werd er niet alleen maar tegen Artemis ’15 gehandbald maar ook tegen onszelf. Dankzij een paar fraaie acties van Anton en consorten werd de ruststand bepaald op 10 – 20.

Na de rust was iedereen wat meer alert, maar dankzij een snelle gele kaart en dus een ondertal situatie werd de voorsprong van Artemis ’15 al gouw wat groter. Uiteindelijk is de 2e helft snel samen te vatten. Met een rode kaart en een dubbele keeperswissel en 2 geblesseerde sterren, was de generale repetitie in Groenlo, dankzij een sterk Artemis ’15 als beste te beschrijven in een leermoment voor ons allen. Wij verheugen ons nu al op de revanche en onze verder groei binnen de sterren van HCW.

Onze sponsoren: