HCW E1-Jeugd

Zondagmiddag 21 november, geen wissel, geen coach. We moeten thuis spelen tegen Duiven. Een gewaagde tegenspeler waarbij er ook fysiek gespeeld wordt, maar we weten goed samen te werken in de aanval en in de verdediging pakken we aan en keepen we goed. Na de wedstrijd hoor ik vooral dat het een pittige wedstrijd was doordat het zo fysiek was, maar we hebben wel die punten gepakt jongens en meisjes en daar mag je trots op zijn. De eindstand was 17-14. Ron en Joep bedankt voor het coachen.
Melissa en Wendy bedankt voor het fluiten.

HCW D1-Jeugd

We konden dit keer lekker uitslapen omdat de wedstrijd pas in de middag begon om 14.25 uur.
Maar het zou wel een moeilijke wedstrijd worden, omdat we tegen Duiven de nummer 1 moesten spelen. En als we deze wedstrijd zouden winnen, dan zouden wij op nummer 1 staan in de poule. Daardoor hadden wij met ons team toch wel wat spanning voor deze wedstrijd.

Voordat de wedstrijd begon moesten we eerst ons tenue uit de kast pakken in de sporthal en we hadden bijna de shirts van de HCW midweek dames aan. Raimon had zich bijna vergist…. Een beetje te groot voor ons team…

Nadat we het juiste tenue aan hadden gingen we warm lopen in de sportzaal en de keeper inschieten.
Tijdens de voorbespreking werd besproken door de coach dat we de tegenstanders goed moesten aanpakken.

Tijdens de eerste helft was onze verdediging goed, want we verdedigde allemaal in onze eigen vakje en we probeerde tijdens de aanval over de verdediging heen te schieten van de tegenstanders. Dit werkte goed, want we maakte daardoor een aantal doelpunten. De ruststand was 10-4. De tweede helft gingen we op dezelfde manier verder en alleen zouden we het veld breder kunnen maken tijdens het spel. De eindstand was 17-9 en hierdoor staan wij nu op nummer 1 in de poule! Knap gedaan allemaal!

Groetjes Ivan Hubers.

HCW C1-Jongens

De HCW C1-jongens speelde zaterdag een uit wedstrijd tegen Achilles Apeldoorn. We begonnen goed, maar we hadden de eerste bal tegen. Maar al snel lagen we 1-3 voor. Einde van de eerste helft lagen we 8-9 voor. We waren lekker op dreef. Uiteindelijk na een spannende wedstrijd hebben we 15-19 gewonnen.

HCW A1-Jongens

De HCW A1-jongens speelde zondag een uit wedstrijd tegen Hurry Up in Zwartemeer. De wedstrijd stond op het punt te beginnen, maar eerst moest er nog wat hars op de bal gesmeerd worden. De scheidsrechter floot voor het begin van de wedstrijd en de heren van HCW gingen vol voor de aanval. Alleen hadden ze de hars bal die niet meewerkte. Daardoor stonden ze midden in de 1ste helft 11-2 achter, maar de jongens lieten zich niet gek maken en knokte als team terug tot een ruststand van 16-7. De 2de helft mochten de jongens van Hurry up met de bal beginnen. De jongens van Hurry up kwamen niet lekker uit de verf na de rust. Hcw kon mooi terug komen in de wedstrijd, alleen werd de wedstrijd ook steeds fysieker en helaas is 1 van de spelers uitgevallen met een blessure. Dit gaf het team wel een flinke boost en hebben ze terug gevochten tot een uiteindelijke eindstand van 21-17.

HCW Dames 1

Zondag stond de wedstrijd tegen de dames van Erix in Lichtenvoorde op de planning. De wedstrijd begon afwachtend en de eerste aanval van beide teams leverde een doelpunt op. Toch werd het spel van HCW sneller maar het was slordig, bal verlies of de ballen niet in het doel gooien. Verdedigend ging het bij HCW redelijk, ook daar moest hard gewerkt worden en dat ging steeds beter lopen. Ruststand 6-11 in het voordeel van HCW.

De dames begonnen de 2e helft met de instelling om zuiniger te zijn op de bal en meer rust in de aanval. Helaas lukte dat niet altijd. Er waren erg mooie combinaties in de aanval maar dan moet dat wel in een doelpunt eindigen en dat deed het niet altijd. Des ondanks liet niemand van HCW zijn hoofd hangen en bleven de dames alles geven om de voorsprong te blijven houden. Dat samen met goed werk van de keeper die alle 7-meters eruit heeft gehouden en nagenoeg alle schoten van Erix tegen wist te houden in de tweede helft, hebben de dames de wedstrijd met winst afgesloten. Eindstand 8-17. Bedankt Lena en Chantal voor jullie bijdrage en meedoen bij dames1 🙏🏻

HCW Heren 1

De HCW Heren 1 speelde zondag een uit wedstrijd tegen HV Quintus in Hengelo (gld). We begonnen minder aan de wedstrijd en kwamen goed terug en eindigde de eerste helft met 9-8. Aan begin van de tweede helft begonnen we weer minder en kwamen we achter en konden het niet meer goed maken en verloren we met 14-15.

Onze sponsoren: