HCW D1-Jeugd

Vandaag moest de D naar Zevenaar voor een wedstrijd. We vertrokken om 10:30, toen we daar aankwamen gingen we gelijk omkleden en bespreken. Bij deze wedstrijd ging Eline van de E met ons mee. Tijdens de bespreking hadden we de plaatsen doorgenomen en wissels die we nieuw hebben aangeleerd kort doorgenomen, zodat we zeker wisten dat we ze allemaal kenden. Om 11:45 begon de wedstrijd tegen OBW. We begonnen goed en gingen sterk de aanval en verdediging in. Met drie wissels op de bank hadden we een sterk team. Na de eerste helft was het 3-6 voor OBW. De tweede helft begonnen wij met de bal en na 5 min stonden we 1 punt achter. Helaas hadden we een paar gemiste break kansen door balverlies en werd het gat weer groter. Uiteindelijk na de tweede helft stond het 9-12 voor OBW, maar het was een hele mooie en leuke wedstrijd. We hebben weer veel geleerd en onze beste wedstrijd van dit seizoen gespeeld. Na de laatste bespreking en het douchen vertrokken we om 13:10 weer naar huis. Volgende week gaan we weer knallen bij de thuiswedstrijd tegen Duiven💪🏼

HCW B-Jongens

Vandaag hadden we (B jongens) een wedstrijd in Arnhem tegen dfs, na een lange rit in de auto verschenen we op het veld en kon de wedstrijd beginnen. De eerste helft verliep erg moeizaam, de verdediging was belabberd en aanvallend wou het niet lukken, van daar ook de rust stand van 9-4. In de rust had Thijs ons goeie tips gegeven over hoe we ons konden verbeteren, we begonnen aan de tweede helft en verdedigend ging het veel beter en het duurde lang voor het eerste tegen doelpunt viel. Echter wou het aanvallen nog niet echt lukken toch kwamen we wel terug in de wedstrijd naar 11-10 maar helaas was het net niet genoeg en gingen we met een nederlaag van 13-11 van het veld. Het was een moeilijke maar ook leerzame wedstrijd.

HCW Dames 1

Op (wederom) een regenachtige zaterdagavond reed dames 1 naar Lichtenvoorde voor een wedstrijd tegen Erix dames 1. Na tot nu toe alleen nog meer tegenvallende uitslagen, werd het toch eens tijd om wat punten te pakken. Zou het vanavond dan eindelijk gaan lukken?

Dat dit sowieso niet zou lukken zonder hulp van het tweede, staat voorop. Chantal en Ferike waren gelukkig bereid om mee te spelen en ook een speciaal dankwoord naar Jente, die voor de dames in het doel ging staan. Wat een toppers! En ook de tribune was goed gevuld met Winterswijkers, ontzettend leuk!

Om 19.15 floot de scheidsrechter de wedstrijd aan en gingen beide teams met snelheid van start. Net zoals de bij meeste wedstrijden, ging het in de eerste minuten redelijk gelijk op. Helaas verzwakte HCW wat in de verdediging, door te weinig samen te werken en niet goed aan te sluiten. Dit zorgde dat Erix toch iets uitliep. Met een goal van HCW in de laatste secondes, gingen ze de rust in met 11-6. Een ruststand waarbij alles nog mogelijk was.

De tweede helft ging flitsend van start en werd direct ingeluid met een prachtig doelpunt van HCW. Een goed begin is het halve werk, zou je denken, maar helaas zat Erix ook vanaf moment 1 weer fanatiek in de wedstrijd. Er werd wel beter samengewerkt in de verdediging en Erix kreeg de bal er minder makkelijk in. HCW kreeg alleen aan haar kant de bal ook niet tussen de palen, dus haalden ze de achterstand niet in. En net als bij ieder andere wedstrijd, kwam HCW pas weer lekker in de wedstrijd toen het einde naderde en ze dus eigenlijk nog een half uur extra speeltijd nodig hadden… Helaas, de scheidsrechter floot de wedstrijd af met een einduitslag van 19-9.

Gelukkig voor de meesten niet met een treurig gezicht richting huis, maar een feestelijke derde helft bij de ‘ouderavond’ in de Radstake. Aan de teambuilding ligt het in ieder geval niet bij HCW.

Onze sponsoren: