HCW E-Jeugd

Dit feestelijke weekend spelen de jongens en meisjes van de E in Arnhem. In de hal is het nog wat koud, maar dat deert niet. De tegenstander is ook een grote getale aanwezig. De tegenstander is nog wat jonger en we verwachten geen grote tegenstand. We verdedigen wat minder fel als gebruikelijk om een leuk spel te houden. We spelen vandaag extra goed over en iedereen krijgt een kans en we helpen elkaar daarbij. Dat is mooi te zien dat we het elkaar ook gunnen ondanks dat de drang om zelf ook op goal te schieten groot is. We winnen de wedstrijd met 4-16. Het was een leuk pot.

HCW B-Meiden

De dames B 1 moesten vandaag tegen Minerva in Gaanderen.
We gingen met iets minder moed de wedstrijd in omdat we al enige slechte ervaringen hadden met deze scheidsrechter. Ondanks dat hebben we besloten om te gaan strijden om te winnen. De eerste paar minuten begonnen we sterk, tot het eerste balverlies viel aan onze kant. Na die verloren bal volgde er veel meer waardoor we brake naar brake om onze oren kregen. Rust stand was 9-9. Na de rust herpakte we ons weer een beetje. We moesten instarten zonder de bal en heel veel lopen. Maar helaas werd dit toch nog te weinig gedaan, tot frustratie bij verschillende teamgenoten. Daarna volgende er weer steeds meer balverlies. De eindstand was 16-13 in het voordeel van Minerva.

HCW Dames Mid-week

Donderdag speelde de HCW Midweek een thuis wedstrijd tegen Angeren DMW 2. Deze wedstrijd begon met wat gezonde spanning. De vorige keer hadden we 16-2 verloren dus het zou vast een pittig potje worden. De één zag het als een uitdaging, de ander had er wat minder vertrouwen in. Na een gelijkwaardige start had HCW toch last van de felheid en snelheid van de tegenstander. De rust gingen we in met een 4-8 achterstand maar positief was wel dat we onze doelpunten al verdubbeld hadden ten opzichte van de vorige wedstrijd.
De tweede helft verloren we ons eigen spel. Er was veel balverlies, weinig dreiging en dat konden we ons niet veroorloven met een tegenstander die zowel snel als vaardig was. Het enige waarop we beter scoorden…waren de gele kaarten en de 2 minuten.
Ook was het niet de dag voor de beide keepsters. Anuschka blesseerde haar hand en de keepster van de tegenpartij had last van haar enkel na een val. Beide verlieten ze (korte tijd na elkaar) het veld en beide werden ze vervangen door een speelster uit het veld.
Lucinda, chapeau! Je deed het toch maar even. Van scoren is het bij ons helaas niet meer gekomen. De eindstand was 4-16.
Gelukkig deed het niets af aan de gezelligheid in de kantine. Onder het genot van een drankje ontstonden de mooiste gesprekken en gelukkig kwam zelfs Anuschka erbij met een lach op het gezicht.

HCW Dames 2

Zondag speelden we thuis tegen HV Minerva. Na een mooie start stond het al snel 1:0 voor HCW. Het begin was het in evenwicht met de tegenstander, dat verbeterde na 15 minuten en liep HCW uit en stond het 11:7 bij rust.
In de 2e helft ging het goed op een paar slechte passes en een gebrek aan concentratie na. Dankzij een goede verdediging en een MEGA keeper konden we de punten in eigen huis houden. IEDEREEN die mee speelde kon op de scorerslijst 👍🏻  De wedstrijd eindigde in 20-14 in het voordeel van HCW.

HCW Dames 1

Zaterdagavond 3 december stond de uitwedstrijd tegen Minerva gepland. Iedereen begon goed en sterk in de wedstrijd al gauw wist Minerva op voorsprong te komen doordat de verdeling van ons niet goed stond. Doordat Minerva een 3 2 1 verdediging had moesten we hieraan wennen en volgende er doelpunten voor beide partijen helaas heeft HCW de wedstrijd verloren met 29-19.

HCW Heren 1

De heren moesten op zondag ochtend 4 december een wedstrijd spelen tegen Blauw-Wit. De vermoeide hoofdjes stapten de auto in om naar Ruurlo te gaan. de wedstrijd begon moeizaam aan beide kanten maar uiteindelijk kwamen de heren op voorsprong. Er werd flink gevochten om de 2 punten naar huis te nemen. De eerste helft kwamen de heren van HCW op een voorsprong met 2 doelpunten verschil. Met een tussenstand van 9- 11 voor HCW. Na een peptalk van de coach begon de tweede helft . Met frisse moed begonnen de heren met handballen en liepen de doelpunten uit naar 5 doelpunten verschil voor HCW. De heren moesten van beide kanten flink verdedigen met een paar gele kaarten en 2 minuten tot gevolg.
Uiteindelijk werd de eindstand 18 – 22 voor HCW en mochten ze de punten mee naar huis nemen!

Onze sponsoren: