HCW E2-Jeugd

Vandaag moesten we tegen Quintus uit Hengelo Gld. spelen. Ook een tegenstander waarvan Annette niet wist hoe zij zouden spelen. Annette gaf aanwijzingen hoe er gespeeld moest worden, goed vrijlopen, snel naar voren, aanpakken in de verdediging, niet met 3 man naar één speler maar proberen de bal te onderscheppen. Na deze aanwijzingen konden wij ons warmlopen en beginnen aan de wedstrijd.

Vandaag van Cindy Bollen onze scheidsrechter. In het begin van de eerste helft liet HCW over zich heen lopen. Het was toch al één uur geweest, maar het leek wel alsof HCW nog niet wakker was. HCW stond dan ook al snel achter met 0 – 4. Niet dat HCW geen kansen had, maar de schoten op doel werden gestopt door de keeper, of gingen door pech tegen de paal, maar helaas niet in het doel. Vaak stond HCW vrij aan de cirkel, maar werden niet altijd gezien, helaas. HCW heeft in de eerste helft geen doelpunt gemaakt, terwijl Quintus er 8 scoorde. Ruststand 0 – 8.

In de rust gaf Annette aan beter naar de vrije spelers/sters te kijken en in de verdediging meer op de man te verdediging en dan proberen de bal te onderscheppen. HCW kon beter dan dat ze in de eerste helft hebben laten zien. Gelukkig scoorde Tess het eerste doelpunt voor HCW waardoor het 1 – 9 werd. Helaas was dit voor vandaag het enige doelpunt, terwijl Quintus er nog 3 bij maakten. Hierdoor was de eindstand 1 – 12.

Dit was een wedstrijd om snel te vergeten. Annette was een beetje teleurgesteld in het team omdat ze wel weet dat het véél beter kan, alleen kwam het er vandaag niet uit. Jammer, niets aan te doen, maar iedereen heeft wel zijn/haar best gedaan.
Volgende week is de E2 vrij, de week daarna spelen we op zaterdag 30 november tegen UGHV. We gaan er van uit dat het dan beter gaat. Tijdens de trainingen zullen we weer veel oefenen op dingen die aangeleerd en verbeterd moeten worden.

HCW E1-Jeugd

Zondagochtend vertrok de E1 Jeugd naar Doetinchem voor een wedstrijd tegen Artemis ’15. We moesten even wachten totdat we de zaal in mochten, maar kort daarna konden we beginnen aan een korte warming-up. De wedstrijd is begonnen, HCW begon met verdedigen. Al snel wist Artemis te scoren. Meerdere keren achter elkaar en bij HCW wilde de bal er niet in. De eerste treffer van Eloise maakte het 4-1 in het voordeel van Artemis. Even komen we dichterbij Artemis, maar dan lopen ze helaas toch weer uit. Verdedigend staat Artemis sterk. Ze weten iedere keer de spelers van HCW vast te zetten waardoor HCW niet tot afronden komt. In de verdediging van HCW durven we te weinig. Artemis komt er makkelijk langs en weet de ballen goed te plaatsen waardoor de keeper van HCW bijna geen kans heeft. In de rust staat het 11-7 voor Artemis. De coach geeft aanwijzingen, HCW moet sneller schakelen, sneller terug en beter verdedigen. Aanpakken voor de cirkel. Het gaat in de 2e helft ook beter, maar toch weet Artemis de doelkansen goed te benutten en eindigd de wedstrijd in 19-10 voor Artemis.

HCW B-Meiden

De B-meiden moesten uit spelen tegen Reflex. Na een goede warming up was het tijd om te gaan spelen. De twee teams waren erg aan elkaar gewaagd, want het duurde even voordat het eerste doelpunt viel. De scheidsrechter vloot erg duidelijk en er vielen een aantal gele kaarten aan de kant van HCW. Na een kleine achterstand wisten de meiden het aantal doelpunten weer gelijk te krijgen. Het ging hard tegen hard en ook Reflex kreeg een gele kaart. Daardoor kregen de meiden een penalty die prachtig werd gescoord door Lynn. De vrije ballen zaten niet altijd mee en bleef de wedstrijd erg spannend tot het laatste moment. Toch wisten de B-meiden van Reflex te winnen met 8-9. Weer mooi wat punten binnen gehaald! Op naar de volgende wedstrijd!

HCW C-Jongens

In alle vroegte vertrokken we naar Borne om aan te treden tegen Borhave. Zij spelen net als wij in geel, maar gelukkig mochten we hun reserveshirts lenen. Dat was wel even wennen en we begonnen dan ook niet zo sterk aan de wedstrijd. Er was weinig tempo en daardoor konden we moeilijk tot scoren komen. De ruststand was dan ook 11-2. Na de rust begonnen we veel beter en speelden we met meer snelheid. Daardoor kwamen we meer vrij voor het doel en troffen het doel beter. Soms vergaten we helaas nog wel laag te gooien bij de grote keeper, anders waren het nog een paar meer doelpunten geweest. Super hard gewerkt en op naar de volgende wedstrijd! De eindstand was 25-8.

HCW B-Jongens

Artemis was de tegenstander van vandaag. We waren gewaarschuwd, want ze hadden een paar wedstrijden ook sterk gewonnen! Gelukkig waren we vandaag weer helemaal compleet! We begonnen sterk aan de wedstrijd en met name onze keeper stopte een paar mooie ballen, waardoor wij met snelle aanvallen een mooie voorsprong konden opbouwen. Met de rust stond het dan ook 15-7 voor ons. Na de rust bleven we het tempo goed volhouden en werden er leuke aanvallen gespeeld, zelfs met vliegertjes ! De tegenstander wist ook wat vaker te scoren en daardoor was het een leuke snelle wedstrijd met veel doelpunten. De eindstand was 31-17 voor ons.
Top wedstrijd jongens!

HCW Heren 2

Middagje Geesteren tegen een geduchte tegenstander Langeveen (lange gasten allemaal pfff)
Een paar kenden de tegenstander van vorige ontmoetingen en dat vertaalde zich al snel uit in de stand zo flitsend snel en georganiseerd waren ze . Wij hadden helaas geen wissels maar toch de tegenstander enigszins beteugeld met maar 15-4 halverwege . De tweede helft begonnen we furieus met een paar flitsende aanvallen maar uiteindelijk bleek Langenveen een paar maatjes te groot maar Hcw2 heeft zich moedig geweerd eindstand 23-10 met sportieve groet jullie coach.

Onze sponsoren: