HCW E1-Jeugd

Het is koud buiten, gelukkig is handbal een binnensport. Met een korte rit naar Lichtenvoorde zijn we snel op de plek van bestemming. De vorige keer tegen Erix wonnen we dik, eens kijken hoe het nu gaat. Vandaag is ook een bijzondere wedstrijd, want Joep gaat meespelen dus het is de eerste wedstrijd van het seizoen met wissel :-).
Ook dit keer is te merken dat de tegenstanders nog een stuk jonger zijn, binnen de eerste 30 seconden is de eerste goal al gemaakt. Toch weet Erix met een paar lange ballen te scoren. Maar we onderscheppen veel ballen waardoor Lukas vanuit snelle breaks flink weet te scoren. Ook Jelle krijgt de bal erin. Na de eerste helft staat het 3-8 in het voordeel van HCW. De tweede helft, moet van de strenge coach meer samen gespeeld worden zodat iedereen de kans krijgt. Joaquin staat steeds beter vrij, maar helaas in de cirkel. HCW weet door te pakken en ook Senna, Jolijn en Joaquin weten te scoren. In de laatste twee minuten weer Joep zelfs 2x te scoren. Wat hebben we het weer goed gedaan. Want we sluiten de wedstrijd af met 4-18.

HCW D1-Jeugd

De dag begon al vroeg, want we moesten vandaag al om 08:30 uur al vertrekken naar Huissen. Met vier auto’s en de (juiste) shirts vertrokken we.
Nadat we aangekomen en omgekleed waren, hadden we een wedstrijd bespreking. We kregen als tips mee dat we goed aan moeten pakken in de verdediging en iedereen proberen te laten scoren. Hierna gingen we warmlopen in de smalle gang van de sporthal. Hier kwamen er soms deuren op je af ( he Youri? ) De wedstrijd begon om 10.05 uur.
Het leuke voor de ouders thuis was, dat er een live-verbinding was en iedereen mee kon kijken.
We begonnen de wedstrijd sterk. In de verdediging pakten we goed aan en we gingen in de aanval in snelheid naar voren hierdoor creëerden we goeie kansen en liepen daardoor al snel uit op Huissen. Ook kregen we nog een penalty die Ivan mooi links bovenin de hoek gooide. De ruststand was 2-10.
In de rust kregen we nog een extra opdracht mee voor de tweede helft. We moesten wat meer over de gehele breedte van het veld spelen.

De tweede helft stond Hidde voor het eerst tijdens een wedstrijd in het doel en deed het heel goed. We gingen verder zoals we de eerste helft ook speelden. En we hebben de wedstrijd gewonnen met 2-17.
2 punten weer mee naar Winterswijk en nog steeds bovenaan in de competitie. Hopelijk kunnen we nog meer wedstrijden blijven spelen.

Groetjes Fenne Jansen

HCW B1-Meiden

De HCW B1-meiden speelde zondag een thuis wedstrijd tegen Pacelli. De b meiden hadden hun dag niet helemaal. De aanval ging niet goed en er waren veel gemiste doelpogingen. In de verdediging ging het wel goed. De b meiden hebben de wedstrijd verloren met 3-6.

HCW A1-Jongens

Vandaag speelden we een thuiswedstrijd tegen Erix. Er zat geen publiek op de tribune, maar vanuit de kantine werden we wel aangemoedigd. We begonnen de wedstrijd met snel spel en scoorden vaak achter elkaar. Er werd mooi overgespeeld waardoor we in de rust voorstonden met een ruime voorsprong. In de tweede helft speelden we op dezelfde manier verder maar ook Erix scoorde een aantal keren. Onze voorsprong bleef steeds staan op 5 doelpunten. Uiteindelijk hebben we de wedstrijd gewonnen met 28-20.

HCW Dames 1

Vandaag stond de thuis wedstrijd tegen Artemis gepland. In het begin moesten wij even inkomen We stonden met 4-0 achter. Later ging het erg goed en kwamen wij dichterbij. De tussenstand was 11 – 12 in het voordeel van Artemis.

In de 2de helft gingen wij met volle kracht verder. Helaas was onze verdedig niet altijd even sterk waardoor wij de wedstrijd hebben verloren met 16-19 in het voordeel van Artemis.

Nadat wij klaar waren met onze wedstrijd hebben wij patat aangeboden gekregen van Hans en Bea van de sportkantine.

Namens de Dames heel erg bedankt!

Onze sponsoren: